[BORUT PAHOR] PREDSEDNIK DRŽAVE IN NJEGOV ASTRO PROFIL

Borut Pahor ima sonce v znamenju škorpijona. Venera v znamenju Škorpijona mu podarja intenziven seksualni naboj, močna čustva, osebni šarm in osvoboditev od vseh predsodkov.

Iznajdljiv in poseben

Njegovo Sonce se je ob njegovem rojstvu nahajalo v znamenju Škorpijona, kar nakazuje, da je Borut Pahor iznajdljiv, hudomušen, razigran in usmerjen v uspeh. Strast in nagnjenost k neobičajnemu sta lastnosti, ki skrbita, da je njegovo življenje vedno pestro in zelo razgibano. Na poslovnem področju potrebuje izzive, zato se mora izogibati enoličnim situacijam. Ne prenese majhnih zaprtih prostorov, pisarn in natlačenih delavnic, rad se giba med ljudmi in v naravi, kjer preprosto uživa.

Vedno in povsod sledi le lastnemu slogu, ki je edinstven. Iz njegove pojave vejeta privlačnost in seksapilnost, ki ne moreta ostati neopaženi. Zanj je pomembno, da je opažen in cenjen. Prav tako je izraziti individualist. Vsak družbeni pritisk ali zunanji vpliv je zanj neznosen, kaotične razmere pa kljub temu dobro prenaša.

Borut Pahor

Nemogoče ga je prestrašiti ali stisniti v kot, saj premore veliko zalogo notranje discipline, samoobvladovanja in hladnega dostojanstva, njegov duh pa je osredotočen na točno določen cilj, ki ga je zmeraj sposoben doseči. Po duši je ustvarjalec, ki ne beži pred odgovornostjo in z dostojanstvom brani vse svoje plemenite odločitve. Vedno namreč stoji za svojimi besedami, zato je več kot primeren za vodjo skupine. Na zunaj je flegmatik, v sebi pa kolerik, ki se v določenih situacijah težko zadržuje. Nemudoma se odzove na provokacije iz okolice, vendar se zna na poslovnem področju dobro nadzirati. Nikoli ne popravlja ljudi, ki so ga narobe razumeli.

Saturn v znamenju Vodnarja povečuje njegovo potrebo po neodvisnosti in svobodi. Strmi k novitetam, ki ga še dodatno napolnijo z zanimivo energijo.

Borut Pahor je enostaven in uglajen

Njegov Mars se je ob rojstvu nahajal v znamenju Strelca. Njegov moto je filozofiranje, ki ga večkrat reši iz zagate. Ni pomembno, ali je kot divji konj ali kot zamišljeni modrec, ne mara kompliciranja in pretiranega načrtovanja. V svojem življenju se trudi, da vse poteka čim bolj spontano. Najbolj je zadovoljen in izpopolnjen, če je lahko sam krojač svojega življenja. Je oseba neizmernega optimizma in volje do življenja, potrebuje pa veliko svobode in gibanja. Povezan je z vsemi širinami in širitvami. Zaradi svojega širokega duha in pozitivne naravnanosti je uvideven do drugih ljudi, tudi drugačnih.

Borut Pahor k človeku pristopa izvirno, vsako vnovično srečanje pa je zanj nov izziv, tako kot vse življenjske situacije. Zameri mu le redko kdo, saj je zaradi svoje širine duha, smeha in dobre volje, hudomušnih pogledov in ljubezni do ljudi nadvse privlačen. Rad kupuje oblačila pomembnih tujih znamk. Čeprav zaradi svojega vihravega življenja potrebuje oblačila, ki mu omogočajo gibanje, rad posega po elegantnih oblačilih, vendar s športnim pridihom. Sposoben je razlikovati med znanjem in modrostjo, svoja spoznanja pa plemenito predaja naprej in jih širi na druge. Njegova filozofija se ukvarja z vprašanjem smisla življenja nasploh.

Postavitev Urana nakazuje, da se zelo dobro znajde tudi na tehničnem področju.

Umirjen in globokih čustev

Luno ima v znamenju Dvojčkov, kar mu podarja vihravost ter razigranost. Če je prisiljen v tveganja in tekmovalnost z drugimi, navzven ostane hladen, razburjenost v sebi pa premaguje v sanjah. Te mu razkrivajo, kako se znajde v posameznih situacijah in kje je v resnici nemočen. Ko ga zajame takšno razpoloženje, potrebuje nekoga, ki mu vrne gotovost in zaupanje vase, najboljša pomoč pa je konkretno delo, četudi samo začasne narave. Je praktična, previdna in spontana oseba. Njegovi interesi so vezani na materialno in akumuliranje kapitala. Stoji trdno na svojih nogah, konservativen, egoističen, vendar discipliniran. Ljubi udobno življenje vendar sanjari o emotivnih in mističnih osebah. Je tudi pravi hišni mojster, saj je pri opremljanju praktičen in iznajdljiv.

Blizu mu je tradicionalno življenje, po možnosti v hiši z vrtom. Pridnost, vztrajnost, praktičnost in premišljenost, pa tudi samozavest njegove lastnosti, ki ga držijo nad površjem. Zmore iz nič ustvariti velikanski dobiček in ima nos za dobre naložbe. Pri vsaki zadevi pa potrebuje skrbno načrtovanje in trdne poslovne poti. Partnerstvo je zanj bistvenega pomena. Potrebuje mir in harmonične odnose, čustvena varnost in stabilnost pa pri njem pomeni, da na svojim prostorom pod soncem živi udobno družinsko življenje.

Z Merkurjem v znamenju Škorpijona poraza ne prenese. Zanaša se na svojo intuicijo in je izredno vztrajen.

Borut Pahor je lahkoten in usmerjen k športu

Jupiter, ki ga ima v znamenju prodornega Ovna, mu v življenju prinaša lažje poti, odločnost in lahkotnost, s katero premaguje ovire. Rad ima šport in zabave, na katerih seveda vedno zablesti s svojo karizmo. Sreča ga spremlja, zanjo se zna tudi boriti, poleg tega pa je velikodušna, strpna oseba, odprtega duha, navdihujoč, ne pa tudi pokroviteljski. Če verjame, da mu bo uspelo, pa naj mu drugi še tako jemljejo pogum, češ da hoče preveč, ali mu dobronamerno svetujejo, zaradi katerih utemeljenih razlogov mu bo spodletelo, mu tudi bo.

Moč premagati vse ovire zajema iz gorečega zanosa in možnosti učiti se in poučevati. Vedno vztraja pri svojih zamislih in odločitvah, zelo težko ga je premakniti. Kasneje se ta samozavest preko življenjskih izkušenj nekoliko omili. Kariera, ugled in denar mu veliko pomenijo, vendar na tistem področju, ki ga izbere sam. Ne mara, da ga nekdo nekam sili zaradi svojih želja, ali da ga nekdo omejuje.

Članek objavljen v Reviji Lea.