Pes škorpijon je najmočnejše znamenje v zodiaku. Vladata mu planet Mars in Pluton.

Pes škorpijon – Psiček, rojen v znamenju škorpijona je zmožen pokazati strašno moč. Vztrajno in zbrano uporablja to silno moč za neusmiljeno uresničitev vsega, kar si želi. Zaradi svoje silne vzdržljivosti vidi stvari do njihovega konca, ne glede na vložen napor ali po-žrtvovanje.

PES ŠKORPIJON

Pes škorpijon izredno vitalen in sposoben tolikšnega gibanja, ki bi vse ostale pse popolnoma izčrpalo. Najraje ima jutranji tek z svojim gospodarjem, ki mu vlije ogromno energije. Je ljubosumen, še posebej takrat, ko so v hiši še druge živali. Njim se zelo težko prilagaja. Velikokrat se vam bo zgodilo, da bo posoda z hrano vaše muce prazna, tudi če psiček ne bo lačen.

Obožuje vse vrste priboljške, ki jih boste pred njim težko skrili. Rad nagaja in se igra z otroci. Naveže se na pripadnice ženskega spola, ki jih vzame za svoje in poskuša z njimi občasno tudi manipulirati. Tistemu, ki zaupa, je izredno naklonjen in ga lahko neomejeno carta in se ukvarja z njim, do ostalih zna biti celo odklonilen.

Ko pridejo v njegov dom tuji ljudje, ali tisti, ki jih redko vidi, se postavi v vlogo opazovalca, vsake toliko časa, pa bo na vsak način želel vašo pozornost.

Pes škorpijon je pes, ki veliko laja in ne pozna lenobe.

V mladosti je že zelo živahen in razigran. Pripravljen je tudi na igro, vendar samo takrat, ko mu to ustreza. Včasih vas lahko preseneti z nezainteresiranostjo in lenobo, ki je pri njemu najbolj aktualna v zimskih mesecih, ki mu niso najbolj pisani na kožo.

Spada med vodna znamenja, katerih značilnosti so labilnost, muhavost, intuitivnost in občasna nagnjenja k pesimističnemu razpoloženju.

V hladnem obdobju lahko skrajšate njegove sprehode, v toplih mesecih pa se zelo rad sprehaja v naravi in raziskuje. Najboljše se počuti ob reki, kjer je ves razigran in pripravljen na kopanje. Lastniku je zelo zvest, če čuti, da mu je le ta naklonjen z vso svojo pozornostjo. V družini si izbere ponavadi moško osebo, ob kateri se počuti zelo varno. To osebo tudi najbolj uboga, do ostalih je v večini primerov neposlušen.

Njegova najljubša poslastica je vaša hrana na piknikih, takrat si da duška in je celo v nevarnosti, da zaužije preveč dobrot, saj se težko zadržuje. Do otrok je zelo naklonjen in prijazen, še posebej do nekoliko starejših otrok, ki se z njim veliko ukvarjajo. Če je predolgo sam brez družbe, postane užaljen in nekoliko nagnjen k uničevanju predmetov. Izbere ravno tiste, ki jih ne bi smel.

Če mu namenjate dovolj pozornosti, vas bo ta psiček želel obvarovati in ščititi na vsakem koraku, ne glede na njegovo velikost. Je izredno pogumen in se pripravljen učiti določenih trikov, vendar z njim ne smete biti preveč strogi.

Vas zanimajo lastnosti in značilnosti psa rojenega v znamenju škorpijona. Horoskop na vrvici.
Pes in psička rojena v znamenju škorpijona. Horoskop na vrvici za vse ljubitelje živali.

PES ŠKORPIJON – PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU ŠKORPIJONA

Psička, rojena v znamenju Škorpijona se bori za moč in prevlado. Oborožena je z močnim magnetizmom in je zelo zagnana in samozavestna, včasih pa jo lahko ravno ta samozavest pripelje do egoizma. Je zelo talentirana in žilava. Je hitra in impulzivna in lahko zato zlahka navduši tudi ljudi okoli sebe. Potrebuje aktivnega gospodarja, ki ima veliko časa in se je pripravljen z njo ukvarjati tudi ob nemogočih urah.

Med drugim ima zelo razvito intuicijo, saj je sposobna zaznati skrite stvari, situacije, dogodke, blizu katerih se vsak dan znajde. Ravno zaradi te lastnosti, je odlična čuvajka, ki vas bo opozorila na vsako nenavadno zadevo. Škorpijonka ima neverjetno sposobnost sam-ozdravljenja. Njena šibka točka so rodila. Manjše težave so možne tudi ob sterilizaciji, zato ji v tem primeru namenite še več pozornosti.

Škorpijonka ima tudi občutljiv živčni sistem, zato je velika verjetnost, da jo boste v kasnejših letih težko obvladali tako kot bi vi želeli. Škorpijonka je mojstrica senzualnosti, zapeljevanja in sanjarjenja. V pasji družbi je zelo zaželena, saj jih zna zelo hitro očarati. Rada ima otroke, še posebej tiste, ki se radi igrajo in so živahnega karakterja. V njihovi družbi postane igriva.

Je čustvena in občutljiva, zato bodite pozorni, da nad njo ne povzdigujete glasu, ker bi vam lahko zamerila in se počutila nezaželeno. Zelo živahna in razposajena, po drugi strani pa hrepeni po nežnosti in božanju. Najbolj občutljiva je, če pride k hiši še kakšna druga žival, takrat hoče pokazati, da je to njen dom in da je ona tukaj glavna.

Vladar psičke, rojene v znamenju škorpijona je Mars, ki ji daje magnetično privlačnost in strast.

Velikokrat se ji boste nasmejali, saj je v določenih situacijah zelo nerodna in neiznajdljiva. Ne dovoli, da manipulirate z njo, če jo boste preveč razvajali, bo celo ona manipulirala z vami. Postavite ji določena pravila, saj ko enkrat doseže, da si lahko dovoli vse, enostavno ni več poti nazaj.

Obožuje dobro hrano in potrebuje veliko tekočine. Dobro se ujame tudi z ostalimi živalmi, vendar samo dokler lahko ona nadvlada nad njimi. Imeti mora svoj kotiček, kjer lahko počiva in ponavadi si izbere takšnega, kjer se lahko nekoliko skrije, ampak še vedno s kotičkom očesa opazuje situacijo, saj želi imeti vse pod nadzorom.

Čistoča je zanjo zelo pomembna, tudi kopanje ima za razliko od drugih psov zelo rada, saj se po njem počuti prerojena. Razni dodatki zanjo niso najbolj primerni, saj jo motijo, poleg tega pa je že brez njih dovolj simpatična.

Njeni mladički so zanjo zlato, zato jih ves čas ščiti in nadzoruje. V tem obdobju je morda boljše, da se ji majhni otroci preveč agresivno ne približujejo, saj se je pripravljena boriti zase.

blank