Rjava barva, naravna energija in njen pomen

Rjava in vsi naravni toni zbujajo vtis naravnosti, realističnost in poudarja zaupanje vase. Taki so navadno videti tudi ljudje, ki nosijo rjava oblačila. Kolikor temnejšo in globljo rjavo nosijo, toliko globlji in skrivnostnejši so videti. Poleg tega rjava oblačila karakterizirajo prijazne, odprte in nezapletene ljudi ter zbujajo občutek varnosti.

Rjava barva, naravna energija in njen pomen.

Rjava barva in zavračanje

Zavračanje rjave je pogosto izraz preteklih konfliktov v odnosih z materjo, pri ženskah pa je lahko tudi posledica zavračanja materinske vloge. Poleg tega je lahko še izraz neustreznega odnosa do narave in organskega dogajanja, predvsem procesov izločanja, tj, znojenja, odvajanja ipd.

Tak odnos se razvije predvsem pri otrocih, ki so bili žrtve spolnega nasilja in jih rjava barva spomni na potlačena travmatska doživetja. Poleg tega je odpor do rjave pogosto tudi izraz generacijskega prepada oz. neurejenih odnosov s starši ali starimi starši.

FAVORIZIRANJE OBLAČIL V PASTELNIH TONIH

Rjava oblačila

Med pastelne barve umeščamo roza, svetlomodro, lila in druge nežne, s pomočjo bele osvetljene in zabrisane tone. Ti zbujajo vtis nežnosti in krhkosti, pogosto pa tudi neodločnosti in omlednosti. Najraje jih nosijo ljudje, ki želijo poudariti svojo rahločutnost in prefinjenost. Jasne in zasičene barve se jim namreč zdijo preveč vpadljive ali celo vsiljive.

Rjava barva in njeni odtenki so primerni predvsem za poklice, kjer je treba doseči zaupanje soljudi.

To so socialni delavci, psihologi v svetovalnih službah ali socialnem skrbstvu. Vendar ne pripomorejo k uspešnosti v poslovnem svetu, saj ljudje v pastelnih barvah navadno ne sprejemajo kot uspešne voditelje, organizatorje ali resne konkurente.

Preberite tudi BARVA, KI JE POVEZANA Z VAŠIM IMENOM