Pes ribi, zadnje znamenje zodika je prispodoba nežnih energij in zasanjanosti.

Pes ribi je umirjen, nagnjen k harmoniji in malce zaprt vase.

PES RIBI

Ta pes je miren in nekoliko plašen. Ves čas se zadržuje čim bližje svojega gospodarja, rad pa se tudi skriva, če je v vašem domu preveč tujih ljudi. Takrat se počuti nelagodno. Da pes ribi sprejme vaše prijatelje, potrebuje včasih tudi več let. Ko pa jim začne zaupati, lahko počnejo z njim kar hočejo. Seveda, dokler mu ugaja, saj v primeru, ko mu ne ugaja več hitro pokaže zobe.

Pes ribi bo večkrat zasanjan in zamišljen.

Zato ne bodite presenečeni, če bo v jutranjem mrazu raje ostal na toplem, kot pa šel na sprehod. Rad ima vodo, zato ga boste z lahkoto spravili v jezero ali morje. Pazite pa, da ne zaplava predaleč. Na trenutke je trmast in pripravljen skočiti čez rob. To je pes, ki obožuje vožnjo z avtomobilom.

Pes ribi rad gleda skozi okno, zato bo šel z vami z veseljem na izlet ali počitnice.

On je dobra družba za mlajše otroke in hkrati dober prijatelj starejših ljudi. Po drugi plati pa je odličen čuvaj, saj je zelo pozoren na vsak tresljaj in hitro zazna vse zvoke iz okolice. Zato se vam lahko večkrat zgodi, da ga boste zalotili, da laja pozno v noč, še posebej, če se njegova uta nahaja zunaj.

Pes-ribi
Pes ribi.

PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU RIB

Psička ribica je izredno priljubljena, zato se vam je verjetno prikupila že ob prvem stiku. Kmalu si izbere nekoga, ki ji je najbolj pisan na kožo in ta gospodar je zanjo zakon. Uboga ga, tudi pri malenkostih, do ostalih članov je nekoliko bolj nagajiva in igriva. Njena slaba značilnost je, da rada izziva druge živali, ki jih imate v hiši. Ko pa se zaneti prepir, pa se umakne, kot da ni nič kriva.

Ne prenese povzdignjenega glasu, zato poskusite biti z njo čim bolj nežni. S takšnim načinom si boste iz dneva v dan pridobivali njeno naklonjenost. Ob večernih urah ima rada daljše sprehode, zjutraj bi pa raje ostala na toplem. Je čista psička, ki je rada urejena, še posebej, če je dolgodlaka. Ne brani se dodatkov, ki jo naredijo še bolj prisrčno.

Pozimi pa jo lahko oblečete v plašček, ki jo bo grel. Pri prehranjevalnih navadah je zelo nihajoče vrste. Ima obdobja, ko poje vse kar ji ponudite in vse kar najde. Nato sledijo obdobja, ko se izogiba določeni hrani in poje manjše količine. Če ima mladičke bo odlična mati, predvsem pa zaščitniška in pozorna. Rada pa ima tudi majhne, energične otroke.

Pes ribi.
Pes ribi.

Vas zanima pasji horoskop?