SPOZNAJTE ZNAČILNOSTI ASTRO ZNAMENJA TEHTNICA

Vse o astrološkem znamenju tehtnica, lastnosti in odgovori na vaša vprašanja
Vse o astrološkem znamenju tehtnica, lastnosti in odgovori na vaša vprašanja

Vse o astrološkem znamenju tehtnica, lastnosti in odgovori na vaša vprašanja

Predviden čas branja: 8 minut

Tehtnica je obsedena s simetrijo in si prizadeva ustvariti ravnovesje na vseh področjih življenja. Pod vodstvom Venere, planeta, ki ureja ljubezen, lepoto in denar, tehtnice obožujejo visoko umetnost, intelektualizem in ljubezen. Odnosi so za tehtnice zelo pomembni, zato se skozi življenje ves čas trdijo, da so čim bolj urejeni. Tehtnica lahko pomaga obnoviti ravnotežje v vseh zadevah, ne glede na to, kako velike ali majhne so. Zlahka jim gre tako reševanje večjega pravnega ali etičnega konflikta prav tako znajo poiskati estetsko soglasje.

Vse o astrološkem znamenju tehtnica, lastnosti in odgovori na vaša vprašanja
V katerem obdobju praznujejo tehtnice?

Rojeni v znamenju tehtnice praznujejo v obdobju od 22. septembra do 23. oktobra.

Kakšne so glavne lastnosti astrološkega znamenja tehtnica?

Znamenje tehtnica je najbolj uravnoteženo bitje, ki vedno išče pravico. Tehtnica, razume različne poglede in se zato pogosto težko opredeli ali odloči. Rada se izogne konfliktnim situacijam in ljubi popolnost.

Katere barve so tehtnicam najbolj všeč?

Najljubša barva tehtnice je modra, ki pospešuje zdravljenje in lajša bolečine. Znižuje vročino ter pospešuje celjenje ran in opeklin. Povezana je z grlom in žlezo ščitnico. Znižuje krvni tlak, tako da pomirja vegetativno živčevje. Modra pomirja um in odseva potrebo po tem, da bi prisluhnili svoji intuiciji. Prinaša razumevanje in utrjuje samozaupanje. Je barva ustvarjalnosti. Njihova barva je tudi indigo, ki deluje kot narkotik. Izzove lahko tudi anestezijo in pomaga pri odpravljanju bolečin. Bistri glavo, močno pomirja in obnavlja celice.

Kaj tehtnice najbolj razjezi?

Tehtnice najbolj razjezijo laži in nepoštenost. Ob pogledu na krivično situacijo se zelo težko zadržite, jeza kar bruha iz vas. Najbolj pa ste jezni, če ugotovite da se vam je nekdo, ki ste mu resnično zaupali glede pomembne zadeve zlagal. Takrat je vaša jeza na najvišji stopnji.

Kakšna je temna stran zamenja tehtnica?

Njihova potreba po harmoniji velikokrat razlog za številne zaplete in težave v njihovem življenju. Prav tako se ne zavedajo, da večkrat s tem, ko ne odgovorijo, prispevajo k kaosu in nerazumevanju. Na žalost njihova ideja, da poskrbijo, da so vsi drugi srečni, vključuje lastno nezadovoljstvo, saj vso energijo porabijo, da ustrežejo tistim, ki so jim vsaj približno blizu. Zaradi svoje povečane note pravičnosti so lahko zelo nepristranski in problematični. Tehtnice rade delujejo, kot da imajo vse pod kontrolo, kar jih večkrat popelje do tega, da so na koncu razočarane.

Česa se rojeni v znamenju tehtnice bojijo?

Tehtnica je labilna in nesigurna vase, zato se tvoji dvomi in strahovi pogosti, vendar večkrat brez konkretnega razloga. Zaradi strahu, da te nekdo ne bo sprejel, vztrajaš tudi v slabih odnosih in se prilagajaš po svojih najboljših močeh, kar jemlje tvojo energijo. Ne moreš biti poražena, če ne zavračaš krivde na druge, raje se sama loti reševanja svojih dvomov in strahov.

Ali rojeni v znamenju tehtnice zlahka odpuščajo?

Tehtnice so tople in prijazne in znajo odpustiti.

Katere so preproste stvari, ki veselijo tehtnico?

Tehtnica obožuje lepoto in vse kar je z njo povezano. Še posebej ji godijo lepi komplimenti.

Kakšni starši so tehtnice?

