POLETNI PREHRANSKI NAMIG ZA MOJE ZNAMENJE

Poletni prehranski namig svetuje vašemu znamenju...
Poletni prehranski namig svetuje vašemu znamenju...

Poletni prehranski namig svetuje vašemu znamenju…

Predviden čas branja: 6 minutes

Poletni dnevi na področju prehranjevanja prinašajo željo po bolj lahki hrani in večjih količinah sadja ter zelenjave. Ujemite pravo smernico in namig za osvežitev, glede na vaše astrološko znamenje in preverite poletni prehranski namig.

OVEN

Oven uživa v lahki prehrani, zato vam je poletno prehranjevanje pisano na kožo. Na hitro si pripravite zdravo solato ali sendvič s tuno. Nato odhitite novim dogodivščinam naproti. Oven se zelo dobro zaveda, da je vnos tekočine v poletnih dneh še kako pomemben, zato ves čas stremi k temu, da je steklenica vode pri roki. V svoji naglici večkrat poseže po hitri prehrani. V poletnih dneh se bo raje odločil za kakšno zelenjavno tortiljo, kot pa za masten burek. On vendar mora biti v dobri fizični kondiciji.

Sladica za lepši dan: limonin sorbet
Osvežil me bo: ledeni čaj

BIK

Bik lahko poletne dni izkoristi, da izgubi kakšen kilogram. Težka in mastna hrana mu tokrat niti ne bo odgovarjala. Veliko gibanja bo bika pripravilo do tega, da začne z rednimi obroki. S tem zagotovo prepreči kopičenje kilogramov. Uživa v doma pripravljeni hrani. V poletnih dneh ga bo vsekakor zamikalo, da zaužije čim več zelenjave iz domačega vrta, seveda v kombinaciji z mesom, brez katerega tudi v toplih dneh težko deluje.

Sladica za lepši dan: sadni ražnjič iz tropskih sadežev
Osvežila me bo: doma pripravljena limonada

DVOJČKA

Dvojček, ki prehrani ne posveča posebne pozornosti bo svoje sendviče v poletnih dneh obogatil z veliko količino zelenjave, še posebej zelene. Težko pa se bo uprl slastnemu sladoledu. Ponuja se mu na vsakem koraku, ko se podaja v nove dogodivščine. Na piknikih želi okusiti čim več različne hrane, če ga organizira sam, lahko pričakujete bogato izbiro, seveda tudi kakšno morsko dobroto, v obliki zanimivih nabodal.

Sladica za lepši dan: breskov sladoled s prelivom
Osvežil me bo: naravni sok ananasa

Poletni prehranski namig svetuje vašemu znamenju...

RAK

Rak se v poletnih dneh najraje hrani s sadjem in zelenjavo. Njegov organizem čuti, da se mora malce prečistiti in se spraviti v boljšo formo. Rad pije hladni čaj. Le ta ga lahko reši njegove nenadne napade lakote. Pojavijo predvsem takrat, ko se kakšna poletna romanca ne odvija tako kot bi si želel. Ko ga v vročih dneh napade lakota, pozablja na morske dobrote. Raje se bo odločil za kakšen mesni piknik, seveda obogaten z zelenjavo.

Sladica za lepši dan: velik čokoladni kornet
Osvežil me bo: sveže iztisnjen pomarančni sok

LEV

Lev, ki se rad prehranjuje kraljevsko, bo v poletnih dneh užival na piknikih, kjer mu bo godilo meso na vse možne načine. Z veseljem se bo tudi javil, da pomaga pri pripravi, saj je on tisti, ki mu žar ne predstavlja nobene težave, ampak pozitiven izziv. Leva je, ko je piknik zaključen seveda potrebno pohvaliti za odlične okuse, ki jih je pripravil. Rad ima tudi kraljevski sendvič, z veliko sveže zelenjave.

Sladica za lepši dan: bogata sadna kupa
Osvežil me bo: tonik

DEVICA

Devica se zna posvetiti temu, kaj je zanjo zdravo in kaj ne, saj je prva na spisku, ki redno spremlja recepte in razne prehranske smernice. Poletni dnevi in prehrana bodo skrbno načrtovani. Seveda v okviru pravih smernic, obarvani s svežo domačo zelenjavo in svežim sezonskim sadjem. Jogurti so v vročih dneh za devico odlična izbira. Z njimi premosti lakoto, še posebej sadni, z raznimi dodatki, saj je navaden jogurt zanjo morda premalo okusen.

