Planetarni vidik Shanija (Saturna) in življenjske lekcije v 2021

Ravno zaradi vseh njegovih lastnosti je Shani zelo pomemben za nas v letu 2021. Naučil nas bo samodiscipline, zdravega, modrega razuma, možnosti obstoja, lojalnosti, požrtvovalnosti, strpnosti in vztrajnosti. Izredno pomemben je za duhovni razvoj ljudi, ki so obremenjeni z materialnim strahom, ki nastane pri pridobivanju in kopičenju  materialnih dobrin. Simbolizira žalost in trpljenje iz katerega uspemo notranje zrasti.

Planetarni vidik Shanija (Saturna) in življenjske lekcije v 2021

Planetarni vidik Šanija ponazarja osamo, kar za nas v tem danem trenutku in letu pomeni izolacijo, karanteno in ukrepe omejevanja druženja zaradi korone.

Šani vedno poskrbi da imamo v najtežjih trenutkih pomoč njegovega pomočnika Ganeša, ki nam z svojo igrivostjo pomaga ohranjati vedrega duha in hkrati odstranjuje prepreke s poti, da jo lažje prehodimo. Ganeš je naš obstoj, naša stvarnost, naš prijatelj in v težkih časih naš pomočnik, ki nam odstranjuje ovire, nas hudomušno poskuša zabavati, ter prekriti temo z svetlobo.

Vse krizne, stresne situacije leta 2020, nemiri, pomanjkanje materialnih dobrin, omejenost gibanja in druženja bodo mnogim, ki bodo sprejeli in upoštevali nauke velikega učitelja modrosti Shanija prinesle osvoboditev tako na ljubezenskem, partnerskem kot na materialnem področju. Zmanjšala se bo navezanost na materialne dobrine in povečala potreba po čutnem, notranjem zadovoljstvu biti srečen, zdrav, ljubljen, čutiti podporo ljubečih energij, pripadnost vsemu in hvaležnost za vse.

Žal pa bo prišlo v tem času tudi do rušilnih, razdiralnih energij šibkih partnerskih zvez, čeprav bo na srečo mnogo posameznikov ugotovilo, da jih je ravno razpad takšne zveze osvobodil.

V času korona situacij se jih bo mnogo zbližalo v svojih odnosih, še več pa se jih bo odločilo za svobodnejšo, neomejujočo novo pot, ki so si je v bistvu mnogokrat želeli, vendar niso imeli poguma stopiti nanjo, ali pa jih je tok nesel z vsemi ovirami dalje, brez da bi se ustavili, so se enostavno sprijaznili, da pač tako je, da je kar vredu, da bi bilo lahko slabše in v takšnih primerih so običajno delovala partnerstva le v sobivanju, ne pa v sožitju, harmoniji in pravi srčni ljubezni.

Spoznali se bomo z novimi Šanijevimi življenjskimi lekcijami. Kljub vsemu pa bo v nas tlel žarek upanja ugledati svetlobo.

Prevladovala bo bojazen, kaj zdaj, zgubljenost in razdvojenost. S Šanijevo podporo bomo ozavestili realnost, jo pričeli sprejemati in se naučili z njo živeti, ter se pripravljali na nove odločitve, predvsem pa na nov način življenja. Vse to bo za večino seveda težko, ampak nas bo do meseca marca pripeljalo do vidnih osebnih podvigov, ki se bodo odražali na kolektivni ravni. Že samo način prehranjevanja je težko spremeniti, kaj še le celotno delovanje z popolnoma drugačno dinamiko dela.

Konec leta nas popelje Guruju (Jupitru) naproti (leto 2021/22).  Guru je sončno rumen planet inteligence, modrosti, predvsem pa želje po izobraževanju in prenašanju znanja na druge. Z zunanjega vidika nam predstavlja materialno bogastvo, dosežke, življenjsko radost, optimizem in srečo. Sama sankrtska beseda »guru« predstavlja velikega duhovnega učitelja. Vendar nas Guru pospremi v duhovne spremembe in izzive na lahkoten, nežen način. Sledenje njegovim usmeritvam in podpori nam prinaša znanje, obilje, srečo in igrivost, saj ima rad veselje in uživanje. Prinaša nam izpolnjeno življenje tako notranje, kot navzven. Nudi nam uresničenje milosti, ki jo prejemamo v našem življenju in je izvor materialne in duhovne sreče. Je eden najbolj dobrohotnih, radodarnih duhovnih pomočnikov.

Prav vsak izmed nas je lahko del tega kolektivnega procesa ponovne vzpostavitve ravnovesja, miru in dostojnega bivanja. Prav tako v tem težavnem obdobju ne smemo pozabiti na naše odnose, sočutje in ljubezen, saj nas bodo letošnje situacije utrudile in zbegale, našo nemoč pa lahko z vsem žarom razblini ravno ljubezen.

Spremenilo se bo naše dojemanje nastalih situacij, tako v gospodarstvu kot v osebnem življenju. Naša čustvena naravnanost bo prešla iz stanja obupa, strahu, prestrašenosti v naravnano prizemljenost in umirjeno, modro delovanje.

Kot zemeljski princip gradi vse svoje predpostavke na dejanskih zmožnostih, materialni stvarnosti in ustaljenih oblikah. S svojim krutim in brezkompromisnim vrednotenjem posameznika razvrsti natanko na tisto mesto v družbeni hierarhiji, kamor dejansko sodi. Njegovi kriteriji so pri razvrstitvi seveda praktični in povezani z vsesplošnimi sposobnostmi in kvalitetami, ki jih oseba ima.

Kaj vam v 2021 prinaša vpliv Shanija (Saturna)?


Prikazoval nam bo življenjske principe in osvetljeval našo življenjsko pot do resnice in sreče, spoznal nas bo z delovanjem podpore in pomoči, ki nam jo bo tudi sam nudil. Zajema tudi našo moralo, etiko, religiozne teme, zakon, socializacijo in dobroto. Prav tako nam bo pomagal  na področju iznajdljivosti, resnicoljubnosti, poštenju, tudi pri  avanturah in športnih disciplinah. Pokazal nam bo skrivnosti naših notranjih poti nove kariere na razumski in duhovni ravni, tako da bomo lahko spoznali naše duhovno življenjsko poslanstvo

Konec leta nas popelje Guruju (Jupitru) naproti (leto 2021/22).  Guru je sončno rumen planet inteligence, modrosti, predvsem pa želje po izobraževanju in prenašanju znanja na druge. Z zunanjega vidika nam predstavlja materialno bogastvo, dosežke, življenjsko radost, optimizem in srečo. Sama sankrtska beseda »guru« predstavlja velikega duhovnega učitelja. Vendar nas Guru pospremi v duhovne spremembe in izzive na lahkoten, nežen način. Sledenje njegovim usmeritvam in podpori nam prinaša znanje, obilje, srečo in igrivost, saj ima rad veselje in uživanje. Prinaša nam izpolnjeno življenje tako notranje, kot navzven. Nudi nam uresničenje milosti, ki jo prejemamo v našem življenju in je izvor materialne in duhovne sreče. Je eden najbolj dobrohotnih, radodarnih duhovnih pomočnikov.

Pripravila T.C.

Preberite tudi ZAPIS CILJEV, KI NI ENOSTAVEN, JE KLJUČ OSEBNE RASTI