Psiček v znamenju dvojčkov je prisrčen in igriv.

Vendar se vsake igrače ali igre hitro naveliča. Rad je v središču pozornosti, vendar samo takrat, ko mu to ustreza. Občasno ga prime in ne dovoli, da se ga boža in ljubkuje. Pes dvojčka se naveže na otroke in vzpostavi z njimi zelo dober odnos. Ni ravno najboljši čuvaj, saj hitro podleže dobri hrani.

PES DVOJČKA

Z ostalimi živalmi se čudovito razume. Večkrat celo prevzame vlogo starša, tudi če gre za muce ali druge živali. Ščiti jih do onemoglosti. Ljubosumje ni ravno njegova vrlina, žalosten je samo takrat, ko se ne ukvarjate z njim. Težko ga je dresirati, saj je trmast in samosvoj in redko upošteva stroga navodila. Ob njem vam nikoli ne bo dolgčas, saj je iznajdljiv in nemiren.

Težko ga pripravimo do tega, da bi mirno ležal na kavču in počival.

Pripravite se tudi na to, da si bo v trenutku, ko se bo dolgočasil postregel z vašimi predmeti, z čevlji npr. Rad grize in trga, zato je dobro, da ima na razpolago veliko različnih igračk. Pri hrani ni izbirčen, tudi s količino ne pretirava. Njegova postava je vitka in ima ogromno kondicije. Rad ima obiske, tudi vaše. Takrat bo pokazal vse kar zna in pričakoval pohvalo.

Glede na to, da spada v skupino zračnih znamenj, ima zelo dobro razvit voh in sluh, zato mu nobena stvar ne uide. Je dober iskalec in sledilec. Tudi spretnost je njegova vrlina, vendar bo takoj, ko začutil, da je v nekaj prisiljen izgubil interes. Je zelo inteligenten in večkrat se vam bo zgodilo, da boste imeli občutek, da je korak pred vami, kar se tiče razmišljanja.

Še posebej v mladih letih ga je težko ukrotiti, saj ima pes dvojčka ogromno energije in je vedno pripravljen na igro.

Če je v skupini več živali je on tisti, ki da ponavadi pobudo za igro, če pa ostali niso zainteresirani pa jih je sposoben izzivati. Ni agresiven in grob, le nekoliko vsiljiv je občasno. Potrebuje veliko pozornosti in ima rad, da veliko govorimo z njim. Tako dobi občutek, da je vsa naša pozornost usmerjena vanj.

Znamenje dvojčkov spada med zračna znamenja, kar dodaja temu psičku še posebno noto prijetnosti in prikupnosti. Enostavno ga morate imeti radi. Pri hrani ni izbirčen, le količinsko večkrat pretirava, zato je dobro, da ga v mladih letih pri prehranjevanju nekoliko nadzirate.

Pes dvojčka ima obdobja, ko je muhastega razpoloženja in nekoliko lenoben.

Takrat ga je najboljše pustiti na miru. Največ mu pomeni, če je gospodar, ki si ga ponavadi izbere sam, čim več v njegovi bližini, saj mu samota povzroča težave, ker je nemiren. Včasih, ko je sam doma se lahko zgodi, da se zaposli z vašimi predmeti in kakšno stvar tudi uniči, saj so njegovi zobje zelo močni.

Značilnosti in karakteristike psa in psičke, rojena v znamenju dvojčkov.
Je vaš pasji ljubljenček rojen v astrološkem znamenju dvojčkov?

PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU DVOJČKOV


Psička, rojena v znamenju dvojčkov je živahna, bolj kot kakšna druga žival. Natanko čuti skrbnikovo razpoloženje in se temu primerno tudi odziva. Čuti, kaj gospodar razmišlja in kaj namerava storiti.

Sposobna je vonjati več stvari hkrati.

Lahko ima dober odnos z več ljudmi in živalmi, ima veliko energije in je kdaj pa kdaj tudi psihično napeta. Je zelo radovedna in željna učenja. Hitro se bo naučila, kako se prinese časopis ali kakšen drugi predmet. Zelo rada bo teka k sosedom in se nanje tudi navezala.

Pri vadbi se lahko pojavijo težave, ker se težko osredotoči le na eno stvar. Če pa uspemo to premagati, jo lahko marsičesa naučimo, saj je izjemno hitrega uma. Stik z vodo ji ne odgovarja najbolj, zato boste imeli pri kopanju nekaj težav. Čeprav je potem, ko je to za njo in je čista, zadovoljna.

Glede na to, da je njen vladar Merkur je glasna, tudi kar se lajanja tiče.

Še posebej takrat, ko ni v središču pozornosti. Njena vrlina, ki ni najbolj zaželena je tudi nepotrpežljivost, ki se kaže tudi pri igri, kjer lahko na momente postane celo agresivna.

Ko ima mladičke je zelo zaščitniška, vendar se takrat nekoliko umakne od človeške družbe in postane bolj umirjena. Dvojčica je psička, ki vedno, kjerkoli se pojavi povzroči smešno situacijo. Je nekoliko plašna, vendar le na začetku. Tudi neroda je njena lastnost, zato dolgi, naporni sprehodi niso ravno njeno najljubše opravilo. Boljše se počuti na vrtu pred hišo, kjer raziskuje svoje okolje.

Otroci so njeni najboljši prijatelji.

Zato, ker se z njo igrajo in zabavajo, ter zato, ker ji ne postavljajo nobenih mej in omejitev.  Rada ima hrano, ki si jo izbere že ko je mlada. Njene navade se s staranjem ne spreminjajo. Novosti ne prenaša najboljše. Ni ji všeč, če se oseba preseli in mora ona zamenjati dom in okolje, ni pa ji všeč tudi nova vrsta hrane v njeni posodi.

Občasno se je poloti tudi ljubosumne, ki pa je kratkega značaja.

Njeni najljubši sprehodi so večerni, takrat ima največ energije, zjutraj pa rada dlje časa poleži, še posebej pozimi, takrat ji najbolj ustreza mesto pod odejo.

blank