Pes rak je plah, sramežljiv in prijazen.

Pes rak predstavlja nekaj intimnega, zasebnega, skritega, poglobljenega. Že ko ga boste dobili ali kupili, boste imeli občutek, da sta povezana na nek poseben način. Je nekoliko muhast in včasih zagledan vase. Ko se odloči, da pes rak hoče na sprehod, mu boste težko nasprotovali.

PES RAK

Zelo hitro je tudi užaljen, vendar mu kljub temu ne smete vedno ustreči. Potem bo postal preveč razvajen in bo poskušal manipulirati z vami. Spada med kardinalna znamenja, zato mu ne primanjkuje odločnosti. Rad je v svojem svetu, zato mu ne bo težko počakati doma in se zabavati, medtem, ko ste vi v službi.

V zimskih mesecih in mrzlih dneh je nekoliko len, zato obstaja takrat nevarnost, da se mu začnejo kopičiti kilogrami. Z drugimi živalmi ni ravno na valovni dolžini, razen z tistimi, ki si jih izbere sam. Če je že nekaj časa v vašem domu in boste kupili še eno žival, jo bo z težavo sprejel. Zato se poskusite v tem primeru njemu še bolj posvetiti, da se ne bo čutil odrinjenega.

Pes rak je malce plašen in previden in spada med bolj umirjene ter prikupne živali.

Ne mara hrupa in gužve in lahko v takšnih situacijah nepričakovano odreagira z napetostjo in agresijo. Je občutljiv in zelo dojemljiv. Ima močno intuicijo, zato hitro zazna vaše razpoloženje in se mu prilagodi po svojih močeh.

Nikakor ne mara samote in je takrat, ko niste z njim zelo osamljen in žalosten, ter samo čaka vaš prihod. Poskusite mu, ko je sam pustiti čim več igrač, da si zapolni svoj čas. Kar se tiče prehranjevalnih navad, je nekoliko izbirčen in ima obdobja, ko neprestano prosi za hrano, ko vi jeste, pa čeprav ni lačen. Veliko je odvisno od tega, kako ga vzgojite v rani mladosti, je pa nekoliko nagnjen k občasni nediscipliniranosti.

Pes rak ne prenese jeze in glasnih besed, takrat se ustraši in postane zbegan.

Z ostalimi živalmi se pes rak sicer dokaj dobro razume, vendar ima distanco do njih, še posebej do tistih živali, ki pridejo kasneje kot on k hiši. Vedno bo branil svoj teritorij in se boril za svoje predmete, na katere je čustveno morda še preveč navezan. Ne mara dolgih sprehodov, še posebej pozimi ne, saj je nekoliko zmrzljiv. Raje se potepa okoli hiše in raziskuje.

Če se boste odločili za učenje trikov, boste potrebovali precej potrpežljivosti in vztrajnosti, saj pes rak včasih odtava v svoj svet in je popolnoma neposlušen.

Njegov najljubši del dneva je jutro, ko se počasi prebudi, poje nekaj dobrega in gre z vami na krajši sprehod. V mladosti je pes rak še bolj navezan na vas in včasih boste imeli občutek, da vam je ves čas za petami. Obožuje tudi spanje poleg svoje lastnika.

Značilnosti psa in psičke, rojena v znamenju raka.
Pes rak.

PES RAK – PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU RAKA

Rakovica je tesno povezana z vodo ter plimo in oseko, ki ju povzročajo lunine mene. S tem v zvezi je rak simbol materinstva in sposobnosti rojevanja. Je vodno znamenje, ki simbolizira začetek in konec. Psička, rojena v znamenju raka je umirjena, simpatična in se zelo rada boža.

V družini si bo izbrala enega člana, ki mu bo ves čas naklonjena, po drugi strani ga bo pa poslušala in ubogala, medtem, ko bo do ostalih članov družine verjetno ravnodušna. Rada ima otroke, še posebej tiste, ki se radi igrajo sami s sabo. V njihovi družbi postane igriva.

Je čustvena in občutljiva, zato bodite pozorni, da nad njo ne povzdigujete glasu, ker bi vam lahko zamerila in se čutila odrinjeno. Če bo videla, da se je kakšna žival znašla v težavah, ji bo takoj pripravljena pomagati in če bo videla, da ste vi v težavah, vas bo brez razmišljanja branila.

Nagnjena je k kopičenju raznih predmetov, zato ne bodite presenečeni, če boste ugotovili, da vam manjkata čevelj ali nogavica.

Ko je napeta, je nagnjena k grizenju predmetov. Za njo je zelo pomembno, da živi v harmonični in umirjeni družini, težko prenaša stres in agresijo. Čeprav redko pokaže, ves čas hrepeni po vaši pozornosti. Z drugimi živalmi vzpostavi poseben odnos, ampak previdno in premišljeno.

Ko ima mladičke, bo zanje naredila vse.

Ena izmed glavnih karakteristik znamenja je potreba raka po temu, da za nekoga skrbi, zato je psička rakica, ko ima mladiče najboljša mama in budno bdi nad njimi ves čas, ter je morda celo preveč zaščitniška do njih.

Rada ima posebno hrano, zato ne bodite presenečeni, če ne bo zadovoljna z briketi, ki jih boste vi izbrali. Bodite pa pozorni, kar je izpostavljena želodčnim boleznim, še posebej občutljiva je v času brejosti. Hitri gibi zanjo niso značilni. Stopa počasi in sigurno, je radovedna in rada opazuje druge živali, vendar se jim ponavadi boji približati.

Manjka ji samozavesti, vendar jo dobi, ko je v vaši bližini.

Sprehodi, v katerih je vključen tek, ji niso najbolj pogodu, razen takrat ko si jih zaželi sama. Obožuje manjše igrače, ki jih lahko nosi sem in tja po stanovanju, zato ne bodite presenečeni, če zjutraj ne boste našli svojih copat ali čevljev.

Če si omislite še kakšno domačo žival bodite pripravljeni na njeno ljubosumje, saj se v tem primeru počuti odrinjeno in nezaželeno. Težavo boste rešili tako, da ji pokažete da je pomembna in se z njo takrat več ukvarjate. Otroci so njeni najboljši prijatelji, še posebej deklice, ki njim pusti da jo božajo in urejajo, saj je rada lepa. Tudi vode se ne izogiba, saj čuti, da bo po umivanju še lepša.

blank