Vsaka izmed nas ima najboljšo prijateljico. Preverite, kakšna je vaša!

Najboljša prijateljica je tista, ki ji lahko zaupamo vse, saj vemo, da bodo naše besede ostale le pri njej, in je tudi tista, ki bo vedno ob nas ne glede na to, kakšne so ali bodo naše odločitve. Vendar se prijateljice med sabo razlikujejo, tudi glede na astrološko znamenje.

Ovnica
… vedno vas bo odlično motivirala!

Ženska, rojena v znamenju ovna, je impulzivna, strastna, spontana in vedra.

V prijateljstvu išče močne osebe, da bi jo lahko umirile, in nežne, da bi jo lahko potolažile. Vse želi doživljati vizualno in vznemirljivo, njena čustva so goreča, zato jo lahko z nepravimi koraki tudi hitro vznemirite. Ob prvem srečanju več obljublja, kot daje, zato ne verjemite njenemu prvotnemu navdušenju. V prijateljskem odnosu želi biti vredna spoštovanja, vendar mora biti navadno njena beseda zadnja.

Bikica
… vedno ji lahko zaupate!

Bikica je zelo čutna, zaupljiva in umirjena oseba, ki vam bo pomagala in vas usmerjala, ne da bi karkoli zahtevala v zameno.

Čeprav je izredno ženstvena, jo lahko spoznate tudi kot grobo, agresivno in netaktno, in sicer takrat, ko do nje ne boste iskreni. Zna biti strpna in oproščati zadeve, ki se celo njej zdijo obremenjujoče, medtem ko v kakšnih drugih, manj kritičnih okoliščinah pokaže neverjetno ljubosumnost in posesivnost. Sama si gradi sebi lasten sistem vrednot in tako se tudi odziva, kar pa ljudje v njeni bližini navadno le stežka sprejmejo in razumejo.

Najboljša prijateljica
Najboljša prijateljica

Dvojčica
… vedno vas bo znala nasmejati!

Dvojčica je živahen in vesel družabnik. Ko je v svojem veselem obdobju, bo kar žarela od brezskrbnosti, duhovitih opazk in se bo pogovarjala razumno o katerikoli zadevi.

Nobena druga prijateljica vas ne bo tako navduševala z raznolikostjo in šarmantnostjo. Ker ima svetu povedati in posredovati še najmanj enkrat toliko kot drugi, ji tudi poslovna uspešnost ne ponuja dovolj možnosti za to, da bi se izrazila, zato vedno išče nove podvige, ki jih bo z veseljem delila tudi z vami. Ker ima rada negotovost in avanture, ji bo vsak nov podvig nov izziv in s tem prava radost.

Rakica
… vedno vas bo objela in potolažila!

Rakica je lahko v prijateljskem odnosu kot vila ali nezanesljiva ptica, ki se brez pomoči ne znajde.

Malo je odštekana, rahlo otožna in ima izjemno domišljijo. Poleg tega je prava mojstrica za ravnanje z denarjem, zato se v primeru težav lahko obrnete nanjo. Mesec ji bo spravil na dan njena skrivna občutja, bližina vode bo sprostila tisoč in eno zavoro, ki se kopičijo v njenem oklepu. Njene spremembe so osupljive. Ne smete je kritizirati, zelo jo rani posmehovanje in ne prenaša zavrnitve. Nikoli vam ne bo povedala vsega o sebi, ker ima rada svoje skrivnosti, če se že pogovarja o zaupnih stvareh, pa boste vi tisti, ki se boste njej izpovedali.

Najboljša prijateljica

Levinja
… vedno bo ostala zvesta!

Levinja je v svoji duši sentimentalna, je pa tudi preveč priljubljena in do njene pozornosti si bo treba utirati pot skozi horde znancev.

Če ste drugačne od povprečja, imate prednost pred drugimi. Rojena je za vladanje in ukazovanje ter določanje mode in vedenja, zato ji boste morale tudi velikokrat prisluhniti in je med govorjenjem ne prekinjati. Narava jo je obdarila z živahnostjo, bistrostjo, lepoto, gracioznostjo in spolno privlačnostjo, zato bo znala vedno popestriti življenje, svoje in vaše. Nikoli je ne bo mogoče ukrotiti, da bi bila podložna, zato se s tem čim prej sprijaznite.

Preberite tudi ŽENSKE, KI TEŽKO PREKINEJO SLABO RAZMERJE

Devica
… vedno vam bo znala svetovati!

Devica kljub splošni predstavi ni nežna eterična vila, ampak ženska, ki v prijateljskem odnosu točno ve, kje so meje.

V bistvu je plašna, čeprav je prava ženska, zato se pred vami ne bo izpostavljala, ampak vam bo poskušala slediti in vas usmerjati. Ima močno voljo in srečo zasleduje toliko časa, dokler je ne ujame, torej je lahko vaš odličen motivator, ko se znajdete v težavah. Ne potrebuje nobene pomoči, da bi živela, zato vas s svojimi stiskami ne bo preveč obremenjevala. Merkurjevo dekle je perfekcionistka, kar pa ne pomeni, da je popolna, le kritike na svoj račun ne prenese. Devica ima nekaj slabih lastnosti, ki so utrujajoče.

Preberite tudi ŽENSKE ZODIAKA, KI SO NAJBOLJ VITALNE

Tehtnica
… vedno vas bo znala pomiriti!

