Bikova glavna motivacija je vzeti in shraniti, od tod tudi izjemna lakomnost.

Znamenje bik je drugo astrološko znamenje v horoskopu. Spada med zemeljska znamenje. Ravno zato je pes bik na nek način prizemljen, bolj lenoben, vendar izjemno bister in vztrajen. 

PES BIK

Življenje je zanj pestro, vendar na njegov način, saj uživa v svojem svetu. Zaradi čutnosti in prikupnosti je zelo zaželen v pasji in živalski družbi nasploh. Na videz preprost, pohleven in dobrodušen, je psiček v tem znamenju sposoben nenadnih strasti. Le te so toliko bolj divje in nepričakovane, ker so zorele počasi.

Zanj je vedno najtežje začeti. Ko pa se pes bik enkrat spravi v pogon, ga nič več ne more ustaviti.

Rad ima dobro, okusno hrano, zato ne bodite presenečeni, če se briketov ne bo niti dotaknil. V isti minuti pa vas bo žalostno gledal in prosil, da mu odstopite svojo hrano. Obožuje tudi pasje priboljške, vendar ga je dobro nadzirati, saj je občasno, ko se ne počuti najboljše nagnjen k pretiravanju.

Ko je še mladiček, je zelo aktiven, z leti pa postaja nekoliko bolj lenoben.

Potrebuje več spanja kot ostali psički, zato vas lahko večkrat preseneti in se raje udobno namesti, namesto da bi šel zgodaj zjutraj na sprehod v mrzlem vremenu.

Njegova lastnost, ki jo je vredno poudariti je zvestoba. Ne bodite presenečeni, če je včasih trmast do onemoglosti, ker po drugi strani zna biti neverjetno potrpežljiv. Ima blag temperament, nikoli ne stoka in ni nepredvidljiv. Zanj so primerne mirne družine z mnogo otroci ter z velikim vrtom.

Vaš pes bik se ne bo veliko potepal.

Pa ne zato, ker bi bil len. Le zakaj bi drugod iskal hrano in udoben kotiček za spanje, če ga vse to že čaka doma! Njegova najljubša hrana je meso. Pomembno je, da ima zunaj in v hiši svoj kotiček, kjer se umiri in opazuje okolico. Zelo rad se igra z otroci, ter z njimi sklene posebne vrste zavezništvo. Ko ima igre dovolj, bo to tudi pokazal in se umaknil v kakšen miren kotiček.

Če bomo upoštevali njegovo težnjo po miru in harmoniji, bomo imeli zvestega in lojalnega prijatelja. Predvsem pa dobrega čuvarja hiše in ljubljenčka otrok. Toleranten in prijazen je tudi do ljudi, ki mu niso poznani in pridejo k vam na obisk. Z njim ne boste imeli nobenih večjih težav. Tudi v večji družbi se bo pes bik dobro prilagodil.

Je vaš pasji ljubljenček rojen v astrološkem znamenju bika?
Preverite značilnosti psa in psičke, ki sta rojena v znamenju bika.

PES BIK – PSIČKA ROJENA V ZNAMENJU BIKA

Psička rojena v znamenju bika je lepe rasti, čvrste postave in elegantne hoje. Njen vladar je Venera, ki ji podarja še dodatno prefinjenost in lepoto. Je uglajena in v primeru, če imamo več hišnih ljubljenčkov, zelo tolerantna do njih. Včasih jim celo odstopi svojo igračo, brez da bi pri tem zarenčala. Ponavadi si izbere le eno igračo, ki je samo njena.

Ima velik prag tolerance, zato je zelo primerna za majhne otroke, ki se lahko igrajo z njo brez strahu.

Obožuje doma pripravljeno, okusno hrano, še posebej mesne jedi. Včasih nima meje in poje več kot bi lahko. Potem nastopi lenoba in takrat je najboljše, da jo pustimo počivati. Bikica ni pretiran ljubitelj daljših izletov. Veliko bolj ji ustrezajo kratki sprehodi, po njej znanem okolju.

Opazili boste, da jo med sprehodom okolica nič kaj preveč ne zanima.

Ko je zadovoljna, se rada boža in nam z pogledi vrača ljubezen. Med drugimi psi je zelo priljubljena, saj najprej radovedno opazuje, šele nato se previdno približa in sklepa prijateljstva.

Znamenje Bik je sinonim trdnosti, stabilnosti in varnosti.

Ker je povezan z zemeljskimi koreninami, je psička rojena v tem znamenju umirjena, čustvena vendar samozavestna in pogumna. Če je preveč navezana na svoje predmete in igrače lahko postane celo agresivna do drugih živali in ljudi. Ker je zvesta in konservativna, se težko prilagaja na nenadne spremembe in ne prenese, če kdo pozabi na njo in na njene navade.

Rada se počuti pomembno, zato težko funkcionira z ostalimi živalmi.

Začne se počutiti ogrožena in lahko zapade v manjšo depresijo. Najbolj se razživi ob učenju pasjih trikov. Je izjemno bistra, zato premaga skoraj vsakega tekmeca. Rada je urejena, zato bo vesela tudi takrat, ko jo boste skopali.

Ko ima mladičke je odlična mama.

Nudi jim vse kar je v njenih močeh, poleg tega pa jih brani za vsako ceno. Do psov nasprotnega spola je hladna in zadržana, zato na sprehodih z njo ne boste imeli težav, poleg tega pa je zelo pripadna. Zmede jo lahko edino kakšna druga žival, še posebej če se nahaja v njenim najljubšem prostoru.

blank