ŽENSKE ROJENE V ZNAMENJIH, KI IMAJO LASTNOSTI MELANHOLIKA

Lastnosti melanholika: Tehtnice, rakice, ribice, device, bikice in kozoroginje ste rojene v znamenjih, ki se jih dotikajo lastnosti melanholika. Ključne besede, s katerimi vas lahko opišemo so introvertiranost, pesimizem, urejenost, premišljenost, analitičnost, globina in občutljivost. Rade razmišljate v stilu, zakaj se ravno meni to dogaja, življenje je tako krivično do mene itd.

Lastnosti melanholika in astrološka znamenja.

Če razdelimo vseh dvanajst različnih žensk zodiaka v dve skupini in izpostavimo temperament, imate določene več lastnosti sangvinika, druge pa več lastnosti melanholika. Ne pozabimo pa tudi na temperament kolerika in flegmatika, ki pa bosta predstavljena v naslednjih člankih. Kot je sangviniku naravno, da je pozornost razpršena in široka, je melanholik svojo pozornost sposoben usmeriti globoko in v neverjetne podrobnosti.

Ugotovite, kaj pogrešate pri sebi in v svojem življenju, in skušajte zavestno prebujati te značilnosti. Poznavanje temperamentov vam lahko pomaga tudi pri razumevanju drugih ljudi, s čimer se boste naučile sprejeti takšne, kot ste, brez sodb in primerjanja.

Lastnosti melanholika – temperamenta.

Pogosto vas preplavi občutek, da drugi niso dovolj dobri, da bi jim zaupale neko delo, zato ga raje opravite same. V tem lahko prepoznamo eno vaših najmočnejših hib in to je perfekcionizem. Ta se lahko kaže na vseh področjih življenja. Od domačih del do službenih obveznosti. Seveda perfekcionizem pričakujete tudi od drugih.

Rakice

Strmite k temu, da drugi razumejo vaše notranje življenje. Ne govorite o svojih potrebah, ampak ste prepričane, da bodo drugi, če vas imajo resnično radi, sami ugotovili kaj vas muči. Vzbujate občutek, da vam drugi ne stojijo ob strani.

Temperament
Lastnosti melanholika – Rakice.

Kadar ste depresivne, hrepenite po rahločutnosti in ljubeči podpori, čeprav bi vam morda najraje rekli, naj se raje razvedrite in pozabite na skrbi. Potrebujete svoj lastni prostor, kjer lahko vzpostavite red.

Bikice

Iz tira vas vrže še posebej, če se kdo dotika vaših stvari. Dojemljivi bi morali biti do vaše emocionalne potrebe in nihče se ne sme norčevati iz vas. Prav tako kot sam prostor, potrebujete tudi prostor, kjer je tišina in si lahko opomorete od vseh ljudi, ki vas čez dan obkrožajo.

Čeprav imate red, niste vedno pripravljene povedati kaj bi rade, saj predpostavljate, da bodo ljudje opazili vašo prizadetost in razrešili problem, kajti same raje tiho trpite.

Temperament
Lastnosti melanholika.

Lastnosti melanholika – Tehtnice

Ste hkrati urejene in kreativne, saj vedno znova ustvarjate nove načine, kako biti čim lepše.

Vaša pikolovska skrb za vse in vsakogar je osupljiva, vedno si izmišljate rešitve, ki naj bi prihranile čas in energijo pri stvareh, ki se ostalim članom družine nikakor ne zdijo problematične. Hitro vas zmoti zmeda in nered, ter nagnjenje k temu, da skušate situacijo popraviti. Imate globoko zakoreninjeno potrebo, da veste kdaj in kako bi se naj kaj zgodilo.

Ženske z lastnostmi sangivinka.

Ribice

Ste nagnjene k temu, da svoje skrbi osredotočate na svoje zdravje in fizične bolečine. Okolico obveščate o vsaki svoji tudi najmanjši zaskrbljenosti, pogosto na zelo paničen in dramatičen način.

Ribice.
Ponotranjeno znamenje. Lastnosti melanholika.

Spadate med najbolj ponotranjena in okolici tudi težko razumljena znamenja. Nekatere, bolj umetniško usmerjene, lahko iz svojih globin pritegnete neverjetne misli in vprašanja. Vaše psihološko življenje je bogato, same ga lahko doživljajo tudi tragično ali pesimistično. Težko pozabljate prizadetosti in včasih tudi leta pestujete bolečino.

 Kozoroginje

Za vas ni nič preprosto. Vse ima nek globlji pomen, ki ga želite najti. Pogosto za zaplete v okolju krivite sebe, da ste zakuhale situacijo, v kateri ste se znašle.

Lastnosti melanholika - Kozorog
Lastnosti melanholika – Kozoroginja.

Ste dober zaupnik, prijatelj ali terapevt, saj z enako pozornostjo kot vrtate po sebi, prisluhne tudi drugim in jim skušate svetovati na konstruktiven način. Tudi tam, kjer se dela s številkami, tabelami in statistiko, lahko odlično izrazite svoje talente, natančnost, potrpežljivost in smisel za podrobnosti. Te lastnosti pa so za družinski krog lahko zelo duhomorne. S preciznostjo melanholika lahko uničujete vzdušje sproščenosti in veselja v svojem domu. Brezhiben red v omarah, kuhinji, kopalnici je za vse ostale manj pomemben.

Lastnosti melanholika – Device

Pogosto prezrete, da ima življenje tudi lepo, razigrano in simpatično plat. Skozi življenje in lekcije, ki vas doletijo, se učite zniževati merila, zase in za druge.

Lastnosti melanholika
Lastnosti melanholika – Devica.

Spoznanje, da v življenju stvari niso popolne v smislu njihovih pričakovanj, pa je tisti korak, ki vas lahko sprosti in prebudi večje zaupanje v življenje.

 

 

Članek je bil objavljen Elle.