Lev je znak moči, najvišje oblasti, simbol sonca in zlata, prodorne sile, svetlobe in optimizma.

Pes lev je velik uživač. Približati se zna še tako zadržani in sramežljivi osebi ali živali in s svojim magnetizmom in privlačnostjo lahko očara in osvoji skoraj vsakogar. Sprehodi z njim so polni smeha.

PES LEV

Njegova želja je pravzaprav upanje, da svojo avtoriteto pokaže s svojo osebnostjo in iskanjem pozornosti. Ta vaša pozornost mora biti vsekakor večja, kot tista, ki jo gojite do ostalih živali. Če pa se to ne zgodi, potem se umakne v svoj kot in opazuje. Od svojega psička lahko pričakujete, da bo vedno in povsod zahteval veliko mero pozornosti, za katero bo pripravljen veliko narediti. Da je pomemben, bo pes lev pokazal tudi med pasjimi prijatelji.

Včasih je preveč zagledan vase, kar mu prinaša samo nepotrebne bolečine in ga sili v izoliranost, ki je pravzaprav ne želi. Obožuje, da ga imajo radi, da se počuti pomembnega, in da mu ljudje namenjajo veliko pozornosti in komplimentov. Njegovo srce boste osvojili z kakšno posebno pasjo poslastico, ki je zlepa ne bo pozabil. Tudi igrače, ki bo namenjena samo njemu se ne bo branil, ampak jo bo sprejel z navdušenjem in jo čuval.

Pes lev je pravi veseljak. Že kot mladiček je izredno nagajiv in prikupen.

Njegova razigranost je na kožo pisana še posebej manjšim otrokom. Je neškodljiv in nenapadalen, razen v primerih, ko brani svojega lastnika ali koga od bližnjih, takrat pa zna zelo dobro pokazati zobe. Najboljše se počuti v družbi, ali ljudi ali živali. Seveda pa mora biti v središču pozornosti, drugače je užaljen in mulast. Je ljubitelj dobre hrane, še posebej tiste, ki jo imate vi na krožniku, zato boste tega psička zelo težko odvrnili od tega, da bi jedel z vami, ali vsaj v istem prostoru kot vi. Njegova drža je levova, pokončna in samozavestna.

Je močne konstrukcije in potrebuje več hrane kot ostali psički. Zato je priporočljivo, da mu namenite več sprehodov, rekreacije in igre na prostem. Še posebej je navdušen nad igrami z žogo. Njegova značilnost je, da ima rad igrače in posebne predmete, ter da jih kopiči in ne dovoli ostalim živalim, da bi se igrale z njimi. Najboljše se počuti v primeru, da je on edina žival pri hiši, takrat mu je namenjena vsa pozornost.

Manjše težavice pa se lahko pojavijo, če imate takrat, ko pride on k hiši že druge živali. Nekaj časa bo do njih odklonilen, nato pa se bo navadil nanje in se spoprijateljil.

Preverite pasji horoskop na vrvici, če je vaš psiček rojen v znamenju leva.
Vas zanimajo lastnosti in značilnosti psa rojenega v znamenju leva. Horoskop na vrvici za vse ljubitelje živalic.

PES LEV – PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU LEVA

Lev je zodiakov peti znak, zavzema pa sredino poletja. To je v prispodobi izraz veselja, življenja, častihlepnosti, ponosa in plemenitosti. Psička, rojena v znamenju leva je usmerjena na dajanje, ne pa na sprejemanje. Vsekakor ob njej energije, zabave, smeha in gibanja v vašem domu ne bo manjkalo. Je simpatična in razigrana. Da so levinje ponosne nase, boste kaj hitro opazili, saj bo vaša psička začela svojo podobo v ogledalu dokaj hitro opazovati. Dobro se bo počutila tudi z pasjimi dodatki, ki jo bodo še polepšali.

Pomembno je, da jo pohvalite in je ne grajate preveč, saj si bo levinja to dobro zapomnila. Kolikor je le to mogoče, poskusite tudi kritiko in grajo povedati na način, ki ne izraža le tega, ampak grajo vedno zavijte v celofan. Do ostalih živali je običajno prijazna, ko pa začuti konkurenco, pa postane muhasta in celo rahlo agresivna. Če ima mladičke, bo zelo dobro poskrbela zanje in jih varovala, saj ji potomci ogromno pomenijo. Je poslušna, če že ne drugače, samo iz prijaznosti. In tega niti slučajno ne počne pri vsakem gospodarju.

Levinja je psička, ki oddaja pozitivno energijo.

Samo tisti, ki se ji lepo zahvalijo, če uboga, so vredni njene pozornosti. V družini si ponavadi izbere nekoga, ki si lahko z njo dovoli več kot pa vsi ostali. Tega človeka bo tudi branila, ne glede na situacijo. Kjerkoli se pojavi, jo ljudje cartljajo in se ukvarjajo z njo, saj se je njeni priljubljenosti težko upreti. Zna si izboriti svoj prostor, tako v vašem srcu, kot tudi med ostalimi živalmi, kjer je zelo zaželena.

Je dinamična in igriva, ter vedno pripravljena za igro, še posebej z drugimi psički. Ne bodite presenečeni, če je majhna, ter se med sprehodom začne zanimati za največjega psa v okolišu. Vendar ni napadalna in in išče prepirov, ampak igro in prijateljstva. Rada je urejena, še posebej če ima daljšo dlako. Kopanje ni ravno njeno najljubše opravilo, vendar je za lepoto in urejenost pripravljena tudi potrpeti.

Rada se češe, še raje pa ima da jo božate. Je zaspanka, zato v njeni družbi pozabite na zgodnje sprehode. Najraje bi spala v vaši postelji, če ji pa to ni omogočeno, pa si bo našla drug prostor v stanovanju, vendar mora biti njena površina za spanje topla in mehka.

V času brejosti in v času, ko ima mladičke je veliko bolj pozorna, takrat ji ni do igre in je lahko celo nekoliko napadalna, vendar samo zato, ker je zelo zaščitniška. Oddajo mladičev zelo težko prenaša, zato se takrat z njo še več ukvarjajte. Pri hrani je nekoliko izbirčna, vendar svojih prehranjevalnih navad z leti ne spreminja. Če bo imela občutek, da ni dovolj sita, se bo po hitrem postopku znašla in si postregla sama.

blank