Hormon sreče, proti utrujenosti in pomanjkanju energije

Hormon sreče – Ljudje že več tisoč let iščejo čudežno formulo za srečo in ljubezen. Pa ta zares obstaja?

Feniletilamin (PEA) vsakodnevno nastaja v našem organizmu. Kadar smo zaljubljeni in srečni ga v možganih nastaja več. Feniletilamin se zaradi svoje sposobnosti spodbujanja empatije in dobre volje imenuje »hormon sreče«.

Hormon sreče

Optimalna podporna telesu v različnih fazah stresa in drugih nevroloških ter mentalnih težavah

Feniletilamin neposredno pripomore k povečanemu delovanju dopamina, zato  posredno uspešno odpravlja depresijo, uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin ter vzbuja občutek veselja in ljubezni. Poleg tega izboljšuje tudi pozornost in zbranost, zlasti pri otrocih. Raziskave kažejo na pomanjkanje feniletilamin tudi v mnogih nevroloških motnjah: pri hiperaktivnosti, motnjah pozornosti (ADHD), avtizmu.

Dvigne nam razpoloženje ‘na naraven način’.

Feniletilamin vodi do večje proizvodnje endorfinov, endogenih snovi proti bolečinam, ki ustvarjajo občutek splošnega ugodja in imajo močno protistresno delovanje, zato je  optimalna fiziološka pomoč, da se na naraven način borimo proti različnim fazam stresa.

Prof. Sabelli iz Chicaga, ki se je dolgo posvečal raziskavi feniletilamin, je pogosto ugotavljal, da feniletilamin znatno izboljša motnje razpoloženja in depresije. Pogoste so ugotovitve, da imajo depresivni pacienti znatno nižje količine feniletilamina v urinu. Feniletilamin izboljšuje razpoloženje enako hitro kot amfetamini, ki so v zdravilih proti depresiji, vendar brez stranskih učinkov (napr. odvisnosti). Vrh tega se  njegovo delovanje čuti tudi na izboljšanju spolnih funkcij, saj predstavlja skupaj z dopaminom, s katerim je feniletilamin tesno povezan, biokemično podlago za nastanek libida.

Za pravilno delovanje živčnega sistema in dobro razpoloženje so še posebej pomembna hranila, predvsem vitamini B1, B3, folna kislina in B12 v naravni obliki ki prispevajo:

 • k normalnemu psihološkemu delovanju,
 • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
 • izboljšanem delovanju živčnega sistema in
 • povečanim umskim zmogljivostim.

Klamatska alga in njen izvleček Klamin® v izdelku KlamaUp, Nutrimax in Klamin predstavlja absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina. Priporočamo vsem, ki bi si radi dvignili razpoloženje, energijo, jasnost in vedrino.

Hormon sreče

Izdelki vsebujejo poleg vseh 100 hranil, tudi vsa prej omenjena hranila, pa tudi železo, ki velja za mineral energije in življenjske moči ter feniletilamin (PEA).

Hormon sreče – Se ne morete upreti čokoladi?

Če smo nezadovoljni, če nam nekaj ne gre – posebno v odnosu z moškim, partnerjem, očetom….

V tem čustvenem konfliktu ‘si pogosto pomagamo’ s čokolado ali tortico…

Nato čutimo neko ‘olajšanje’…

Vendar s »prazno hrano, kot je čokolada « ne moremo potešiti čustev, ker z njo enostavno ne dobimo tistih hranil, ki so potrebna za regeneracijo.

Se ne morete upreti čokoladi?

Hormon sreče – Feniletilamin se navaja zato kot eden glavnih dejavnikov, zaradi katerega je čokolada “vir sreče«!

Feniletilamin je v majhnih količinah prisoten v čokoladi, rdečemu vinu,.. Najbogatejši rastlinski vir feniletilamina je zagotovo klamatska alga KlamathRWmax. V prehranskih dopolnilih KlamaUp, NutriMax in Klamin najdete feniletilamin v skoncentrirani obliki Klamin®.

S klamatsko algo lahko zaužijete znatno večjo količino feniletilamin kot s čokolado in tudi nadomestite željo po čokoladi, ki ni najbolj zdravo živilo.

