ŽELITE IMETI VEDNO PRAV, ALI ŽELITE BITI SREČNI?

Poiščite veličino v malenkostih in se naučite, da ni potrebno vedno imeti prav
Poiščite veličino v malenkostih

Predviden čas branja: 3 minute

Poiščite veličino v malenkostih in se naučite, da ni potrebno vedno imeti prav

Kadar nam življenje daje mnogo manj, kot smo želeli ali pričakovali, lahko hitro obupamo. Vendar od življenja ne smemo zahtevati, da nam bo dalo vse, kar želimo in pričakujemo, saj se to le redko zgodi. Moramo se naučiti, kako gledati na priložnosti in ceniti tisto, kar dobimo, nič zato, če so to le malenkosti. Če se naučimo živeti v skladu s tem, bomo spremenili vse. Spoznati moramo, da se veličina skriva v malenkostih, pa bodo priložnosti za lepe uspehe vedno prevladale nad navideznimi neuspehi.

Če želite postati uspešnejši v svojem delu in življenju, vam bo v pomoč, če boste uspešni v malenkostih.

Poiščite veličino v malenkostih in se naučite, da ni potrebno vedno imeti prav

Naravnajte se tako, da boste v vsakem neuspehu vdeli osnovo za večji uspeh. Če naredimo napakico pri nekem delu ali nalogi, lahko očitno iz tovrstnih izkušenj spoznamo, da bomo kasneje dosegli večje uspehe. Če želite biti uspešnejši, se morate naučiti pomembne umetnosti odkrivanja neuspehov, pa naj bodo ti veliki ali majhni. Ko boste to popolnoma obvladali , boste na večino neuspehov gledali povsem drugače, postali bodo le priložnost, da boste uspešnejši, če boste neuspešni v malenkostih.

Kdaj je neuspeh resnično neuspeh?

Odgovor na to je večinoma odvisen od vsakega posameznika. Najbolj očiten odgovor je morda, da se neuspeh pojavi takrat, ko se iz poraza ne naučimo ničesar, kar bi nas lahko vodilo k dolgoročnejšemu uspehu. So pa še druga merila, ki lahko osvetlijo to vprašanje: kadar se odločimo, da bomo storili kaj neetičnega ali nemoralnega, hočemo sebično prizadeti druge, koga namenoma zavajamo in uničujemo, se odločimo, da bomo kaj storili pa tega ne izpeljemo do konca, pa ne, ker bi spoznali, da temu nismo kos, temveč zato, ker se nam ne zdi vredno dovolj potruditi.

Življenje lahko prinese veliko razočaranj, če nam ne da tega, kar nam bi po našem mnenju moralo.

TAKRAT SE JE MODRO VPRAŠATI: ŽELIM IMETI PRAV ALI SI ŽELIM BITI SREČEN?

Včasih se je zato, da imate prav, vredno boriti.

Poiščite veličino v malenkostih in se naučite, da ni potrebno vedno imeti prav

Če se boste postavili za svoje pravice, boste imeli priložnost, da boste izvedeli mnenje drugih, se česa naučil in prišli do rešitve zmaga, zmaga, s katero boste pridobili vsi. Če si to odkrito priznamo, bomo mirni in srečni. Ko se bomo sprijaznili, da nam ni uspelo dobiti tega, kar si po svojem mnenju zaslužimo nam bo včasih v določenih okoliščinah pomagalo, da bomo na splošno uspešnejši. Takšni položaji so za nas lahko dragocene priložnosti, da se zavemo, kako ta svet in nepopolni ljudje sicer niso takšni, ko bi si jih želeli, vendar se moramo s to realnostjo sprijazniti.

Kakšen smisel pa navsezadnje ima, če dokažemo, da imamo svoj prav, potem pa smo nesrečni? Odločite se, da boste raje srečni, čeprav se boste morali odreči temu, da bi imeli prav. Ko se boste zavedali, kolikim razočaranjem in stresnim situacijam se boste tako izognili, boste spoznali, da je to pravilna odločitev.

Katera astrološka znamenja želijo imeti vedno prav?

Vedno iščejo in poudarjajo svoj prav, rojeni v znamenju ovna, leva in device.