Spomladanski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Spomladanski tip ženske je nežna ženska, ki zna slediti modnim smernicam.

Spomladanski tip ženske je kot nežno bitje s svetlo, skoraj prosojno poltjo z rahlim rumenkastim podtonom. Lica so včasih rahlo rožnate, breskove barve. Pri vsakem vznemirjenju se na obrazu pojavijo rdeče lise. Če ima predstavnica tega tipa sončne pege, so te vedno zlato rjave in nikoli sivkaste.

Toda kljub prosojnosti svoje polti spomladanski tip na soncu hitro ogori.

Njegovi lasje so navadno rumeno oz. zlato plavi, včasih tudi z rahlim rdečkastim navdihom. Oči so modre ali zeleno modre, včasih tudi sivo zelene ali celo zlato rjave. Le redko so zelo temne ali intenzivno zelene.

Spomladanski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Barva oblačil za spomladanski tip ženske

Spomladanskemu tipu najlepše pri stojijo svetle in jasne barve, ki niso pretirano vpadljive. Nekatere so sicer izredno nežne, druge intenzivnejše, njihova izbira pa je odvisna od osebnostnih lastnosti predstavnic tega tipa. Toda črnih in hladnih antracitovih tonov navadno ni v njihovi garderobi. Če se želijo obleči sivo, jim najbolje pri stojijo topli sivorjavi odtenki, ali srebrno siva, nikoli pa motna, mišje siva. Močne in temne barve za naravno nežni spomladanski tip niso posebno primerne, saj ne poudarjajo njegove miline. Najtemnejše barve, ki mu že pristojijo, so mornarsko modra, čokoladno rjava in vijoličasta.

Priporočljivi so predvsem svetli, rumeno zeleni toni, kot npr: majsko zelena, jabolčno zelena.

Primerna je tudi topla, polna rumena barva. Ustrezni so tudi rumenkasti odtenki roza in rdeče barve, med katerimi prevladujejo marelična, breskova, lososova in koralna barva.

Spomladanski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Marelična barva se lepo dopolnjuje predvsem z mehkimi rjavimi odtenki, modro, vijoličasto in celo črno.

Kamelja barva kot osnovna barva garderobe spomladanskega tipa pa je lepa kombinacija z modro, zeleno, rdečo in rjavo. Modrikasti odtenki rožnate in rdeče barve niso primerna izbira za ženske tega tipa. V njih so namreč videti blede in neizrazite.

Kadar predstavnice spomladanskega tipa ogorijo, lahko lepo poudarijo svojo polt z volneno belo ali krem barvo, barvo kamelje dlake ter svetlimi in mehkimi rjavimi toni. Tudi barvi mlečne čokolada in nugata sta še primerni, vendar je lešnikova rjava najustreznejša.

Za ustvarjanje kontrastov je primerna tudi čista svetlomodra barva akvamarina, ali svetla sivo modra barva.

Ta se lepo ujema z oker, krem, vijoličasto in lila barvo. Za ženske te kategorije ni primerna ledena snežno bela barva. Ta namreč še dodatno poudari prosojnost njihove kože ter zbuja vtis bolehnosti in utrujenosti.

Izbira ličil za spomladanski tip ženske

Pri spomladanskem tipu je zelo pomembno, da uporablja nežne, svetle in tople tone. Ličila močnih barv delujejo izumetničeno načičkano na njegovem nežnem obrazu. Zato mora biti podlaga vedno tanka in tekoča.

Pri izbiri rdečila za ustnice se mora odločiti za enega od toplih rdečih tonov.

Najbolj primerni so svetlejši toni z rahlim rjavkastim odtenkom. Ustrezajo jim predvsem svetli, zabrisani oranžni toni, rjavo rožnata barva, breskova in marelična, pa tudi lososova in jastogova barva. Rdečilo za lica se mora vedno ujemati z rdečilom za ustnice.

Spomladanski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Spomladanskemu tipu najlepše pri stojita marelična in breskova barva.

Podobna pravila veljajo tudi za očesne sence. Biti morajo svetle in diskretne. Priporočljivo je, da se njihova barva ujema z barvo oči. Najprimernejši so svetlo rjavi toni (lešnikova in mandljeva barva), zeleni toni (predvsem lipova in majsko zelena), ter svetlomodri toni. Vendar nekaterim predstavnicam spomladanskega tipa ustrezata tudi turkizna in lila barva.

Naravna barva las spomladanskega tipa je svetla.

Vedno je v laseh razpoznaven zlato rumeni ton, ki ga mora ohraniti tudi tedaj, ko želi barvo spremeniti. Zato mu ustrezajo vsi toni medu in tudi rahlo rdečkasti toni, nikoli pa mu ne pri stojijo srebrno beli oz. platinasti toni.

Izbira nakita za spomladanski tip ženske

Spomladanskemu tipu najlepše pri stoji droben nakit, ki ustreza njegovemu krhkemu videzu. Primerne so korale, ki jih je mogoče dobiti v več toplih odtenkih, topaz, svetli jantar, toda tudi kamni močnejših barv, turkiz, safir.

Spomladanski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Pristojijo mu tudi slonokoščena roževina in drugi dekorativni dodatki, v toplih in svetlih odtenkih.

Če nosi bisere, mora izbrati kremno bel ali rumen odtenek. Med plemenitimi kovinami je najprimernejše zlato, in to le topli odtenki od rumenega do rdečega zlata. Belo zlato, srebro in platina so zaradi svoje hladnosti neustrezni. To velja tudi za kristale.

Spomladanski tip ženske predstavljajo OVNICE, RIBICE in BIKICE.

Preberite tudi RJAVA BARVA, NJENA UMIRJENOST IN POMEN