Jesenski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Jesenski tip ženske je simpatična ženska, ki zna slediti modnim smernicam.

Jesenski tip je najbolj spremenljiv med vsemi štirimi barvnimi tipi. Nekatere predstavnice jesenskega tipa imajo izrazito barvo las in oči, da jih opazimo že brez ličil. Toda že rahel, diskreten dodatek ličila na ustnicah, sencih in licih jih povsem spremeni, tako da privlačno zažarijo. Na njihovi polti je opazen blag zlato rumeni podton, vendar se vtis, ki ga naredijo, spreminja v odvisnosti od količine njihovega pigmenta.

Jesenski tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Polt je lahko bledo prosojna včasih tudi z rdečkastimi sončnimi pegami, kar jesenski tip nekoliko približuje pomladanskemu.

Lahko pa je tudi barve šampanjca, močne beige barve ali celo breskova. Toda od spomladanskega tipa se jesenski tip močno razlikuje po svoji sposobnosti za pridobivanje sončne zagorelosti. Spomladanski tip namreč hitro ogori, jesenski tip pa na soncu dobi opekline. Če je soncu dlje izpostavljen, ali če spada med temne predstavnike jesenskega tipa, sicer pridobi nekoliko barve, vendar je ta vedno rdeče rjava, nikoli lešnikova ali celo sivo rjava.

Lasje jesenskega tipa so največkrat rdeči.

Prevzamejo lahko različne odtenke od korenčkove do bakreno rdeče. Poleg tega spadajo v to kategorijo še kostanjevo rjavi, pa tudi srednje plavi ali temno plavi lasje. Ti so pogosto medene barve. Pri vseh predstavnicah jesenskega tipa se pojavlja zlat, večinoma tudi rahlo rdečkast sijaj na laseh. Ta odseva določeno toploto, ki je razvidna tudi iz podtona njihove polti in je nikakor ni mogoče opaziti na modrikastem podtonu kože poletnega tipa ali na pepelnato srebrnem sijaju njegovih las.

Jesenski tip

Jesenski tip ženske: modne smernice

Najizrazitejše so na predstavnicah jesenskega tipa prav gotovo oči. Te so vedno zelo intenzivne. Lahko so svetlomodre, jekleno modre ali petrolejsko modre. Večkrat so tudi zelene in tedaj sta najpogostejši barva trsja in zasičena olivno zelena barva. Najpogostejši so rjavi odtenki, med katerimi prevladujejo barva jantarja, in vsi rjavi toni od zlatorjave do temnorjave. Za jesenski tip je značilna tudi šarenica s pigmentnimi pegami in zlatimi žarki.

Barve oblačil za jesenski tip ženske

Za predstavnice jesenskega tipa so posebno primerni topli, zemeljski toni in barve odpadajočega jesenskega listja. Zato jim najlepše pristajajo rjava, rdečerjava, bakreno rdeča in rjasta, vsi zlati in rdeči odtenki rjave. Tudi rumena jim navadno lepo pristoji, vendar se morajo izogibati hladnim rumenim odtenkom (npr: citronsko rumena barva).

Ženska

Dosti primernejša zanje sta barva koruze in jajčnega rumenjaka. Celo v gorčično rumeni barvi so videti prav zanimive. Pristojijo jim še barva rumenega puščavskega peska, kamelja barva, zlato beige in šampanjsko beige.

Zato so zelo lepe v afriških vzorcih, ki kombinirajo vroče zemeljske barve s peščenimi.

Kot osnovna barva njihove garderobe je primerna rjasto rjava barva, ki je najlepše usklajena z njihovimi medeno obarvanimi lasmi. Večina žensk tega tipa v njej naravnost zažari. Kombinira jo lahko s svetlo rjavo, kamelje rjavo, slivovo modro, temno vijoličasto, z oranžno, rdečo, rumeno in različnimi odtenki zelene barve.

Ženske jesenskega tipa so edine, ki si lahko privoščijo velike količine oranžne barve, saj so v njih videti neverjetno privlačne.

Na njih namreč nikakor ne deluje ceneno, kot bi delovala na poletnem tipu. Poleg tega jim pristojijo tudi nežnejši odtenki tople roza barve, tj. lososova in marelična barva. Od rdečih odtenkov sta zanje najprimernejša makova rdeča in paradižnikova rdeča, medtem ko jim modrikasti odtenki rdeče (npr: vinsko rdeča, češnjevo rdeča) ne pristojijo.

To je največkrat posledica rdečkastega navdiha njihovih las. Med modrimi toni so za jesenski tip najprimernejši tisti, ki imajo rahel rdečkast navdih. Kombinirajo jo lahko z marelično, oranžno, rdečo, rjasto, kaki, trsno zeleno, volneno belo in svetlo rjavo barvo.

