KAKO POSTATI RESNIČNO NAVDUŠEN?

Vas zanima, kako postati resnično navdušen?
Vas zanima, kako postati resnično navdušen?

Vas zanima, kako postati resnično navdušen?

Predviden čas branja: 3 minutes

Navdušenje je dinamika vaše osebnosti. Brez njega vse vaše sposobnosti ostanejo neizražene. Lahko bi rekli, da ima skoraj vsak človek več skritih sposobnosti, kot se jih nauči uporabljati. Lahko imate znanje, zdrav razum, dobre sposobnosti presojanja, toda nihče, celo vi sami ne, tega ne bo vedel, dokler ne boste ugotovili, kako se zadev lotiti s srcem.

Navdušen odnos do sveta je bistven za osebno izpolnitev.

Vodi nas k pozitivnim mislim in dejanjem. Ustvarja pozitivno energijo, li izboljša naše odnose z drugimi, našo pripravljenost odpreti se novim zamislim in celo naše zdravje. Navdušenje nad življenjem v nas prebudi moč, s katero lahko spremenimo svoje življenje. Če hočete gojiti to moč, se osredotočite na sedanjost. Navdušenjem nad življenjem nam omogoča opustiti obžalovanja nad preteklostjo in skrbi zaradi prihodnosti.

Vas zanima, kako postati resnično navdušen?

Ne moremo spremeniti preteklosti. Na prihodnje dogodke pa lahko vplivamo s pozitivnim, navdušenja polnim odnosom do sedanjih priložnosti. Ko naše misli poganja navdušenje nad življenjem, v sebi najdemo neizmerno moč za razvijanje svojega enkratnega potenciala na poslovnem področju, v športu, v skupnosti ali v družinskem življenju. Sčasoma bosta krivda, strah in skrbi zamenjala samozavest in optimizem.

Navdušenje ni nekaj površinskega.

Izvirati mora iz človekove notranjosti. Redko ga je mogoče dlje časa hliniti. Eden od načinov, kako vzpostaviti stalen tok navdušenja, je, da si postavite cilj in si prizadevate, da ga dosežete. Zaradi vznemirjenja in izziva, ki ga to prinese, boste hočeš nočeš polni navdušenja. Nekateri ljudje si pojejo, ko so potrti in tako preženejo žalost. Ko se pretvarjajo, da so srečni, sami sebe spravijo v dobro voljo. Enako velja za navdušenje. Če sami sebe spodbujamo in se navdušujemo za svoje delo in druge plati svojega življenja, po navadi ugotovimo, da smo sami sebe pripeljali v sredino čustvenega zagona, ki smo ga iskali.

Ne zamenjujte navdušenja s hrupnostjo, glasnim vpitjem ali kričanjem.

Vas zanima, kako postati resnično navdušen?

Navdušenje se opredeljuje kot globoka duhovna vrlina v nas. Veselo vznemirjenje vam bo sijalo v očeh, na obrazu, v vaši duši in celi osebnosti. Da bi se nečesa veselili, moramo globoko v sebi čutiti strast. Toda pogosto moramo početi stvari, ki jim nismo tako globoko predani. Navdušenje med drugim pomaga razviti to, da v nalogi najdemo nekaj, česar se lahko veselimo. Če se osredotočimo na to, se bo rodilo pravo navdušenje.

Nič ni tako koristnega kot ta optimistični, vedri odnos, večno pričakovanje najboljšega, najvišjega, najsrečnejšega, in pa to, da si nikoli ne dovolite pesimističnega, potrtega razpoloženja. Verjeti morate, da boste uspešni pri tem, kar vam je namenjeno. Nikoli ne smete niti za trenutek podvomiti o tem.