Lepotni prehranski namig za vaše astrološko znamenje

Vsaka izmed nas je rada vitka in lepo izgleda, mnoge pa se premalo zavedajo, da tudi prehrana vpliva na lepoto in izgled, zato preverite, katera hrana je tista, ki bi jo morale čim več uživati glede na znamenje.

OVNICA

Ovnica, ki zna zelo dobro poskrbeti, da je na njenem jedilniku hrana, ki ji daje moč, bi se lahko začela zavedati, da si je za obroke potrebno vzeti čas. Le tako bo pridobila možnost, da si kakšno zdravo solato pripravi tudi sama, seveda s svojo bujno domišljijo. Nakopičeni kilogrami in utrujena koža so zanjo zadosten razlog, da začne hitro prebirati smernice zdravega prehranjevanja.

NAJBOLJŠA IZBIRA: jagodičevje

BIKICA

Bikica, večna gurmanka, ki se tako težko upre okusom običajno pozabi, da se kar zaužijemo pozna tudi na naši zunanjosti. Več beljakovin in manj ogljikovih hidratov je zmagovalna kombinacija, če želi bikica ostati lepa, vitka in negovana. Obilne večerje in kosila z več hodi so njena šibka točka, zato bi se jim bilo smotrno vsaj kdaj malce izogniti.

NAJBOLJŠA IZBIRA: rakci, školjke

Lepotni prehranski namig za vaše astrološko znamenje

DVOJČICA

Dvojčica, oboževalka hitrih obrokov in različnih sendvičev se niti malce ne obremenjuje, če slabe prehranjevalne navade povzročajo utrujenost in razdražljivost, vendar leta tečejo in slej kot prej se bo potrebno ustaviti in v prehrano vključiti več zdravih jedi, še posebej sadja in zelenjave, ki pri dvojčici redko pride na vrsto, saj so razni prigrizki veliko bolj mamljivi, kot surov korenček.

NAJBOLJŠA IZBIRA: riževo mleko

Preberite tudi NOHTI, OGLEDALO ZDRAVJA, KI RAZKRIVA MARSIKAJ

RAKICA

Rakica prehrano izbira previdno, vendar preveč previdno, tako da večkrat pozabi na kakšno zdravo sestavino, s katero bi lahko obogatila testenine ali rižoto. Rada je sveža in lepa, zato se zaveda, da mora piti dovolj tekočine, da njena koža ostane napeta, poleg tega si večkrat pripravi tudi zelenjavni smootie, ki prežene vsako utrujenost in nezadovoljstvo.

NAJBOLJŠA IZBIRA: zelena zelenjava, še posebej brokoli

LEVINJA

Levinja obožuje bogato hrano in seveda želi okusiti najboljše. Zanjo so odlična izbira stročnice, saj vsebujejo ogromno kakovostnih beljakovin rastlinskega izvora. Poleg njih imajo tudi veliko esencialnih aminokislin, vitaminov, mineralov in vlaknin ter malo maščob. Vlaknine v stročnicah pomagajo zniževati nivo holesterola v krvi in uravnavajo krvni sladkor, tako bo levinjino telo vedno polno energije.

NAJBOLJŠA IZBIRA: jajca

Lepotni prehranski namig za vaše astrološko znamenje

DEVICA

Za devico mora biti hrana kakovostno pripravljena z različnimi kulinaričnimi postopki in čim privlačnejša za njene oči. Ona je glavna spremljevalka trendov zdravega življenja, zato se ji vse informacije včasih tako nakopičijo, da ni več popolnoma sigurna, kaj je zdravo in kaj ne. Zna poskrbeti za svoje telo, zato se na daleč izogiba ocvrti hrani, saj želi ostati negovana tudi dolgoročno.

NAJBOLJŠA IZBIRA: jogurti

Preberite tudi STE PONOSNI NA SVOJE TELO GLEDE NA VAŠE ASTRO ZNAMENJE?

TEHTNICA

Tehtnica ima rada prehranjevalne navade urejene, saj dobro ve, da vnos hrane vpliva tudi na njen izgled. Hrana, ki je neenakomerno razporejena, je za tehtnico praviloma preveč koncentrirana v poznih večernih urah, ko se njen apetit prebudi, kar lahko povzroča kopičenje kilogramov. Po preobilnem obroku lahko tehtnica postane zaspana, lena, skratka neučinkovita.

NAJBOLJŠA IZBIRA: oreščki

ŠKORPIJONKA

Škorpijonka se zelo dobro zaveda, da obstoja med prehranjevalnimi navadami, zdravjem, razpoloženjem, storilnostjo in dolžino življenjske dobe povezanost, zato se trudi, da so njeni obroki čim bolj zdravi, ter da zaužije čim več zelenjave. Večkrat si pripravi tudi kakšen lahek napitek, obogaten z vitamini in minerali in se z veseljem odreka gaziranim pijačam.

Lepotni prehranski namig za vaše astrološko znamenje

NAJBOLJŠA IZBIRA: ribe

STRELKA

Strelka je hitra, spontana in tudi pri izbiri hrane zelo skromna. Zadovoljna je z zelenjavno juho, ki mora vsebovati čim več zelenjave, všeč pa so ji tudi razna žita, ki jih kombinira s sadjem ali zelenjavo. Sledi smernicam, vendar jih zna, ko ji to odgovarja tudi preseči, oziroma se jim izogniti, ko pa je sočen kos torte zanjo vendar tako mamljiv.

NAJBOLJŠA IZBIRA: skuta

KOZOROGINJA

Kozoroginja zelo dobro sledi zdravim smernicam in zna sestaviti pravi jedilnik zase, vendar je včasih premalo inovativna. Na kožo ji je pisana hrana z nižjim glikemičnim indeksom, ki tudi za njeno formo in telo ne predstavlja nobene nevarnosti. Močnatim jedem bi se morala izogniti, saj z njimi le po tihem kopiči svoje kilograme.

NAJBOLJŠA IZBIRA: borovnice

Preberite tudi POZABITE NA DIETE, UŽIVAJTE OB ZDRAVI PREHRANI

VODNARKA

Vodnarka, ki obožuje neodvisnost, se rada upira zdravim smernicam in s hrano eksperimentira po svoji volji. Ne potrebuje obilnih več hodnih obrokov, ampak le enostavno, barvito solato, s kakšnim koškom piščanca, saj vendar za svoje aktivno življenje potrebuje veliko fizične energije, ki pa je samo s sadjem in zelenjavo ni dovolj.

NAJBOLJŠA IZBIRA: zelena zelenjava, še posebej paprika

RIBICA

Ribica želi biti tudi v kasnejših letih negovana, zato je zanjo izbira prave hrane, ki njenemu telesu ne naredi škode še kako pomembna. Izbira tudi hrano, ki krepi lase in nohte, saj je ta del telesa zanjo najlepši. Ko je pod stresom se zna zatopiti v kakšno dejavnost in se s trdo voljo izogniti dobesednemu nažiranju, ki škodi njej in telesu.

NAJBOLJŠA IZBIRA: polnozrnat kruh

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi POVEZAVA MED UMOM IN TELESOM: UM ZDRAVI TELO