Tehtnica je ženska izredno ostrega razuma, s katerim se lahko postavi po robu vsakemu.

Je pravi suženj poštenosti, kar je lahko včasih v prijateljskem odnosu malce moteče. Nagnjena je k temu, da vsako stvar trikrat premeri, da ne bi česa spregledala. Denar potrebujejo za lepe stvari, ki jim jih ta lahko omogoči, zato bo zadovoljna, če se boste z njo podali v nakupovanje. Ljubi namreč nove obleke, drage dišave, klasično glasbo in podobno. Samotnost sovraži, zato se bo večkrat spomnila na vas in vas poklicala. Druženje ji na vseh področjih življenja zadovolji najgloblje potrebe.

Najboljša prijateljica
Najboljša prijateljica

Škorpijonka
… vedno bo poskrbela za dogajanje!

Škorpijonka je magnetno privlačna, ponosna in popolnoma samozavestna, zato ne potrebuje vaše hvale in komplimentov.

Žal ji je samo, ker ni bila rojena kot moški, in skeli jo, ker nima enakih prednosti, kot jih imajo v družbi oni. Nikoli ni neodločna in omahljiva, zato se lahko vedno zanesete nanjo. Ne prenese slabičev in si želi pogumne in ambiciozne prijateljice, ki ji bodo kos in na katere bo lahko ponosna. Če želite z njo dolgoročno prijateljevati, morate biti nadpovprečno bistri in prikupni. Izjemno ljubi ali pa izjemno sovraži in je po znaku nagnjena k temačni strani življenja, zato jo je takrat najbolje pustiti pri miru.

Preberite tudi ŽENSKE, KI ŽIVITE ZA DOM IN DRUŽINO

Strelka
… vedno bo iskrena do vas!

Strelka ne bo nikoli rekla tistega, kar pričakujete, vendar pa vam bo s svojo prijaznostjo ovila mrežo okrog srca.

Njen poseben šarm je v tem, da je vedno malo preveč jasna, odkrita in poštena, ker pač vidi svet, kakršen je, in se ji ne zdi potrebno, da bi ga olepševali. Nikar je ne sprašujte, kako preživlja noči, kadar ni z vami, saj boste dobili pošten odgovor z opisom vseh srečanj, ki jih je odklonila. Strelke so zelo samostojne in ne čutijo posebnih vezi do ljudi v bližini. Morda zato, ker toliko potujejo, da kar pozabijo, od kod pravzaprav izvirajo, in ta strast jih nikoli ne mine. Strelki nikar ne ukazujte, saj tega ne prenese, ampak ji povejte.

Kozoroginja
… vedno vam bo priskočila na pomoč!

Kozoroginja je zelo zbrana in preračunljiva oseba, ki išče ustrezno prijateljico, in ko si jo izbere, je ne izpusti.

Kozoroginja je poslovno zelo uspešna, saj si uspeha želi, tudi če se svet podre, zato je lahko vaš odličen motivator, če se znajdete v poslovnih zapletih. Njeno vedenje vas bo prepričalo, da je tudi v najbolj neugodnih razmerah trdna kot skala in nepremakljiva kot most. V resnici je podvržena premnogim menjavam razpoloženja. Težko se sprosti in takrat ni dobro drezati vanjo. Ne zadovolji se s površnimi znanstvi, ampak potrebuje zvesti in iskreno prijateljico.

Najboljša prijateljica

Vodnarka
… z njo vam nikoli ne bo dolgčas!

Vodnarka je ženska, ki najlažje funkcionira brez globokih prijateljskih odnosov.

Njene obleke so lepe in zanimive, tudi pogovor z njo vam bo ostal v spominu, saj je zelo zanimiva sogovornica, vendar se v odnosu ne bo povsem predala, saj nikomur ne zaupa popolnoma. Glavni pogoj za uspešno prijateljstvo je, da jo pustite, da leta po svojih tisočerih opravkih in zanimivih zadevah ter da se giblje med prijatelji. Nikoli je ne vežite le nase. Pripada vsem in nikomur. Če ji boste pustili svobodo gibanja, boste imeli njeno brezmejno prijateljstvo. Do nje morate biti brezkompromisno pošteni in se držati tudi svojih načel, saj je nenačelnost smrt zanjo.

Preberite tudi ŽENSKE, KI JIM BOLJ ODGOVARJA PRIJATELJEVANJE Z MOŠKIMI

Ribica
… vedno vas bo znala usmeriti!

Ribice želijo biti ženske v polnem pomenu besede, in to jim navadno tudi uspe.

Od nje se lahko naučite nežnosti in prikupnosti. Sprostil vas bo že kratek pogovor z njo. Nikoli vas ne bo trpinčila z obtožbami, ne bo zahtevala, da ji razlagate podrobnosti. Zna pa biti tudi hudo sarkastična in grenka, čeprav je večkrat nežna kot prepirljiva. Njen razum je vešč, zato ji boste včasih težko sledili. Da o notranji moči niti ne govorimo. Njena razpoloženja so spremenljiva kot marčevski vetrovi, tako da ne bodite užaljeni, če se brez razloga kdaj ne bo odzvala.

Članek je bil pripravljen za Sensa.si

Preberite tudi KATERO ZNAMENJE JE NAJBOLJ IN KATERO NAJMANJ ISKRENO?