Vodnar je psiček, ki je nekoliko višje ter močne postave, vendar kljub temu izredno vitalen in spreten.

Vodnar je zračno znamenje, ki mu vlada planet Uran. Občutljivost ni njegova vrlina, zelo je potrpežljiv in ima visok prag tolerance. Ima tudi zelo dobro izostrene čute voha, vida in sluha. Pes vodnar je dober čuvaj in zelo primeren za učenje. Ker je dovzeten za veliko informacij in inteligenten, ga boste določene trike naučili veliko prej kot ostale psičke.

PSIČEK ROJEN V ZNAMENJU VODNARJA

Pes vodnar samozavesten in ponosen, zato včasih tudi trmast, še posebej takrat ko se mu ne posveča dovolj pozornosti. Brez nje težko funkcionira. Če imate pri hiši več živali, bo psiček vodnar poskušal zavzeti glavno mesto med njimi. Po drugi strani pa bo zbežal in se skril ali potuhnil, takrat ko bo kriv za kakšno manjšo neumnost.

Najraje je zunaj, teka, raziskuje, ter ima rad vodo ter obrobje ribnikov ali rek. Tam ponavadi koplje luknje in se ne zaveda, da je cel blaten. Je zelo prijazen do vsakogar. Razen če ga nekdo izziva ali pa se mu zameri na kakšen drugačen način. Odlično funkcionira z otroci, ki se ob njemu nasmejijo, saj je včasih malce neroden.

Pes vodnar je razposajen, živahen in igriv.

Če ga takoj ne upoštevamo, pa postane zelo trmast in sposoben naglas lajati ali renčati. Vodnar spada med zračna znamenja. Zato lahko pričakujemo, da se bo brez težav prilagodil vsaki družbi, tako človeški, kot tudi živalski.

Vendar ne mara biti v podrejenemu položaju, takrat postane na trenutke celo nekoliko agresiven. Lažje mu je, če je večji, takrat se počuti še močnejšega. Če pa je majhne rasti, pa ima ponavadi intenzivno močno lajanje, ki prebudi še spečega. Najboljše se počuti takrat, ko ga razvajate in mu pokažete, da je zaželen.

Rad ima dobro hrano, predvsem hrano, ki ni namenjena njemu, ampak vam. Ravno zato je priporočljivo, da ga že od majhnega navadite, da ne prosi za hrano, kajti to bo počel ves čas. Zanimivi so mu vsi vaši dodatki in predmeti. Zato v primeru, ko vam kakšna stvar izgine, sklepajte, da se je vaš pasji prijatelj nekoliko poigral in morda preveč grizel. Predmete rad tudi skriva na neobičajna mesta.

V zimskih mesecih se rad podi po snegu in raziskuje. Ne mara pa vode in kopanja, takrat postane razdražljiv in občutljiv. Če ga želite lepo vzgojiti, ne smete popuščati njegovemu žalostnemu pogledu! Na sprehodih mu je hoja ob nogi prava nočna mora. Hoče raziskovati in biti vsaj nekaj časa svoboden.

Vas zanimajo lastnosti psička in psičke rojena v znamenju vodnarja?
Pes vodnar je vedno sproščen.

PES VODNAR – PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU VODNARJA

Psička, rojena v znamenju vodnarja spada med pogumne, prikupne in razigrane psičke. Je lepe, vitke rasti. Kljub temu, da ima rada hrano in da brez nje postane živčna, vitke postave. Potrebuje več tekočine, saj je nenehno v gibanju in akciji. Lenobe skorajda ne pozna. Vedno, ko si boste zaželeli z njo na sprehod, bo z veseljem z dvignjenim repkom šla z vami.

Je psička, ki je radovedna in pripravljena več časa se potepati in raziskovati. Še posebej ima rada kraje, ki so bolj nedostopni. Pazite le, da ne bo zašla predaleč ali celo skočila na cesto, saj je njena mera adrenalina zelo visoka. Prekaša veliko psičkov drugih znamenj. Ko ima mladičke se umiri, kljub temu pa takrat, ko oni nekoliko odrastejo, rada smukne sama na kakšno krajše potovanje.

Je velika prijateljica manjših otrok in starejših ljudi, saj uživa če se z njo pogovarjamo v pomanjševalnicah in ji namenjamo veliko svojega časa. V primeru, da se počuti izgubljeno, postane depresivna. Takrat jo moramo nekaj časa pustiti, da nas ona vodi, saj si s tem ponovno pridobimo njeno zaupanje. Ne spada med pasivne in razvajene psičke, ampak je zelo samostojna.

Psička, ki ji vlada planet Uran je močnega karakterja in prav nič plašna.

Je dobra čuvajka, ki tistim, ki ji niso všeč na prvi pogled ne dovoli blizu. Glede na to, da vodnar simbolizira prebujenje, je ta psička ponavadi nov vir energije v družini. Rada ima otroke, tudi oni imajo radi njo. Vendar ima pri igri in cartanju svoje meje. Ko ji je dovolj, postane nezadovoljna in ubere svojo pot.

V stanovanju potrebuje svoj kotiček, kjer lahko počiva in opazuje situacijo, rada pa spi na postelji, še posebej v zimskih dneh. Je izredno bistra. Če ste primorani zamenjati prebivališče ali okolje za dlje časa, boste imeli z njo manjše težavice. Zelo težko se prilagaja in takrat potrebuje še več pozornosti kot običajno.

Med drugimi živalmi, ki so prisotne v vašem domu se počuti kot vodja in želi zavzeti njihovo mesto, ter biti pomembna. Zato je zelo priporočljivo, da jo večkrat pohvalite. Ko greste z njo na daljši sprehod, sta potrebni potrpežljivost in toleranca, saj hoče izkoristiti vsak trenutek, ko je na zraku.

Najraje ima sprehode v zgodnjih jutranjih urah. Navezana je na svoje predmete, ki naj bodo čim bolj živih barv. Pomembno je tudi, da ne vržete igrač, ki so njene, tudi če so že razgrizene in starejše, saj se na njih naveže.

blank