Pri vseh čustvenih pretresih, stresnih situacijah si lahko pomagate že preventivno z uživanjem KlamaUpa, NutriMaxa ali Klamina in tako telo podprete na vseh nivojih, fizičnem in čustvenem. Klamatska alga RW max je namreč tudi na energijskem nivoju zelo močna, ima osupljive pozitivne učinke na celoten živčni sistem, posebej na hipofizo, češariko in hipotalamus, ki so povezani z višjimi subtilnimi duhovnimi centri. Klamatska alga RW max je nekakšno »čudežno zdravilo« za možgansko – miselni sistem.

Ljudje, ki jo že nekaj let uživajo poročajo o povečani duševni zbranosti, psihični vzdržljivosti, izboljšanju kratkoročnega in dolgoročnega spomina, povečani sposobnosti reševanja težav, večji kreativnosti, boljšem počutju in boljšem osredotočenju. Nekateri ljudje, ki se ukvarjajo z meditacijo, čutijo, da te alge izboljšajo sinhronizacijo možganov in jim pomagajo, da hitreje preidejo v sproščeno alfa stanje in tako v meditacijo. Videti je, da alge aktivirajo možgansko – miselne funkcije pri okrog 70 – 80% ljudi, ki jih uživajo.

Izvleček ali naravna učinkovina?

Pri hranilih je najpomembnejše načelo sinergije: čim večja je raznovrstnost hranilnih snovi, tem lažje in več jih telo vsrka. Klamatska alga KlamathRW®max najbolj izpolnjuje zahteve opisanega načela, saj je nadvse bogata z vitamini, minerali in ostalimi hranili v uravnoteženih razmerjih. Z zaužitjem sprejmemo vase pristno informacijo o vseh njenih učinkovinah.

Vsaka snov v rastlini ima svoj pomen in namen, med seboj pa se te snovi podpirajo in delujejo kot celota. Njihovo delovanje je zelo prepleteno; včasih so prav določene snovi, predvsem pa ‘informacija’ rastline (npr. kamilice, da blaži, pomirja…) bistvenega pomena, da te snovi in njihove informacije, telo kot celoto pravilno uporabi.

Če iz rastline naredimo izvleček zgolj določenega vitamina oz. minerala smo »izgubili« informacijo rastline, slednja pa v telesu zagotovo ne deluje več enako kot celota. Bistveno pa je prav delovanje sestavin kot celote! Zato se lahko upravičeno vprašamo ali so vsa »pršila« spreji oz. izdelki iz »izvlečkov« enakovredni oz ‘učinkoviti’, če gledamo iz stališča narave.

Tudi s klamatsko algo KlamathRW®max sprejemamo vase poleg vsakodnevno potrebnih  hranil tudi njeno vibracijo oz. informacijo. Klamatska alga KlamathRW®max nam daje prav takšno informacijo, kakršno nam podarja narava. Vemo, da se je klamatska alga v evoluciji Zemlje tisočletja dolgo prilagajala spremembam okolja. Preživetje alge je bilo odvisno od njene prilagoditvene sposobnosti. Zato je tudi razvila tolikšno odpornost proti zunanjim dejavnikom (sevanje, virusi, bakterije…) in v sebi zgradila toliko učinkovin – informacij. Gensko je ne moremo obdelati, tudi je ne moremo gojiti. Vemo pa, da gojene rastline zaradi idealnih pogojev razvijejo tudi manj aktivnih učinkovin.

Preberite tudi OREŠČKI, ZDRAV PRIGRIZEK, KI BO DVIGNIL RAZPOLOŽENJE

Hormon sreče – Visok bioenergijski potencial klamatske alge RWmax

Klamatske alge RWmax imajo zelo visok bioenergijski potencial dokazano s slikanjem po metodi »občutljive kristalizacije«

Blagodejne moči hrane ali zelišč ne merimo le s statističnimi podatki, temveč jo presojamo tudi po njeni energijski bogatosti in po vibracijah.

Metodo »občutljive kristalizacije« je v 30. letih zasnoval pionir biodinamič- nega kmetijstva, dr. Pfeiffer. Pri tej metodi uporabljajo sodobne instrumente za merjenje barv, omogoča pa nam hitro oceno življenjske moči. Vemo, da so za vse, kar je v naravi zdravo in vitalno, značilne bogate, kompleksne in harmonične oblike; vse tisto, kar je bolno, nevitalno, pa je pusto, enolično in neharmonično.

