Preverite kako ohraniti zdravje na naraven način!

Vse bolj postajajo priljubljene različne oblike naravne medicine, s katerimi prijazno skrbimo za zdravje, čeprav večina ljudi pričakuje, da bodo to zdravljenje kombinirali z ortodoksno medicino.

Naravna medicina prinaša dolgotrajno dobro počutje, ker upošteva človekov življenjski slog in zdravi celotno osebo, telo, um in duha ne le simptomov bolezni.

Preverite kako ohraniti zdravje na naraven način!

Zakaj bi izbrali naravno pot?

Zdravljenje, ki temelji na naravnih zdravilih, zdravilnih postopkih doma in uravnavanju življenjskega sloga, je precej nežnejše in prijaznejše do uporabnika, kakor jemanje močnih zdravil. Omogoča vam, da sami prevzamete odgovornost za vsakdanje dobro počutje, vendar se seveda lahko tudi posvetujete z zdravnikom ali kakšnim drugim zdravstvenim delavcem, kadar je to primerno.

Preberite tudi ŽENSKE ZODIAKA, KI IMAJO DOBER IMUNSKI SISTEM

Mogoče je še najpomembnejše prepričanje, da je razumneje vzdrževati zdravje celotne osebe, kakor se osredotočiti na bolezenske simptome, da si s takšnim ravnanjem bolj prizadevamo bolezen preprečiti, kakor jo preprosto zdraviti.

Naravni pristopi k zdravju priznavajo samo zdravilno moč telesa in jo skušajo spraviti na najvišjo raven ali jo povečati. Vsak rastlinski zdravilni pripravek na primer vsebuje majhne količine več aktivnih sestavin in vsak od njih uravnovesi delovanje drugih.

Preverite kako ohraniti zdravje na naraven način!

Naravna medicina močno poudarja pomembne zveze med telesom in umom. Obilica študij kaže, da se bolnikom, ki razmišljajo pozitivno in se sami lotevajo kakršnih koli čustvenih težav, izboljša zdravstveno stanje.

Možgane in telo tesno povezujejo hormoni, ki pomagajo prenašati sporočila med živčnimi celicami.

Spremembe razpoloženja vplivajo na delovanje imunskega sistema, na kardiovaskularnega zdravje in na kakovost spanja. Po drugi strani pa telesne težave vplivajo na vaše zadovoljstvo, živahnost in tesnobo.

Ključi do zdravega življenja

Preverite kako ohraniti zdravje na naraven način!

Dobra prehrana, redna vadba in uporaba strategij za obvladovanje stresa so najpomembnejši za naravno ohranjanje zdravja. Drugi pomembni dejavniki so gojenje odnosov, dom, v katerem lahko zdravo živite in izogibanje škodljivim navadam. Če tako poskrbite zase, spodbujate dobro duhovno počutje in varujete vsak del svojega teles, od arterij do živcev, od prebavil do žlez, ki tvorijo hormone. To vam tudi okrepi imunski sistem, ki vas varuje pred okužbami, alergijam.

Pripravila E.P.

Preberite tudi ŽENSKE ZODIAKA, KI SO NAJBOLJ VITALNE