Najboljša prijateljica se oddaljuje, Magdalena svetuje.

Najboljša prijateljica – Že vrsto let imam najboljšo prijateljico, s katero so prepletene tudi najine družinske vezi. V zadnjih mesecih je začela razmerje in mene občutno postavila na stranski tir. Izogiba se mojih klicev, njeno obnašanje je drugačno. Polna je sama sebe in težko se je z njo pogovarjati o kakšnih poglobljenih stvareh, saj ves čas postavlja sama sebe na prvo mesto.

Boli me, ker sva močno povezani že več kot 15 let in enostavno si ne predstavljam življenja brez nje. V tem trenutku je tudi nihče ne more nadomestiti, saj me razume le ona. Ne želim pa biti do nje vsiljiva, kar na podlagi negativnih dogodkov že postajam in mi ni všeč. Kaj naj storim, saj je zame to trpljenje hujše, kot če bi zaključila partnersko vezo. Kaja

Najboljša prijateljica, odgovor Magdalene.

Draga Kaja, prijateljski odnosi so v našem življenju zelo pomembni, česar se v večini zavedamo šele, ko jih izgubimo. Oseba, s katero ste bili povezani od otroških dni, se verjetno ne zaveda, da vas svojim obnašanjem spravlja v slabo voljo in žalost. Zavedati se morate, da v življenju večkrat pridemo do raznih razpotij. Pridemo do občutka, da nam druženje z določenimi ljudmi ni več tako nujno.

Glede na to, da pišete, da ste prijateljici vse skupaj samo omenila, bi bilo najbolj priporočljivo, da še enkrat razmislite. O dejstvih in ji skušate vse skupaj razložiti, vendar v pogovor ne vpletajte samo sebe in svojih želja. V tem primeru bi zveneli egoistično.

Za močne in trdne prijateljske vezi ne potrebujemo velikih potrditev.

Majhne pozornosti so tiste, ki nekaj štejejo v odnosu. Prijateljski odnos se lahko razvija, krepi in raste le takrat, kadar sta obe strani iskreni, zato bodite do svoje prijateljice odprti in direktni. Povejte ji, kaj vas moti, vendar pa ne pozabite tudi na iskreno pohvalo, za vse skupaj preživete občutke in njen poseben karakter. Pokažite seveda svojo ranljivost in se ne delajte, kot da vam nič ne pomeni.

Če z nekom delimo svoje šibke točke, strahove in občutke negotovosti, lahko to na odnos deluje zelo pozitivno ter prijateljstvo le še dodatno utrdi. Ne trudite se biti nekdo drug ali prikrivati svoje slabe strani, saj s tem ne boste rešili odnosa. Če po vsem tem najboljša prijateljica še vedno ne bo spremenila svoje obnašanja, potem se žal sprijaznite, da ste jo na nek način izgubili.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.