Starš rojen v znamenju tehtnice želi z otrokom vedno vzpostavljati prijateljski odnos in se izogniti vsem morebitnim konfliktom. Prevelika popustljivost lahko s sabo prinese nekaj tveganja, saj se lahko otroci počutijo preveč svobodne. Otroci potrebujejo pravila, ker jih sami ne znajo postaviti, zato bi jih morale tehtnice večkrat postaviti. Oče, rojen v zračni tehtnici je oseba, ki se včasih težko nadzira, še posebej takrat, ko je potrebno hitro rešiti kakšno težavo. Pomembno mu je, da so njegovi otroci lepega videza in čim bolj estetsko urejeni. To je skoraj edini oče, ki se z otroci z veseljem odpravi tudi po nakupih oblačil.

Se rojeni v znamenju tehtnice hitro zaljubijo?

Tehtnice so že po naravi zaljubljene v ljubezen, zato se hitro zaljubijo.

Kaj privlači moške tehtnice?

Moški, rojen v znamenju tehtnice je popolnoma uravnotežen moški, ki vedno išče lepoto in harmonijo. On je pravi simbol enakosti in pravičnosti. Prizadeva si delovati usklajeno, vedno poskuša biti kar se da objektiven. Umirjen moški tehtnica ne mara konfliktov. Ničesar pri njem ni mogoče doseči s povzdignjenim glasom in vedno se bo potrudil, da bi se izognil naporni konfrontaciji. Veliko raje ima mir in tišino. Prizadeva si za ravnovesje na vseh področjih življenja.

Kaj privlači ženske tehtnice?

Tehtnica je čutna in občutljiva, ker resnično sovraži konflikte. Njene lastnosti so čar in lepota ter humanitarnost. Je umirjen vodja, pozitivna in ekstrovertirana, hkrati tudi strastna in taktična. Ženska tehtnica je modra in intelektualno usmerjena, očarljiva in prijazna. Tako lahko ljudi naravno in enostavno pritegne nase, brez da bi se preveč izpostavljala. Uživa v tem, da je ljubljena, ter popolnoma predana svojemu izbrancu. Ona je dober poslušalec in njene manire in očarljiv odnos znajo odlično laskati tudi drugim.

Kako narediti tehtnico ljubosumno?

Tehtnica je hitro lahko ljubosumna, če začuti, da je oseba, ki ji je tesno pri srcu fokusirana na koga drugega.

Katero astro znamenje je sorodna duša tehtnice?

Sorodna duša tehtnice je oven. Nasprotja se privlačijo, pravi pregovor, ki ni daleč od resnice. Mars, ki vlada Ovnu, in Venera, vladarica Tehtnice, se združita v strastno srečanje. Ognjenega Ovna zračna Tehtnica izjemno privlači in njegov plod domišljije je užitek in le-tega od Tehtnice tudi dobi. Značilnosti, ki so skupne Ovnu in Tehtnici, so prednosti, vendar so vidne tudi razlike. Obe znamenji sta idealista in po duši romantika. Harmonična ljubezen Tehtnice se razteza na okolje tako, da ni izključeno, da je Oven kmalu videti kot madež. Njuna medsebojna prizadevanja doma bodo bistvenega pomena za skupno pot. Tehtnica je vselej pripravljena na odprto živahno razpravo, nasprotno pa Ovnu odprta komunikacija ni vrlina.

Kako se tehtnice spopadajo s strtim srcem?

Tehtnice bi morale, ko je njihovo srce strto prenehati razmišljati, kako bo ponovno prišla v kontakt z osebo, ki jo je razočarala. Preprečiti bi morala vse vpoglede v profil, saj ji lahko njegova ali njena morebitna sreča povzroči še več težav in žalosti.

Kakšne so tehtnice kot prijatelj?

Tehtnica potrebuje prijateljske odnose zato, da lažje deluje spontano in povzema nasvete od različnih posameznikov. Različni prijatelji ji omogočajo trdno celoto, saj je vsak izmed njih za tehtnico nekaj posebnega, edinstvenega. Enemu prijatelju zaupajo ljubezenske težave, z drugim se odpravijo na sprehod, tretji pa je njihova tolažba, ko so žalostne ali razočarane.

Kako delujejo tehtnice, ko jim je nekdo všeč?

Tehtnice postanejo ko jim je nekdo všeč sramežljive in malce neroden, vendar kljub temu prikupne.

Katere znane osebnosti so rojene v znamenju tehtnice?

