Ni mi do spolnosti, potrebujem nasvet Magdalene

Ni mi do spolnosti, potrebujem nasvet.
Ni mi do spolnosti, potrebujem nasvet.

Ni mi do spolnosti, izgubljena sem

Stara sem 30 let in imam veliko težavo, o kateri ne upam govoriti s prijateljicami. V zvezi sem že pet let in do pred nekaj časa je med nama vse skupaj odlično funkcioniralo, tudi spolno življenje. Že kakšno leto mi enostavno ni do spolnosti. Ni problem v tem, da me fant ne bi privlačil, saj odlično izgleda. Problem je v meni, saj si ga preprosto ne želim.

On je zelo prijazen in razumljiv do mene, ter pravi, da je to verjetno samo obdobje, ter da se bodo stvari uredile same. Šla sem tudi na pregled k ginekologu, ki mi je zatrdil, da z mano ni nič narobe. Vendar mi kljub temu ni do spolnosti.

Najbolj zanimivo pa je, da si ne želim tudi drugih moških, torej trenutno živim z občutkom, da je želja po spolnosti v meni ugasnila, skratka ni mi do spolnosti. Izgubljena sem, saj ne vem, kako naj rešim vse skupaj, saj fanta ljubim in želim ostati z njim. Marjetka

Draga Marjetka, stanje, v katerem ste se znašli, je vsekakor skrb vzbujajoče. Prav je, da ste o tem spregovorili z mano. Saj veste, da zadeve, ki jih potlačimo sami v sebi še bolj razžirajo naše psihično stanje. Pišete, da fant z vami čudovito ravna ter da ni nobenega razloga, da vam ne bi bil všeč. Torej je težava popolnoma na vaši strani, kar ste si tudi priznali.

Vsi, ki vaju poznajo, so mnenja, da odlično funkcionirata. Vi pa ste razočarana sama nad sabo, saj mu ne morete nuditi tega kar si on želi. Njegovo razumevanje vas je še dodatno zmedlo, saj vas je strah, da preveč upa, da se bo vse uredilo samo od sebe, v kar vi nekako ne verjamete. Prvi korak naj bodo iskreni pogovori, ki bodo preprečili, da bi fant dobil občutek, da vas privlači kdo drug, oziroma, da ga morda varate. Drugi korak je, da se v vajino spolno življenje začnete poglabljati postopoma, seveda bo potrebna velika mera potrpežljivosti iz obeh strani.

Marjetka priznava, ni mi do spolnosti

Opazujte sama sebe in svoje notranje občutke, morda ste pod stresom, morda imate občutek, da niste zadovoljna s svojim življenjem. Nekje zagotovo tiči razlog, da vam nikakor ni do spolnosti. Običajno gre za težave psihološkega izvora, ki se začno kapilarno približevati v našo podzavest in jih dolgo tudi ne opazimo. Glede na dejstvo, da je urejena spolnost ključ vsakega ljubezenskega odnosa pa poskusite počasi razčistiti zadeve in dati fantu možnost, da nadaljujeta v dobrih energijah.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet. Svetovanje.