Poletni tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Poletni tip ženske je odločna ženska, ki zna slediti modnim smernicam.

Poletni tip je mogoče prepoznati po modrikastem pod tonu kože, ki ga ločuje od spomladanskega tipa. Na soncu hitro ogori in pridobi lešnikovo rjavo barvo. Če se pri njem pojavijo sončne pege, so te sivorjave. Njegovi lasje so največkrat sivo modri, svetlo ali temno rjavi.

Vendar se na njih nikoli ne pojavlja zlato rumeni odtenek, ampak imajo vedno srebrno pepelnat nadih.

Z barvo svojih las ta tip največkrat ni zadovoljen, saj se mu zdijo njegovi lasje brez pravega leska. Največkrat ima sivo modre, svetlomodre, sivo petrolejsko modre, modro zelene ali lešnikovo rjave oči. Med šarenico in beločnico pa pogosto ni velikega kontrasta, saj je njegova beločnica mlečno bele barve.

Poletni tip ženske: modne smernice oblačenja in ličenja

Barva oblačil za poletni tip ženske

Poletnemu tipu najbolje pristojijo mehke, pastelne barve, ki pa morajo biti vedno hladne.  Te barve ustvarjajo določeno distanco do sogovornikov, vendar kljub temu poudarjajo njegovo naravno prefinjenost.  V ostrih in kričečih barvah namreč ni videti preveč privlačen. Kljub temu si lahko privošči živahnejše odtenke, vendar le v kombinaciji z nevtralnimi barvami.

Poletni tip navadno izbira barve, ki pri drugih tipih ne pridejo do izraza, njega pa zelo poživijo.

V njih deluje celo nekoliko aristokratsko. Modrikasti pod ton svoje kože najlepše poudari s svetlomodro ali izprano modro barvo ter sivo in pudrno roza. Tudi temnomodra mu zelo lepo pristoji.  Lahko jo kombinira z roza, ki je zanj nadvse primerna ne glede nato, ali je njegova polt bleda ali temno zagorela.

Zelo ustrezna je tudi kombinacija z intenzivno češnjevo rdečo barvo, ki ima rahel modrikast navdih. Poleg tega jo lahko lepo dopolni še s sveto zeleno, svetlomodro, sivo, mlečno belo in vanilijevo rumeno barvo.Tudi lila je ena od barv, ki ustreza fizičnim značilnostim poletnega tipa.

Posebej privlačne so predstavnice tega tipa v barvi španskega bezga, ki jo lahko uporabijo celo kot temeljno barvo svoje garderobe.

Tega si namreč drugi tipi ne morejo privoščiti. Vendar je priporočljivo, da jo kombinirajo še s kakšno drugo barvo. Lila podlago ustrezno dopolnjujejo še temno modra, roza, češnjevo rdeča, črna, srebrno siva, rumena, smaragdna, ter temno in srednje rjava.

 

Poletni tip ženske

Topli toni poletnemu tipu ne pristojijo, zato se mora izogibati lososovi, marelični in breskovi barvi. Nadvse neprimerna je tudi korenčkova rdeča, medtem ko mu vinsko rdeča zelo lepo pristoji. Prav tako mu ustrezajo nekateri hladnejši rjavi toni s sivimi primesmi. Uspešno jih lahko kombinira s svetlomodro barvo izpranega jeansa, zadimljeno modro, svetlo zeleno, smaragdno zeleno, sivo, vijoličasto, lila, vinsko rdečo in vanilijevo rumeno.

Poletni tip zablesti v modrikastih zelenih odtenkih, od svetle turkizne do najtemnejše modro zelene barve.

Taka je namreč barv vode, ki je posebej značilna zanj. Če izbira med rumenimi toni, mu pristoji hladna barva limon, medtem ko sta snežno bela in globoko črna barva zanj preveč izraziti.

Izbira ličil za poletni tip ženske

Ženskam poletnega tipa lepo pristojijo hladne barve. Njihova koža vsebuje nekoliko več pigmenta kot koža spomladanskega tipa, zato si lahko privoščijo tudi nekoliko močnejša ličila.

Toda pri tem se morajo strogo držati splošnega pravila ličenja, da je primerno močno poudariti samo ustnice ali oči, obojega hkrati pa ne. Pri predstavnicah poletnega tipa so ustnice vedno najmočnejše poudarjeni del obraza. Barvno jim mora ustrezati tudi rdečilo za lica, ki mora biti v istem odtenku. V nasprotju z ustnicami morajo biti oči poudarjeno diskretno.

Poletni tip

Naravna barva las pri ženskah poletnega tipa je pepelnato modra ali rjava.

Navadno pojmujejo barvo svojih las kot neizrazito in brez pravega leska. Vendar so vsi poskusi barvanja s toplimi, zlatimi ali rdečimi toni sila neprimerni. Taki odtenki se namreč ne ujemajo s temeljnim podtonom kože. V nasprotju z različnimi rumenimi ali oranžno rumenimi barvami jim zelo lepo pristojijo srebrni prameni, ki poživijo njihov naravni pepelnati ton in jim dodajo poseben kovinski lesk. Primerne zanje so tudi platinasta barva, ter kristalna in biserna barva.

Izbira nakita za poletni tip ženske

Predstavnicam poletnega tipa najlepše pristojijo hladne, vendar nežne in zabrisane barve. Ustrezni so rubini, granati in hematiti, najprimernejši pa so kamni z nekoliko mlečnim odtenkom. Sem spadajo predvsem svetli, modrikasti opali, mlečno beli oniks, modrozeleni žad, sivomodri ali sivozeleni ahat ter akvamarin.

Pristojijo jim diamanti in briljanti ter srebrno sivi ali roza biseri. Med kovinami so primerne predvsem tiste, ki imajo hladen lesk, belo zlato, srebro in platina. Poseben šarm daje njihovemu nakitu platina, zato jim star nakit izredno pristoji.

Poletni tip ženske predstavljajo DVOJČICE, RAKICE in LEVINJE.

Preberite tudi BARVE: LETNI ČASI IN ŠTIRJE TIPI LJUDI