Hišni ljubljenček, ki je najbolj primeren za vaše astrološko znamenje

Hišni ljubljenčki so živalce, ki jih imamo preprosto radi. Vsakemu znamenju ustreza določen karakter živalce oziroma določen hišni ljubljenček.

OVEN

VEČJA PAPIGA
Papiga je žival, ki je lahko človekov najboljši prijatelj, hkrati pa popestri vsakdan. Ker oven obožuje akcijo in dogajanje, bo papiga tista, ki bo vedno poskrbela, da mu ne bo dolgčas. Življenjska doba teh papig je zelo dolga.

 • Primerne vrste: mali Aleksander, Sivi žako.

BIK

PES ČUVAJ
Bik najbolj uživa v zavetju svojega doma, zato bo največ skupnih točk našel s psom čuvajem, ki bo kmalu njegov zelo zvest prijatelj in zaupnik. Bik mu bo nudil vso podporo, pes pa mu bo to seveda vračal, v najboljši možni obliki.

 • Primerne pasme: Nemški ovčar, Doberman.
Papiga

DVOJČKA

MUCA
Dvojček enostavno nima dovolj časa za oskrbo hišnega ljubljenčka, zato je zanj idealna muca, takšna, ki zavije tudi ven. V stresnih situacijah ga bo umirila, in mu dala energijo. Ko je žalosten, bo muca tista, ki ga bo razveseljevala.

 • Primerne pasme: Perzijska muca, Siamska muca.

RAK

AKVARIJ S SLADKOVODNIMI RIBAMI
Rak je večni ljubitelj vode in vsega kar spada zraven, zato se bo v svojem domu, ki ga krasi akvarij počutil še bolj domače. Ker je nežen in občutljiv po naravi, bo za ribice res odlično poskrbel, one pa ga bodo ves čas dodatno pomirjale.

 • Primerne vrste: Trichogaster moder, Zlata pearl scale, Zlata Ryukin.
Pes

LEV

KAMELEON
Kameleon je igriv in uren hišni ljubljenček, ki je lahko hitro Levov najboljši prijatelj. V terariju in stanovanju se bo kameleon ob Levu in njegovi energičnosti odlično počutil. Ker ima Lev rad drugačnost in izstopanje, bo s tem ljubljenčkom v družbi zagotovo izstopal.

 • Primerna vrsta: Jemenski kameleon.

DEVICA

HRČEK
Devica je natančna in precizna, zato potrebuje v svojem življenju več sproščenosti, ki jo bo ob hiperaktivnem hrčku zagotovo dobila. Ker so hrčki v večini samotarji, bo imela Devica ob njem še vedno dovolj časa sama zase in za svoja opravila. Življenjska doba je cca dve leti.

 • Primerne vrste: Sirijski hrček, Kitajski hrček.
Muca

TEHTNICA

ZAJEC
Zajček je čudovita družba za Tehtnico, ki uživa v svoji harmoniji in ne prenese bučnega in glasnega vzdušja. Zajček je zelo zanimiv, pokoren, prijazen do ljudi in izredno čist. Tehtnica ga bo morala le navaditi, da ne uničuje njenih stvari, drugače pa lahko postaneta zaupnika in prijatelja.

 • Primerne pasme: Albino zajec, Rjav zajec.

ŠKORPIJON

KAČA
Škorpijon in kača imata veliko skupnega. Oba sta na zunaj zelo hladna, vendar na znotraj zelo občutljiva, zato se lahko odlično ujameta. Ker kača ne potrebuje veliko nege, bo Škorpijon ob njej še vedno svoboden. Vsekakor pa bo kača zanj najbolj zanimiva družba.

 • Primerna vrsta: Ameriški gož.
Hišni ljubljenček, ki je najbolj primeren za vaše astrološko znamenje

STRELEC

MAJHEN PSIČEK
Majhen, simpatičen kužek bo Strelca vedno znova razveseljeval s svojo razigranostjo. Skupaj bosta raziskovala in se igrala, saj je Strelec večni otrok. Med pasjimi pasmami je pogosta čivava, najmanjši pes na svetu. Je pogumna, temperamentna in obožuje dolge sprehode, kot Strelec. Čeprav se zdi modna muha, gre za zelo staro pasmo.

 • Primerne vrste: Čivava

KOZOROG

MANJŠA PAPIGA
Manjša papiga se nahaja v veliko gospodinjstev, saj je živahna živalca, ki s svojim petjem in čebljanjem polepša življenje. Ne potrebuje pretirane skrbi, zabavna je še posebej zaradi svoje prisrčnosti in razigranosti, ki bo zagotovo tudi najbolj resnega Kozoroga spravila v smeh.

 • Primerne vrste: Nimfa, Skobčevka.
Hišni ljubljenček, ki je najbolj primeren za vaše astrološko znamenje

VODNAR

ŽELVA
Želva je zelo posebna žival, ki se bo Vodnarju, ki strmi po drugačnosti zelo prikupila. Ni nadležna, dovoli svobodo, hkrati pa se zelo naveže na lastnika, kar Vodnarju več kot ustreza. Nekatere imajo dolgo življenjsko dobo, zato lahko postanejo Vodnarjev resnično zvest prijatelj.

 • Primerne vrste: rdečevratka, rumenovratka.

RIBI

AKVARIJ Z MORSKIMI RIBAMI
Ribica bi ves čas plavala, če bi lahko, zato je morski akvarij, ki je čudovita popestritev domačega okolja zanjo idealna izbira. Prečudovite barve bodo labilno Ribico ponovno prebudile in ji omogočile bolj jasno sliko. Ker Riba rada sanja, bo akvarij pravo mesto za poglobitev misli.

 • Primerne vrste: Gospice, Dascyllus Aruanus.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi DOMAČE ŽIVALCE SKOZI ČAS