Psi, rojeni v znamenju tehtnice se ponavadi zadržujejo v ozadju in opazujejo.

Pes tehtnica si zlahka pridobi naklonjenost ljudi in prav tako tudi naklonjenost ostalih živali. Toda to je splošna tiha lastnost, ki tehtnice ne uvršča med pse, ki so v ospredju, najbolj občudovani in najbolj opaženi. 

PES TEHTNICA

Pes tehtnica redko godrnja in nadležno laja. Tudi agresije ne pozna, razen če ga kdo izziva, potem zelo kmalu pokaže zobe in zlepa ne oprosti. Je nekoliko trmast, zato boste opazili, da če si nekaj zaželi, bo to želel tudi dobiti. Zelo rad ima drugačno, oziroma vašo hrano, poleg tega uživa, če se prehranjuje ravno takrat, ko jeste tudi vi.

Najbolj jim je všeč, če imajo zase kakšen kot v skupnih prostorih, kjer jih družinski člani ne motijo pri igri, hkrati pa so ves čas v njihovi bližini. Za zunanje igre niso ravno najbolj navdušeni in če bi se dalo, bi ostali v stanovanju skoraj ves čas. Zato jih je pametno spodbujati k igri na prostem in z njimi preživeti čim več časa v naravi. V nasprotnem primeru postanejo lenobni.

Če porušite njegovo ravnovesje postane žalosten in zaprt vase. Pozorni bodite tudi, da gre ven ob približno istih urah, saj je to pes, ki ima rad red in ustaljen ritem. Ponavadi se pes tehtnica naveže na mlajše družinske člane in jih čuva.

Pes tehtnica je zračno znamenje, ki ga označujeta besedi neodločnost in eleganca.

Že pri nakupu tega psička, ste ga verjetno opazili, ker je bil drugačen. Poseben in čist, ter ravno prav razigran. To je žival, ki vas bo ubogala v skoraj vseh pogledih, še posebej v primeru, če ste kupili mladička in njegovemu vzgajanju posvetili veliko svojega časa.

So zelo hvaležni, včasih celo preveč, zato bodite pozorni, saj jih vsaka dobrota privabi in takrat postanejo nemočni, z željo po hrani. Rade se jim cedijo sline, saj ves čas sanjajo o raznih priboljških. Dočakajo visoko starost, saj so vitalni in se v skoraj vseh primerih čisto vživijo v družino in poskušajo biti pravi družinski član. Radi se zabavajo v hiši, še posebej v prostorih, ki so vam pri srcu in kjer preživite največ svojega časa.

Pes tehtnica ne mara mraza in dežja veliko bolj obožuje toploto in udobje.

Zato jih je pametno spodbujati k igri na prostem in z njimi preživeti čim več časa v naravi. Dobra plat tega pa je, da se pes tehtnica nikoli ne bo šel sam valjat po blatu ali lužah, saj mu čistoča ogromno pomeni.

Pes-tehtnica
Pes tehtnica.

PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU TEHTNICE

Psičko, rojeno v znamenje tehtnice je težko spraviti iz ravnotežja. Premore namreč obilico notranjega miru, zato deluje uglajeno in elegantno. Ker jim je Venera podarila močan čut za lepoto, so psičke v tem znamenje veliki esteti in ljubitelji lepega. Če je umazana, postane žalostna, zato poskrbite, da bo vedno skopana in počesana, vesela pa bo tudi kakšnega pasjega modnega dodatka.

Te nežne, občutljive in čutne duše zagotovo niso ljubitelji velike družbe. Najboljše se počuti v družbi tistih, ki jih dobro pozna, v družbi neznanih pa se umakne in opazuje iz svojega zornega kota. Z ostalimi živalmi se odlično razume, saj je zelo prilagodljiva in simpatična na svoj način.

Ta psička, rojena v tehtnici je miroljubno bitje, ki ji včasih po krivici očitajo lenobnost. Da bi bila sproščena in zadovoljna, mora biti v domu, kjer prebivata harmonija in sožitje. Konfliktne situacije in glasno vpitje jo naredijo zelo nervozno in nemirno. V sporih raje popusti in se umakne, zato je ne boste nikoli zalotili, da bi izzivala druge živali. Ko ima mladičke, jim bo nudila najboljšo možno oskrbo. Morda bo celo nekoliko posestniška.

Rada ima mirne in prijetne družine in zelo dobro sprejema družbo drugih hišnih ljubljenčkov. Kljub njenemu nebogljenemu videzu se skriva v njej nepopisno dober pes čuvaj. Z vsemi močmi bo branila svoj teritorij, tudi če bo pri tem sama oškodovana.

Je prava princesa in njen vladar je Venera, ki ji pripisujemo lastnosti, povezane z ljubeznivostjo, nežnostjo, prijaznostjo in estetiko ter lepoto.

Da pa ne boste mislili, da je ta psička čisto popolna, ima tudi slabe lastnosti, in sicer, da je ljubosumna in posesivna, ter da zelo hitro menja razpoloženje in postane občutljiva, takrat, ko se ji zazdi, da se premalo ukvarjamo z njo.

Rada je v središču pozornosti, vendar ne mara biti pretirano izpostavljena. Večkrat jo boste zalotili, da počiva v vaši bližini in z napol priprtimi očesi opazuje dogajanje okoli sebe in deluje na prvi pogled, kot da bi želela povedati svoje mnenje.

To je psička, ki vode, kot sta morje in potok ne mara preveč, še posebej takrat, ko je vreme bolj hladno, vendar obožuje kopanje v topli kopalnici, obvezno, pa jo je treba po kopanju oviti v brisačo, saj ima rada udobno in toplo okolje.

Z ostalimi živalmi se zelo dobro razume, saj je prikupna, nevsiljiva in ravno prav navihana, da vzbudi pozornost. Ponavadi se celo boljše ujame z živaljo druge vrste. Tudi, ko ima mladiče, je dobra in skrbna mama, ki med njimi ne dela nobenih razlik. Pri hrani je izbirčna, nikoli ne pretirava. Raje se prehranjuje v večih manjših obrokih.

Pes tehtnica.
Pes tehtnica.