Po metodi »občutljive kristalizacije« smo primerjali primerjavo energijskega polja pomaranče, vitamina C in treh mikroalg:

Pomaranča na levi je bio – eko pomaranča, pomaranča na desni je pomaranča namenjena za komercialno prodajo (tretirana s kemičnimi sredstvi).

PomarančaPomaranča

 

 

 

Na levi strani je slika naravnega vitamina C, na desni strani pa slika askorbinske kisline; t.j. laboratorijska – sintetična molekula vitamina C.

vitamin Cvitamin C

 

 

 

Sliki prikazujeta energijsko polje dveh različnih vrst užitnih alg.

AlgaAlga

 

 

 

 

 

Slika prikazuje energijsko polje klamatske alge KlamathRWMax®, kjer se vidi t.i. višja razvojna stopnja in višja energijska vrednost alge.

Alga

 

 

 

 

 

 

KlamaUp

 • Hranljiv za um
 • Na osnovi patentiranega izvlečka Klamin®
 • KlamaUp – za boljše razpoloženje in umsko čilost
 • KlamaUp zaščita živčnega sistema in antioksidantno delovanje
 • KlamaUp v sinergiji z izvlečkom rožnega korena
 • KlamaUp vsebuje številne hranilne snovi, ki delujejo na živčni sistem
 • Klamatska mikroalga vsebuje več kot 100 hranilnih snovi.

 

Klamin

 • Izboljšuje razpoloženje, krepi duševno energijo in zavira stres ter tesnobo
 • mogočno sredstvo proti staranju!
 • nevronska zaščita in protioksidacijski učinek
 • klamatske mikroalge vsebujejo več kot 100 hranil.

USPEŠNE KLINIČNE RAZISKAVE:

MENOPAVZE

(Prof. A. Genazzani in drugi z Univerze v Modeni, Italija)
Raziskava je vključevala 20 žensk z značilnimi simptomi menopavze, kot so nihanja v razpoloženju, depresija, tesnoba in pomanjkanje samozavesti. 2 meseca so jemale po 2 tableti pripravka Klamin® . Izidi študije so bili odlični in statistično pomembni, saj so se izidi na merilnih lestvicah depresije, tesnobe in samozavesti izboljšali za od 30 do 40 %. Poleg tega so vse ženske poročale o občutnem izboljšanju njihovega splošnega počutja in količine energije ter dejavnosti. Udeleženke so imele po preizkusu pomembno znižano stopnjo lipoperoksidacije (-38 %) in zelo povečane količine protioksidacijskih hranil. (Raziskava je v fazi priprave na objavo).

DEPRESIJA

(Oddelek za psihiatrijo Univerze San Raffaele v Milanu, Italija)
Raziskava je vključevala 20 bolnikov z hudo depresijo, ki so že uporabljali antidepresive, kar pa ni imelo nobenega ali je imelo le malo učinka. Kljub kratkem obdobju raziskave (3–4 tedne) in nizkem odmerku (2 tableti na dan) je ta pri približno 50 % bolnikov zaznala pomembno izboljšanje na posebnih merilnih lestvicah za depresijo. Poleg tega se pri bolnikih, ki so uporabljali izdelek na osnovi pripravka Klamin®, kljub povečani lipoperoksidaciji zaradi jemanja zdravil, stopnja lipoperoksidacije ni povečala temveč celo zmanjšala. (Raziskava je v fazi priprave na objavo).

BOLNIKI Z RAKOM V KONČNIH FAZAH BOLEZNI

(Onkološko središče Ovada, Italija)
Raziskava je vključevala 18 bolnikov z rakom v končnih fazah bolezni, ki so prejemali le še blažilne terapije in ne več kemoterapij. Njihovi simptomi so vključevali: a) depresijo; b) tesnobo; c) utrujenost. 2 meseca so jemali po 2 tableti pripravka Klamin®
na dan. Vsi 3 njihovi simptomi so se zelo izboljšali.

KlemaUp KlemaUp

 

 

Povzeto po literaturi podjetja Nutratec ( dr. Stefano Scoglio). Literatura je na voljo v VI-DA Studiu.