Kozorogov vladar je Saturn, ki temu psičku občasno dodaja preveč trme.

Pes kozorog – Njegov karakter je trden, izoblikovan do potankosti, vendar včasih preveč samosvoj. Nikar ne bodite presenečeni, če včasih zjutraj, ko je mraz, ne bo želel na sprehod. Pes kozorog se bo raje zadrževal v topli postelji.

PES KOZOROG

Ti psički, rojeni v zemeljskem znamenju ne bodo na začetku nikoli pokazali pravega obraza. Vedno bodo ob prvem in drugem stiku z človekom zelo plašni in zadržani, opazovali bodo in si iz svojega kota ustvarili mnenje. Ko nekoga sprejmejo, mu dovolijo, da se jih dotika in jih boža.

Njegova dobra lastnost je, da je zelo discipliniran, ter da uboga vsa pravila, vendar samo tistega člana družine, ki ga smatra za svojega gospodarja, do ostalih članov družine ima nekakšno distanco. Izjema so le otroci, ki se lahko igrajo z njim, takrat, ko je on razpoložen. Občutljivost ni njegova vrlina, zelo je potrpežljiv in ima visok prag tolerance. Ima tudi zelo dobro izostrene čute voha, vida in sluha.

Je dober čuvaj in zelo primeren za učenje. Ker je dovzeten za veliko informacij in inteligenten, ga boste določene trike naučili zelo hitro. Če imate pri hiši več živali, bo psiček kozorog poskušal zavzeti glavno mesto med njimi, po drugi strani pa bo zbežal in se potuhnil, takrat ko bo kriv za kakšno manjšo neumnost.

Njegov karakter je trden, izoblikovan do potankosti, vendar včasih malo trmast.

Nikar ne bodite presenečeni, če imate doma psička v znamenju kozoroga in boste na svojem vrtu ali v parku večkrat našli luknje v zemlji ali pesku. Nagnjeni so k raziskovanju in kopanju. Vedno najdejo tisto stvar, ki je ne bi smeli gristi in se z njo igrajo. Ti pripadniki zemeljskih znamenj ne bodo na začetku nikoli pokazali pravega obraza.

Vedno bodo ob prvem in drugem stiku z človekom zelo plašni in zadržani, opazovali bodo in si iz svojega kota ustvarili mnenje. Ko nekoga sprejmejo, mu dovolijo, da se ga dotika in boža. Njegova dobra lastnost je, da je zelo discipliniran, ter da uboga vsa pravila. K temu lahko seveda pripomorete tudi z dobro vzgojo.

Ima silen občutek odgovornosti, takšen, da je včasih že skoraj dolgočasen. Cele ure biti sam in čuvati hišo je povsem po njegovem okusu. Je samostojen, ne laja po nepotrebnem, ne javka če mora ostati sam doma, na sprehodu gre urejeno ob nogi in ga je lahko vzdrževati.

Je vaš pes ali psička rojena v znamenju kozoroga? Preverite lastnosti kozoroga.
Pasji horoskop na vrvici za kozoroge.

PES KOZOROG – PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU KOZOROGA

Psička, rojena v znamenju Kozoroga spada med pogumne, prikupne in nekoliko manj razigrane psičke. Je lepe, vitke rasti in ponosna nase. Njena hoja je drugačna, njene misli pa so hitre. Agresija pa ni ravno njena lastnost. Hrane se ne bo branila, kljub temu, da ni lačna. Zato se lahko pri njej pojavijo težave z prekomerno težo, vendar v kasnejših letih. Zato moramo biti posebej pozorni, da je v odlični kondiciji.

Paziti pa moramo tudi, ko je sama z otroci, da ji ne dajejo preveč sladkarij, saj se težko nadzoruje. Prekaša veliko psičkov drugih znamenj. Ko ima mladičke se umiri, kljub temu pa takrat, ko oni nekoliko odrastejo, rada smukne sama na kakšno krajše potovanje. Je velika prijateljica manjših otrok in starejših ljudi, saj uživa če se z njo pogovarjamo v pomanjševalnicah in ji namenjamo svoj čas.

V primeru, da se z njo premalo ukvarjamo, postane depresivna. Takrat jo moramo nekaj časa pustiti, da nas ona vodi, saj si s tem ponovno pridobimo njeno zaupanje. Razni dodatki ji niso najbolj všeč, ne prenaša pa mraza, zato jo pozimi lahko oblečete v plašček, ki jo bo grel.

Njena slaba značilnost je, da rada izziva druge živali, ki jih imate v hiši, ko pa se zaneti prepir, pa se umakne, kot da ni nič kriva. Ne prenese povzdignjenega glasu, zato poskusite biti z njo čim bolj nežni. To je psička, ki nadvse obožuje pasji salon in v njem resnično uživa.

Zelo rada ima, da jo ves čas lepotičimo in gladimo po glavi.

Ko je urejena, se bo samozavestno sprehajala po parku in dvignila rep, ter z takšnim ravnanjem vzbujala pozornost ostalih psičkov. Ko se ji približajo, postane hladna in zadržana, včasih celo zbeži vstran in išče zavetje pri lastniku.

Ne potrebujemo se bati, da bi ušla z drugim psom, saj je preveč pripadna. Tudi če bo zbežala za kratek čas, se bo znala vrniti, saj je izredno bistra. Če ste primorani zamenjati prebivališče ali okolje za dlje časa, boste imeli z njo manjše težavice, saj se zelo težko prilagaja in takrat potrebuje še več pozornosti kot ponavadi.

Med drugimi živalmi, ki so prisotne v vašem domu se počuti kot vodja in želi zavzeti njihovo mesto, ter biti pomembna. Zato je zelo priporočljivo, da jo večkrat pohvalite.

Pes kozorog.
Pes kozorog.