Kaj je pravzaprav sploh karma, o kateri kar naprej vsi govorimo in njena povezava z astrologijo?

Karma je vse tisto, kar mora posameznikova duša doživeti v tem in v prihodnjih življenjih (inkarnacijah), z namenom, da bi si pridobila dovolj konkretnih ter preverjenih izkušenj. Vse to pa bi na koncu omogočilo, da se ponovno združi s kozmično Enostjo. Torej, karma je naravni zakon in ne nagrada ali kazen. 

Vsi življenjski dogodki so ogledalo lastnega delovanja in zavesti, ter predstavljajo eno lekcijo, ki naposled omogoča življenjski cilj. Astrologija je orodje, s katerim dobimo s pomočjo aspektov med planeti vpogled v določene lastnosti in situacije. Z njo pridobimo smernice, kako delovati v raznih situacijah in čemu nameniti več pozornosti. Ta način delovanja vas uči, kako ne uporabljate odvečne energije za stvari in situacije, ki vam niso dane.

Vendar se lahko sami dogodki tretje vrste, ki se zdijo neodpravljivi, izkusijo na različne načine. Odvisni so od tega, kako uporabljamo in sprejemamo življenjske situacije in kako se na njih odzovemo. Le to je odvisno od vsakega posameznika osebno, saj le on sam odloča kako jih bo sprejemal in odreagiral, ko se v njih znajde.

Karma se pogosto narobe in poenostavljeno smatra kot usoda. Beseda karma pomeni delo in njegove posledice, spomnite se stavka »Kar seješ, to boš žel«.

Zmotno pa je zamenjati načelo karme z našimi življenjskimi občutki in pravičnostjo. Presojanje in pravičnost s tem nimata nobene veze, čeprav nam v največjem številu slučajev to tako izgleda.

Preberite tudi PREPREČITE KONFLIKTE V LJUBEZENSKEM RAZMERJU

Karma je več ali manj stvar naravnih zakonov in ne nagrade ali kazni. Posledice naših delovanj so odrejene in jih ne moremo izbirati. Lahko pa izbiramo naše delovanje in ravno zaradi tega je to naša odgovornost. Skupno število dejanj neke osebe, njegove karme, ustvarja določene silnice, ki usmerjajo naslednje utelešenje duše.

“Pazite, kaj počnete, vse se vrača”

Življenje, v katerem sta um in srce razdvojena, je takšno, kot da bi imeli v sebi dva bojna tabora, ki se spopadata za oblast nad našo močjo izbire. Kadar sta izolirana drug od drugega, sta prikrajšana tako srce kot razum. Um poskuša biti skrajno razumski, srce pa pretirano čustveno. To ravnovesje pa drobi našo osebno moč.

Vse dokler med našim srcem in umom ni pretoka jasnega sporazumevanja, bomo zbegani ob odločitvah, kaj storiti s svojim življenjem. Takoj ko vzpostavimo stik s svojo vročo življenjsko željo, ki lahko pomeni, da najdemo tisto nekaj. Svoj poklic, svojega življenjskega partnerja ali celo svojo identiteto, bomo doživljali neke vrste duhovne muke, dokler se ne bomo odzvali na to strast.

Karma ni nagrada ali kazen, je naravni zakon
Karma in njena povezava z astrologijo

Karma in ognjena znamenja

Če ste rojeni v ognjenih znamenjih je delo na sebi potrebno v manjši meri, saj je vaš značaj trden, samozavesten in usmerjen le v najboljše. Ko pa se želite držati določenih vzorcev in sprememb, naletite na težavo. Na stvari, ki vam niso blizu se težko osredotočate, težko se tudi notranje umirite.

Karma in zračna znamenja

Če ste rojeni v zračnih znamenjih, vas delo na sebi sicer zanima, vendar se mu težko popolnoma predate. Na vašem seznamu zanimaj je še toliko drugih stvari. Ko sprejmete določene vzorce in dvome, jih začnete kar se da hitro popravljati. Premalo ste vztrajni, zato se hitro izgubite ali zmedete.

Karma in zemeljska znamenja

Če ste rojeni v zemeljskih znamenjih, stojite trdno na tleh. Vaša notranjost je izredno občutljiva. Tega si običajno ne priznate, tudi ko preberete oprijemljivo informacijo v tej smeri. Vaša trma je pogosto kriva, da si ne dovolite bolj sproščenega življenja. Preko svojih principov se ves čas omejujete na vseh področjih.

Karma in vodna znamenja

Če ste rojeni v vodnih znamenjih vas delo na sebi bogati. Veselijo vas informacije, s katerimi bi lahko morebiti lažje prišli do trdnosti in samozavesti. Po njej hrepenite skozi svoje življenje. Spremembe vas strašijo, zato se ko se pojavijo običajno naje ne znate hitro odzvati. Tudi sanjarjenje vas včasih oddaljuje od ciljev.

Trpljenje, ki ga je zaznal že vsakdo izmed vas, je pravzaprav oblika božanske motivacije, ki vas priganja, da bi si prizadevali za pristnejše, uspešnejše življenje.

Ko ozavestite svojo višjo resnico, začne na psiho in duha delovati še časovni pritisk, kajti več kot veste, hitreje se morate odzvati. Začnite se zavestno odločati in prevzeti odgovornost zase, vključno z vašimi mislimi, naravnanostjo ter stališči.

Preberite tudi OSEBNA RAST – KLJUČ DO NAPREDKA

Članek je bil objavljen: SENSA.