Jesenski tip

Za jesenski tip so priporočljivi tudi različni odtenki zelene barve.

Ti se raztezajo od sončne barve graha do temne smrekovo zelene. Vključujejo tudi olivno zeleno, ki se nadaljuje v svetle in temne odtenke kaki barve. Poleg tega sta za jesenski tip ustrezni še mlečna svetlozelena barva žada in zasičena turkizna barva. Posebno kaki odtenki, ki predstavljajo široko paleto svetlih in temnih barv med zeleno in rjavo, so zelo ustrezni za temeljno barvo garderobe jesenskega tipa.

Do izraza pridejo predvsem, če jih kombiniramo z močnimi kontrastnimi jesenskimi barvami. Neverjetne učinke je mogoče doseči s kombinacijo kaki in oranžne barve, za poudarjanje kaki barve pa so primerne tudi paradižnikovo, rjasto in borovničevo rdeča, svetlo, temno in kamelje rjava, rumena, medeninasta in volneno bela.

Barve ličil za jesenski tip ženske

Jesenske ženske so pri svojem ličenju pogosto ekstremistične. Nekatere od njih segajo le po komaj opaznih, naravnih barvah, druge pa si rade privoščijo ekstavaganco in eksperimente z lastno zunanjostjo. Dokler zbirajo med toplimi barvami, je zelo malo možnosti, da jim njihova ličila ne bodo pristajala. Rjavi odtenki se vedno lepo ujemajo z barvo njihove polti ter njihovih las in oči.

Za podlago potrebujejo le tanko plast ličila, ki je navadno niti ni treba prikriti s pudrom. Vendar je omejevanje na en ton včasih nekoliko dolgočasno. Zato je pri očesnih senčilih in rdečilu za ustnice zaželena nekoliko večja drznost. Pri izbiri očesnih senc imajo predstavnice jesenskega tipa poleg bronastih, nugat in rjavih tonov na voljo še zlatorumeno, trsteno ali listnato zeleno, modro vijoličasto ter lososovo, breskovo in rumeno osvetlitev.

Privoščijo si lahko tudi močan in temen očesni make-up. Toda, če se odločijo za izrazito poudarjene oči, morajo izbrati umirjeno in diskretno šminko. V nasprotnem primeru lahko uporabljajo zelo močne in ekstravagantne barve za poudarjanje ustnic.

Ženske

Najprimernejše so paradižnikova rdeča, lososova rdeča, koralna, bakreno rdeča in oranžna barva, izogibati pa se morajo vsem svetlim lila, roza in ciklamnim tonom.

Ženske jesenskega tipa imajo skoraj vedno medeno barvo las, vendar je njen razpon od najsvetlejših tonov akacije in cvetličnega medu do temnega gozdnega medu. Največkrat imajo lase niansirane rdeče, vendar ni nujno, da je ta ton zelo izrazit.

Zato je tudi razpon barv, ki jih lahko uporabljajo za spremembo svoje naravne barve las, zelo širok.

Posebej jim pristojijo različni rdeči odtenki, mahagonijeva barva, žareče rdeča in bakreno rdeča, primerni pa so tudi rjavi odtenki z zlatim leskom. Če želijo svoje lase posvetliti, , so zanje primernejši zlati prameni kot barvanje vseh las.

Nakit za jesenski tip ženske

Jesenskemu tipu ustrezajo naravni materiali, les in roževina. Diamanti in briljanti na njem ne pridejo dovolj do izraza. Dosti primernejši so jantar ter slonova in druge kosti. Celo usnjen nakit mu pristoji. Zelo primerni so tudi različni dragi in poldragi kamni močnih, zasičenih in toplih barv. Med temi prevladujejo zlasti rdeče korale, rumeno zeleni žad, topaz, ahat, tigrovo oko.

Jesenski tip

Zaradi svoje naravne izrazitosti si lahko ta tip privošči tudi velik nakit, ki si ga nežni spomladanski tip ne more.

Paziti mora le na izbiro ustreznega barvnega odtenka. Predstavnice jesenskega tipa, ki se navdušujejo za bisere, morajo izbrati bisere rumenkaste, krem barve, saj jim srebrno beli ne pristojijo. Tudi srebro in platina sta neprimerna zanje. Toda izbirajo lahko med številnimi drugimi kovinami. Od plemenitih kovin jim najlepše pristoji rumeni in rdeče zlato, zelo pa poudarjata njihovo izrazitost tudi baker in bron.

Preberite tudi BARVE: LETNI ČASI IN ŠTIRJE TIPI LJUDI