Katera sobna rastlina je najbolj primerna za vaše astrološko znamenje?

Sobne rastline polepšajo dom, dovajajo energijo in čistijo zrak. Katera pa je tista sobna rastlina, s katero je vaše astrološko znamenje najbolj povezano?

OVEN

 • Izbrana sobna rastlina: Juka – drevo življenja
 • Latinsko ime: Yucca sp.

Juka je odlična izbira za znamenje ovna, saj energetsko sovpada z ovnovo naravo. Ustrezajo ji sončna in zračna mesta, z veliko toplote v poletnem času in zmerno do skromno količino vode. Ko se znamenje ovna poveže z njeno vibracijo, začuti notranjo umirjenost in predvsem poglobitev vase, ki ovnom občasno predstavlja težave. To je rastlina, ki sicer ne cveti, kar pa ovna niti ne moti.

BIK

 • Izbrana sobna rastlina: Krasula
 • Latinsko ime: Crassula arborescen

Krasula, ki je povezana z znamenjem bika je bolj nizka rastlina z majhnimi cvetovi in mesnatimi listi, ki potrebuje dobro osvetljen prostor z nekaj neposrednega sonca. Biki vložijo veliko energije v urejanje stanovanja, zato bodo za rožico odlično poskrbeli. Ona pa jim bo dovajala prijetno, umirjeno energijo, s katero se bodo z veseljem povezali. Roža bo v bikovem stanovanju dekorativno še polepšala celoten prostor.

Katera sobna rastlina je najbolj primerna za vaše astrološko znamenje?

DVOJČKA

 • Izbrana sobna rastlina: Amarilis – vitezova zvezda
 • Latinsko ime: Amaryllis

Vitezova zvezda sobna rastlina, ki nosi na vrhu od 1 do 5 cvetov. Potrebuje sončno lego, kar za dvojčke ne predstavlja težave, saj obožujejo svetlobo v stanovanju. Nanjo je potreba v času cvetenja bolj paziti, kar je za dvojčka ki je sedaj tukaj, kasneje že tam nekakšna lekcija. Skrb zanjo ga umiri in mu prinaša veselje, prava sreča pa dvojčka objame, ko vitezova zvezda ponovno zacveti.

RAK

 • Izbrana sobna rastlina: Mamilarija
 • Latinsko ime: Mamilarija

Mamilarija je kaktus sorazmerno majhne rasti in zelo preprost za gojenje. Cvetovi so so razporejeni v vencu pod vrhom stebla, večinoma zacveti v toplejših mesecih, ko rak potrebuje največ energije. Ker ta kaktus dobro uspeva v plitvih loncih, za njegovo skrb rak ne bo porabil preveč časa, podarja pa mu moč in intenzivne energije, ki raka vabijo k temu, da postane bolj samozadosten.

Katera sobna rastlina je najbolj primerna za vaše astrološko znamenje?

LEV

 • Izbrana sobna rastlina: Pernata aralija
 • Latinsko ime: Aralia elegantisima

Pernata aralija je dekorativna sobna rastlina z ozkimi listi. Potrebuje svetlo mesto vendar ne na direktnem soncu. Lev obožuje zelenje, zato se lahko poveže s to rastlino, ki ne cveti, kljub temu pa je drugačna in dovolj posebna za levov prestižen okus. Podarja mu nežne vibracije in predvsem to, da je potrebno v določenih situacijah najprej razmisliti, šele nato udejanjiti.

DEVICA

 • Izbrana sobna rastlina: Sanseverija – taščin jezik
 • Latinsko ime: Sanseveria

Vedno zelena zelnata trajnica, ki preživi celo v najslabših razmerah je odlična izbira za devico, ki ima rada vse pod nadzorom. Ta enostavna sobna rastlina kaže devici na to, da je lahko marsikaj v življenju bolj preprosto, kot si ona misli, vendar kljub temu zelo učinkovito. Ko se znamenje device poveže s taščinim jezikom, se vrstijo zanimiva in globoka spoznanja, ki jo vodijo k bolj svobodnemu načinu razmišljanja.

