Nezaupanje in nezvestoba.

Nezaupanje – Magdalena, na vas se obračam, ker sem popolnoma zmedena in ne vem kaj storiti v situaciji, ki se mi je zgodila v zadnjem obdobju. S fantom sva skupaj že 6 let. Pred letom dni sva se tudi skupaj preselila. Vedno sem mu zaupala in imela občutek, da mi je popolnoma zvest. On je bil oseba, za katero sem se odločila, da bo ostala v mojem življenju. Vse sem delala prav, vsaj mislila sem tako. Moram priznati, da sem se mu tudi večkrat prilagodila, tudi če ob tem nisem bila zadovoljna, samo zato, ker sem ga imela rada.

Rada ga imam še sedaj, vendar sem v šoku, saj sem prejšnji teden slučajno opravila klic iz njegovega telefona in naletela na sporočilo, shranjeno pod moškim imenom. Nisem se mogla premagati, čeprav nikoli ne stikam po njegovih zasebnih rečeh. Začela sem brati. Iz besedila je bilo natančno razvidno, da je na drugi stani ženska, s katero ima moj preljubi fant očitno razmerje. Zašibila so se mi kolena, podrl se mi je svet. Ko je prišel iz kopalnice sem se naredila, kot da ni nič, nato sem planila v jok in mu povedala.

Vse je zanikal in rekel, da gre za nesporazum in da želi ostati z mano. Od tistega dne nič več ni tako, kot je bilo, ne zaupam mu več. Kaj naj naredim? Sanja

Nezaupanje – Magdalena svetuje.

Spoštovana Sanja, vaša situacija je nekaj, česar si ne želi doživeti nihče in kdor tega ne doživi, tega verjetno ne razume. Na vse skupaj niste bili pripravljeni, niti niste predvidevali, saj ste fantu popolnoma zaupali. Razmislite, ste pričakovali, da vam bo priznal, da je na drugi strani še ena ženska, do katere goji določena čustva. Takšno priznanje zmore le kopica ljudi. Ostala večina meni, da bodo s prikrivanjem situaciji rešili, ter da bo nasprotna stran na vse skupaj pozabila. Vendar temu žal ni tako, slej kot prej se zadeve zapletejo.

Morali se boste odločiti, kaj zmorete vi.

Jasno je, da ste po tolikih letih razmerja nanj močno navezani, vendar boste morali sprejeti tudi dejstvo. Pojavilo se je varanje, ki nakazuje na nezadovoljstvo, oziroma na željo po določenih dodatnih potrditvah, ki jih vaš fant očitno potrebuje. Ne bodite presenečeni, če mu sedaj ne boste verjeli več ničesar, če vas bo morda ponovno zamikalo, da prebrskate njegov telefon, ali morda celo Facebook račun. To ravnanje lahko slej kot prej postane obsesivno, zato se mu izognite.

V kolikor ste sposobni ne glede na dejstva, ki so več kot očitna, vse skupaj pozabiti in mu zaupati. Kar močno dvomim. Načeto je vaše samospoštovanje. V tem primeru pa se vprašajte, če je to resnično vaša želja, ali morda samo trmasto vztrajate v odnosu, ker se bojite samote in ponovnega navezovanja z moškimi. Začnite sebe postavljati na prvo mesto in slediti svojim željam, fantu pa bi bilo morda najbolje dati priložnost, da poskusi, če je druga ženska morda bolj kompatibilna z njim tudi v vsakdanjem življenju.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.

Preberite tudi Avantura s sodelavcem je težava bralke Jasmine