Ženska je vrtnica, vprašanje je v katerih barvnih odtenkih deluje skozi življenje?

Jutri prihaja 8. marec, mednarodni dan žena. Ženske smo stebri moči, zato si zaslužimo jutri čudovit dan.  Večina žensk lahko igra pomembno vlogo na družbenem, kulturnem, gospodarskem in političnem področju. Kljub temu večina žensk ne prodre naprej, ker si ne upajo, ker niso dovolj pogumne. Ženska mora znati spoštovati sebe, svoje vrednote in biti v sožitju s svojim telesom. Le tako lahko zasije kot vrtnica in živi polno življenje.

blank

Ženske so nesebične, do konca življenja se osredotočajo predvsem na potrebe družinskih članov. Zmožne in sposobne so opravljati vse vrste dela enako kot moški. V zadnjem času so možnosti, ki so na voljo ženskam, neverjetne in svojo kariero so začele graditi na vseh vrstah tveganih področij.  

Ženske znajo uravnotežiti in srečno voditi svoje življenje.

Ne glede na to, kako slabe so razmere v njihovem vsakdanjem življenju, se ne podcenjujejo. Ne glede na skrbi, s katerimi se soočate, vam bodo ženske zagotovo pomagale, da se boste zlahka rešili svojih težav. Ženska delujte kot velik navdih. V sebi ima veliko težav in skrbi, vendar jih rešuje sama.

Običajno ženske primerjamo s cvetjem, mi pa smo žensko primerjali z vrtnico, z njeno lepoto ter svežino. Osredotočili smo se na barve vrtnice, da boste lažje izbrali rožo za svojo žensko, ženske pa boste bolj razumele, kakšno je skrito sporočilo vrtnice.

Pomen rdeče vrtnice

Rdeča je najbolj pogosta in priljubljena barva vrtnice, ki simbolizira lepoto, privlačnost, strast, nežno ljubezen in željo po zbližanju. Povezovali so jo z Afrodito, grško boginjo ljubezni. Njena kri je vrtnice obarvala rdeče, rdeča vrtnica pa je postala simbol neverjetne močne čustvene predanosti. Ducat rdečih vrtnic šepetajo ljubim te, ena sama vrtnica pa je simbol predanosti ter zvestobe. So priljubljeno cvetje, ki ga lahko nekomu podarite ob kakršni koli priložnosti, ali v zahvalo.

Pomen bele vrtnice

Bele vrtnice imajo raznolike simbolne povezave. V grški mitologiji so povezane z Afrodito. Bela vrtnica ima globok pomen nedolžnosti, čistosti in svežine. Povezana je tudi z duhovnostjo, spoštovanjem in novimi začetki. Najprimernejša je za mlado dekle ali žensko, ki še ni čutila globoke in strastne ljubezni. Nekoliko protislovno bela vrtnica simbolizira tudi globoko ljubezen. Je energetsko čista vrtnica, ki v ženski zagotovo vzbudi občutek notranjega miru.

blank

Pomen rumene vrtnice

Rumena vrtnica je v zgodovini simbolizirala ljubosumje in nezvestobo. Vendar pa danes rumena vrtnica najpogosteje pomeni prijateljstvo. Rumena vrtnica sporoča veselje, entuziazem, skrb in močno naklonjenost. Njena energija prebuja in osvetljuje.

Pomen rožnate vrtnice

Rožnate vrtnice imajo precej široko paleto simbolov pomena. Na splošno rožnate vrtnice simbolizirajo občudovanje, nežnost, dostojanstvo, eleganco, nedolžnost in srečo. Različni odtenki roza lahko nosijo s sabo različne odtenke pomena. Bledo roza vrtnice pomenijo milino in sladkost. Temnejše rožnate vrtnice simbolizirajo hvaležnost. Rožnate vrtnice so zelo vsestranske. Roza vrtnice so primerne tudi za deklice ali mladenke, še posebej za čestitke ob dnevu žena.