Sladica za lepši dan: jogurtovo pecivo s sadnim prelivom
Osvežil me bo: borovničev sok

TEHTNICA

Tehtnica se bo v poletnih dneh posvetila predvsem temu, da zaužije dovolj tekočine, predvsem vode. Razne gazirane pijače niso najbolj pisane na kožo. Všeč ji bodo tudi razne hladne zelenjavne juhe, s korenčkom, zeleno, paradižnikom in ostalimi dobrotami iz vrta. Mesni hrani se rada v vročih dneh izogiba, saj se po njej ne počuti tako vitalno. Na piknikih so njena želja zelenjavna ali ribja nabodala. Nikoli pa ne pozabi na zmernost, saj je tehtnica vendar vedno vitalna.

Sladica za lepši dan: skutna torta z borovnicami
Osvežila me bo: voda z dodatkom mete in melise

ŠKORPIJON

Škorpijon si rad večkrat privošči kakšen priboljšek. Njegova hrana se v poletnih dneh prav dosti ne razlikuje, od običajne izbire. Kljub temu, da vsi hrepenijo po solatah in hladnih poletnih juhah, je škorpijon tisti, ki si bo po dobri zabavi privoščil tudi v vročih dneh burek ali hamburger, v najbližjem kiosku. Tudi slani prigrizki so kljub vročini in sparini nujno zlo, ko se odloči, da bo nekaj spil.

Sladica za lepši dan: kocke z jagodami in vaniljo
Osvežil me bo: hladen zeliščni čaj

STRELEC

Strelec si rad v poletnih dneh privošči spoznati nove okuse, tudi kar se tiče prehrane. Na kožo so mu pisane razne orientalske jedi. Ker rad potuje in razširja svoja obzorja, se bo na potovanjih z veseljem odločil poskusiti vse nove jedi, tudi če mu na prvi pogled ne bodo najbolj pisane na kožo. Lahke solate rad obogati s šunko ali piščancem, sladoled pa je tisti, ki se mu na svoji pohajkovanjih resnično težko upre, še posebej čokoladnemu.

Sladica za lepši dan: jagode s smetano in čokolado
Osvežil me bo: brusnični sok

Poletni prehranski namig svetuje vašemu znamenju...

KOZOROG

Kozorog se skuša v toplih dneh prehranjevati bolj zdravo. Njegova najljubša hrana, ko sta na sporedu vročina in sopara je zelenjava, ki jo pripravlja na različne možne načine. Rad speče kakšen narastek ali pito in potem uživa ob svojih dobrotah v krogu prijateljev. Na piknikih je kozorog običajno bolj zadržane narave, novih jedi običajno ne poskuša, razen, če je rahlo vinjen, takrat ga lahko prepričate v marsikaj.

Sladica za lepši dan: banana Split
Osvežil me bo: korenčkov napitek

VODNAR

Vodnarjev hitri tempo in želja po spremembah sta povezana tudi s prehranjevanjem. V poletnih dneh bi rad izkusil čim več novih okusov, na potovanjih z veseljem zaužije tudi hrano, ki mu je neznana. Všeč so mu pečena zelenjava in meso, vendar brez začimb ne gre, saj mora biti hrana zanj tudi v vročih dneh zelo okusna. Najraje se prehranjuje v dobri družbi in tudi ostalim predlaga, naj vendar poskusijo kakšno novo specialiteto.

Sladica za lepši dan: jagodni pire z maskarponejevo kremo
Osvežil me bo: jagodni sok

RIBI

Ribica ima v poletnih dneh končno priložnost, da obogati svoj jedilnik z raznimi plodovi morja. Ribe so njena poslastica in resnično uživa v pripravi. Mesu se čez poletne dni raje izogiba, ko pa je na vrtu toliko zelenjave, ki ji je pisana na kožo. Na piknikih se ribica veseli predvsem druženja. Hrana zanjo ne predstavlja glavne prioritete. Pomembno ji je, da je z obrokom zadovoljna. Z veseljem ohranja svojo vitalnost, ker pomeni, da se zna pestrim sladicam tudi upreti, ko začuti, da je želodček poln.

Sladica za lepši dan: jagodni cheesecake v kozarcu
Osveži me bo: grozdni sok