TEHTNICA

 • Izbrana sobna rastlina: Bambus sobni
 • Latinsko ime: Pogonatherum paniceum

Za tehnico je najbolj primerna izbira sobne rastline sobni bambus, ki čisti in osvežuje zrak, kar je za tehtnico še kako pomembno. Z njo se bo z lahkoto povezala in imela skrb, da jo redno zaliva ter opazuje njen napredek, saj rastlina potrebuje ogromno vode. Tehtnica se zna na subtilen način povezati z energijo bambusa in zanj tudi zelo lepo skrbi ter ga z veseljem opazuje.

Katera sobna rastlina je najbolj primerna za vaše astrološko znamenje?

ŠKORPIJON

 • Izbrana sobna rastlina: Zelenčica – kosmuljka
 • Latinsko ime: Chlorophytum

Zelenčica, ki je ena izmed najpogostejših zelenih sobnih rastlin je nezahtevna in trdoživa rastlina, ki ne potrebuje veliko toplote, svetlobe in vlage, kar je za škorpijona pomembno, saj v svojih številnih obveznosti večkrat pozabi na zalivanje rož. Ta rastlina, ki se hitro razmnožuje, bo s tem, ko se bo škorpijon povezal z njeno energijo tudi njemu omogočila osebno rast in predvsem povečala njegovo osredotočenost.

STRELEC

Izbrana sobna rastlina: Cimbidij

Latinsko ime: Cymbidium

Cimbidij je sobna rastlina, ki je med vsemi orhidejami najmanj zahtevna za gojenje doma in prilagodljiva. Ker je strelec rad spontan in neodvisen je Cimbidij odlično pomagalo, da postane bolj odgovoren. Ta rastlina za cvetenje potrebuje hladen prostor in štiri do šest tednov mirovanja v pozni jeseni, tako da bo strelec dlje časa v pričakovanju lepih, gracioznih cvetov, ki ga bodo ob pogledu nanje razveselili.

Astro znamenja

KOZOROG

 • Izbrana sobna rastlina: Gorska palma
 • Latinsko ime: Chamaedorea

Gorsko palmo, ki odlično sovpada s kozorogovo energijo odlikujejo številne pozitivne lastnosti, najpomembnejša je njena zmožnost prilagajanja sobnim razmeram. Gorska palma ne prenaša neposrednega sonca, kar je dobra izbira za kozoroga, ki ima včasih rad manj močno svetlobo. Je rastlina, ki ga bo prebudila in zagotovo bo dvignila tudi njegovo stopnjo čustvovanja.

VODNAR

 • Izbrana sobna rastlina: Fikus
 • Latinsko ime: Ficus

Za fikus, ki je odlična izbira sobne rastline za vodnarja je značilno, da odlično uspeva pri običajnih sobnih temperaturah in na svetlem mestu brez neposrednega sonca. Ker so vodnarji radi posebni je fikus njiva najboljša izbira, saj ima tudi zgodovinski pomen. Slavno drevo, pod katerim je doživel Buda razsvetljenje, uvrščamo med fikuse in tudi vodnar lahko z njegovo pomočjo doživi preboj.

RIBI

 • Izbrana sobna rastlina: Zamija
 • Latinsko ime: Zamioculcas zamiifolia

Zamija je novejša sobna rastlina grmičaste rasti, ki prav zaradi značilnih listov postaja vedno bolj cenjena sobna rastlina. Potrebuje malo svetlobe in nekaj vode, zato je primerna za temnejše prostore. Kar ribicam, ki se rade zadržujejo v svojem svetu še kako odgovarja. Ko se poveže riba z Zamijo, postane njena energija še bolj čista in seveda še bolj ljubezniva.

Preberite tudi CVETLIČNI VZORCI, KI PRIČARAJO PRIKUPEN VIDEZ