Pes devica je vitke postave, elegantne hoje in prijetnega videza.

Pes devica je žival, ki je vedno hvaležna in se vsem zelo hitro prikupi. Najboljše se počuti v domačem okolju. Rad ima družbo starejših ljudi. Godijo mu tudi otroci, vendar ne mara preveč razigrane igre. Ko mu je dovolj, zna tudi pokazati zobe, vendar samo v obrambi, drugače ni agresiven.

PES DEVICA

Glede na to, da spada devica med zemeljska znamenja, je psiček rojen v tem znamenju nekoliko manj nagajiv, bolj resen in ubogljiv. Je dobra družba za osamljene, saj je ves čas v bližini. Najboljše pa se počuti, ko se ob večerih uleže poleg lastnika in počiva. Pes devica obožuje meso in se težko odpove prigrizkom, zato ne bodite presenečeni, če je veliko časa prisoten ob mizi, ko se vi prehranjujete.

Poskusite ga vzgojiti že v njegovi rani mladosti, kajti kasneje ga boste zelo težko spreminjali. Pes devica je umirjen.

Ko pride pes devica v vaš dom, se poskušajte obnašati normalno, nikar ga preveč ne cartajte, saj mu boste s takšnim načinom vzbudili vtis, da mu je čisto vse dovoljeno. Nagnjen je tudi k grizenju raznih predmetov, vendar takrat ko je sam in se dolgočasi. Večje pasme obožujejo dolge sprehode, zato jih nikar ne prikrajšajte.

Njegov najljubši del dneva je tisti, ko pridete domov in mu namenite nekaj časa, tudi če se z njim samo pogovarjate. Pes devica je zelo čist in uglajen. Rad ima jutranje sprehode in tek v naravi. Vendar bodite previdni, da v svojem navalu igrivosti ne zbeži in se ne izgubi, saj je takrat, ko je svoboden nekoliko zmeden.

Z ostalimi živalmi pes devica ni ravno najboljši prijatelj, saj je zelo ponosen nase in se slabo počuti v večji družbi, če ni v središču pozornosti. Zelo je zvest in naklonjen, vendar to pričakuje tudi s strani lastnika. Če ga boste pustili na cedilu, ali ga razočarali, vam tega ne bo zlahka oprostil.

Potrebuje tudi veliko pozornosti, vendar le takrat, ko mu to odgovarja in je razpoložen. Rad ima dobro hrano, ni pa nagnjen k debelosti. Za njegovo vitko linijo so zaslužne tudi aktivnosti, ki jih preprosto obožuje.

Vedno je pes devica pripravljen več ur posedati z lastnikom in ga pozorno poslušati.

Ne mara pa pretiranega božanja. S tem psičkom boste zadovoljni predvsem tisti, ki sta vam red in čistoča na prvem mestu, saj ni nagnjen k uničevanju, poleg tega je zelo poslušen in se hitro uči in dojema določene navade. Ni pa ravno najboljši čuvaj, saj ni agresiven in se da pretentati, če začuti, da mu je nekdo všeč, kljub temu, da ima pes devica slabe namene.

Preverite značilnosti psa in psičke, ki sta rojena v znamenju device.
Pes devica.

PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU DEVICE

Psička rojena v znamenju device je sramežljiva in bolj počasne vrste. Rada dolgo poležava in v hladnih obdobjih jo boste težko spravili na mrzlo. Tudi sprehodi z njo niso dolgi in naporni, ampak sproščeni in prijetni. Je radovednica, ki rada brska po stvareh, še posebej v bližini smetnjakov. Priporočljivo je, da jo imate v neznanem okolju na povodcu, da si prihranite morebitne nevšečnosti.

V mladosti je zelo razigrana in je čudovita družba za majhne otroke. Z leti pa se nekoliko poleni in takrat ima občasno rada svoj mir. Pri hrani ji boste najbolj ustregli, če ji boste dovolili, da se prehranjuje v istem prostoru kot vi, seveda iz svoje posodice. Tu in tam pa je dobrodošel tudi kakšen slasten prigrizek. Njeno lajanje ni zelo glasno, razen v primeru, ko jo kdo izziva, takrat se je pripravljena boriti z vsemi možnimi močmi.

Rada pokaže zobe, vendar ne misli resno.

Najbolj je navezana na tistega družinskega člana, ki se z njo odpravlja na sprehode. Ko ima mladičke, je zelo zaščitniška. Takrat ni razpoložena za igro, zato je boljše, da jo v tistih trenutkih pustite, da sama poišče vašo bližino takrat ko ji odgovarja. Psička devica ima rada red in čistočo. V nasprotnem primeru imate lahko z njo težave, saj bo vaš nered z veseljem spremenila še v večji nered.

Psička v znamenju device je elegantna gospodična, oziroma gospa, ki se pusti zapeljevati, vendar se zlahka ne preda.

Je izbirčna, ko išče svojo družbo, saj ji ustrezajo le določene živali, poleg tega želi vedno imeti zadnjo besedo. Največ težav z njo boste imeli, če boste k hiši naknadno pripeljali še kakšno živalco, s katero se boste veliko ukvarjali. Takrat se bo počutila ogroženo, razen, če ji namenite dovolj pozornosti, in ohranite rituale, ki jih je bila vajena, v povezavi z vami, oziroma z družino.

Njen vladar je Merkur, ki izboljšuje njeno komunikacijo.

Je zelo glasna, še posebej takrat, ko ima mladiče. Včasih laja celo brez razloga, da bi vzbudila vašo pozornost. Njena lepota očara mnogo psov in ljudi, vendar pa tako, kot je simpatična na prvi pogled, tako zna biti tudi trmasta.

Za tiste, ki se aktivno ukvarjate s športnimi dejavnostmi in imate psa za družbo, ta psička, ki spada med zemeljska znamenja ni najbolj primerna, saj ima obdobja, ko je lena in enostavno ne uboga. Ne prenese povzdignjenega glasu, takrat je užaljena. Voda ji ni najbolj pisana na kožo, kopanja se na vsak način izogiba, rada pa ima travnike in gozdove, kjer raziskuje in na svoj način analizira.

Pes devica.
Pes devica.