Kako ostati pogumen in samozavesten, ko vas življenje poskuša zlomiti?

Nezadovoljstvo. Izdaje in prevare. Turobni odnosi. Večje življenjske izgube. Vsi smo doživeli kakšno prelomnico, ki nam je pustila grenak priokus. Tiste uničujoče okoliščine, ki hitro udarijo, skoraj odganjajo pozitiven smisel in upanje na lepši jutri. Okoliščine, v katerih je zelo težko ostati pogumen.

To so okoliščine, zaradi katerih se sprašujete, kako boste preživeli in ali si boste po njih sploh lahko opomogli.

Potem, ko ste preživeli nepredstavljivo, težko situacijo se običajno najprej vprašate, kako nadaljevati.

Kako ostati pogumen in samozavesten, ko vas življenje poskuša zlomiti?

Celovitost ali popolnost, ki omogoča premagovanje težkih situacij temelji na identiteti in ne teh dogodkih. Življenje se vedno zgodi. Dogajajo se tragedije, izgubljamo bližnje, prijatelji nas razočarajo, poslovne pogodbe propadajo, ljubljeni nas ranijo. Te stvari se bodo vedno dogajale. Toda ko ugotovite, kdo ste v resnici, najdete svojo pravo identiteto, ne glede na to, kako se odzivate, takrat znate ujeti in zaščititi svojo celovitost.

Zakaj je pomembno ostati pogumen, tudi ko se vse podira?

V življenju nikar ne obsedite za zaprtimi vrati, ki rišejo dvome, negotovost in povečujejo vaš strah. V tem primeru se boste zataknili za nekaj ali nekoga, ki se ne spreminja. Izpustite, kar je bilo. Ni vredno zapravljati več časa ali energije za tisto, kar je minilo, česar ne morete niti popraviti. Dobesedno razmislite, o čem razmišljate, presenečeni boste nad ugotovitvijo. Nato obnovite svoj um z nečim, kar daje življenje in ne jemlje energije ter volje.

Pomembno je biti zvest sebi in ostati pogumen!

Vaš izziv ni samo vaš izziv. Izziv je način, kako razmišljate o njem. Tudi vaš problem je samo način, kako na določeno situacijo gledate. Ne morete vedno nadzorovati svojih okoliščin, ki vas včasih posrkajo vase lahko pa nadzorujete, kako jih obdelujete.

Kako ostati pogumen in samozavesten, ko vas življenje poskuša zlomiti?

Nekateri spomini vas nikoli ne bodo zapustili, vendar nimajo pravice nadzorovati ali narekovati vaše kakovosti življenja, razen seveda, če vi to dovolite.

Ko vas življenje poskuša zlomiti, je največja skušnjava osamiti se in se poglobiti vase.

Osebni razmislek je odlična rešitev, pretiran čas preživet v samoti pa je že izolacija in analiziranje, ki vas paralizira in vas ovira pred tem, da bi se pomaknili naprej. Vaš krog ljudi bi naj vključeval odnose, ki zagotavljajo prijetno počutje, vzajemno spoštovanje, razumevanje, skratka energije,  ki vas povzdignejo.

Osredotočite se na perspektivo, namen in strast in lažje boste premagovali ovire.

Ko se enkrat uskladite s svojo strastjo, postanete pravi magnet za priložnosti. Izpolnjevanje priložnosti vodi k manifestaciji vašega najvišjega namena.

Preberite tudi REŠEVANJE KONFLIKTOV, STRES IN ČUSTVA