Barbara Istenič, Filip flisar, 6pack Čukur, Manca Simčič, Anja Baš, Brane Grubar, Vasilij Žbogar, Ludvik Bagari, Feri Lanjšček, Lara Komar, Vlasta Nussdorfer, Urška Žolnir, Primož Pirnat, Vita Mavrič, Lea Bernetič Anthony Mackie, Bruce Springsteen, Will Smith, Barbara Walters, Catherine Zeta Jones, Michael Douglas, Olivia Newton John, Kim Kardashian West

Ali so rojeni v znamenju tehtnice sramežljivi?

Tehtnice so sramežljive, razen v okolju, kjer se resnično dobro počutijo.

Ali je družina za rojene v znamenju tehtnice pomembna?

Tehtnica hrepeni po harmoniji in sožitju družinskega življenja, ter otroškem smehu. Najraje ostaja doma, v prijetnem zavetju svojih otrok, ki so njeno največje bogastvo. Njen pozitiven vpliv na otroke ima tudi velik potencial za ustvarjanje stabilnosti družinskih temeljev. Ter intenzivne emocionalne vezi, ki se prepleta tudi v prihodnosti, ko otroci odrastejo.

S katerim znamenjem se tehtnici obeta najbolj srečen zakon?

Kombinacija med Dvojčkom in Tehtnico je ena najboljših kombinacij v zodiakalnem krogu, zato se ji obeta srečen zakon. Tehtnica je prispodoba privlačnosti, elegance in ravnotežja. Njen vladar je Venera, ki ponazarja boginjo polnosti, ljubezni in lepote. Živi za ljubezen in stil! Dvojček je družaben, duhovit, komunikativen in ljubi različnost. Optimizem ga spremlja na vsakem koraku. Je vesel in simpatičen, včasih muhast v zvezi z drobnarijami, drugič pa zopet bolj širokopotezen, kot si lahko privošči. Med Dvojčkom in Tehtnico je prisotna karizma, energičnost, združuje ju komunikativnost in iskrenost. Imata zelo razvito domišljijo, ki ju spodbuja k vladanju. Vedno in povsod sta rada korak pred ostalimi. Tehtnice imajo razvito strategijo, ki je domiselna in očarljiva.

Je tehtnica nagnjena k varanju?

Tehtnice niso nagnjene k varanju.

So tehtnice na področju kariere ambiciozne?

Tehtnice skozi življenje prodirate s prijaznimi prepiri, kreativno noto ter s svojimi idejami, ki vas vodijo do domiselne, poštene in logične rešitve težav. Ambicije so visoke, vendar običajno zmanjka poguma za njihovo uresničitev.

Ali znajo tehtnice zaslužiti in materialno uspeti?

Tehtnice sicer znajo zaslužiti, vendar se običajno ne borijo dovolj, da bi prehitele ostale.

Ali rojeni v znamenju tehtnice radi tvegajo?

Tehtnice nerade tvegajo, bolj jim je všeč, če vedo v kaj se spuščajo.

Kateri deli telesa so pri tehtnice najbolj občutljivi?

Znamenje Tehtnice vlada ledvicam, mehurju in spodnjemu delu hrbtenice. Neravnovesje med dajanjem in sprejemanjem se odraža v nepravilnem delovanju izločevalnega sistema ter v bolečinah v spodnjem delu hrbtenice.

Katera področja izobraževanja so tehtnicam najbolj naklonjena?

Tehtnicam so naklonjena vsa področja, ki se ukvarjajo s skrbjo za ljudi, ter področje umetnosti, saj so nadpovprečno kreativni.

Lepe in umirjene tehtnice so osebe, ki ne marajo konfliktov in vedno iščejo pravično rešitev.

Vse o astrološkem znamenju tehtnica, lastnosti in odgovori na vaša vprašanja

Vlada jim element zraka, ki jim omogoča intelektualne dosežke. Soočenje je zanje ena najtežjih stvari na svetu. Kadarkoli se znajdejo v težavnem pogovoru ali se počuti napaden, se bodo umaknili samo zato, da ohranijo mir in harmonijo. Nikoli pa ne bodo povzročali težav ali sprožili težkih pogovorov. Tehtnice ste zaradi svoje očarljivosti ljudem enostavno všeč, zato se vam težko uprejo. Ste odlični poslušalci, pričakujete pa tudi, da da vas bodo drugi poslušali, ko boste to potrebovali.