Ne zaupajte popolnoma, če začutite da…

Vsi se kdaj znajdemo v situaciji, ko ne vemo, ali lahko ljubljeni osebi zaupamo ali ne. Vsi kdaj podvomimo, saj je to del človeške narave. Vendar pa nekateri dvomi lahko vodijo k temu, da nekdo z vami ni popolnoma iskren. Vas ne spoštuje in z vami nima dolgoročnih ciljev. Zato, raje ne zaupajte popolnoma, če se najdete v več spodnjih situacij.

ZAČUTITE, DA IMA…temno preteklost ali pa jo skriva

Prepričajte se, da ste seznanjeni s preteklostjo vašega partnerja. To je pomemben pokazatelj, kaj lahko pričakujete v prihodnosti. Postavljanje vprašanj o njegovi ali njeni zgodovini je dober način za presojo prepričanj in vrednot.

Ali je že prej prevaral/a? Ali je ves čas osvajal/a druge? Ali se ni znal/a pogovarjati v razmerju?

Če so odgovori na slednje pritrdilni, razmislite. Vendar ne sodite že v naprej, saj se ljudje lahko tudi spremenimo, čeprav redki.

ZAČUTITE, DA…laže

Majhna laž bo običajno že razkrila, da je nekdo sposoben ali sposobna tudi velike laži. Če ste ujeli vašo ljubljeno osebo, da večkrat pripoveduje majhne laži, boste morda sčasoma začeli opažati tudi večje laži. Ne govorimo o tem, ko vam partner medtem, ko je zatopljen v računalnik, reče, da vam frizura paše, čeprav vas ni pogledal. Govorimo o lažeh, ko nekdo priredi določeno zgodbo ali situacijo in s tem početjem ponavlja. Zapomnite si, laž je laž, ne glede na to, kako velika ali majhna je.

Na zaupajte popolnoma če ZAČUTITE, DA…raje molčite, kot da bi mu/ji zaupali.

Včasih čutimo stvari, čeprav ne vemo zakaj. Če čutite, da ne morete zaupati svojemu partnerju, morda obstaja razlog za to. Mogoče vaša intuicija zaznava nekaj, kar vaši možgani še niso dosegli ali slišali. Če je temu tako, se pogovorite in zaupajte svoje dvome.

ZAČUTITE, DA…se ves čas obnaša zelo skrivnostno

Oseba, ki ji ni mogoče zaupati, bo od časa do časa oddajala skrivnostne vibracije. Večkrat se vaša ljubljena oseba izmika konkretnim odgovorom in pogledu v oči. Večja je verjetnost, da vam nekaj prikriva. Vprašajte, če ne dobite odgovora, je normalno, da začnete dvomiti. Vendar nikar predolgo samo ne dvomite, ampak začnite ukrepati.

Ne zaupajte popolnoma
Ne zaupajte popolnoma, če preveč dvomite

Nikar ne zaupajte popolnoma če ZAČUTITE, DA …se mu/ji skupne stvari se ne zdijo smiselne

Ko delate skupne načrte in kujete vajino prihodnost, on ali ona pa zamišljeno gleda v telefon in vas sploh ne posluša… To lahko pomeni, da na njeni strani ni želje po skupni prihodnosti. Morda je z vami le trenutno, morda ne želi planirati, vendar je to vsekakor razlog, da v nekoga ne morete biti popolnoma sigurni.

ZAČUTITE, DA …ni podpore

Spoštovanje ne pomeni samo dajanje komplimentov, ampak tudi ustvarjanje občutka, da je nekdo ponosen na nas. Če vam ljubljena oseba ne podarja dovolj spoštovanja in vas ne vzpodbuja, je lahko to razlog, da vas ne ljubi in ne sprejema v celoti.

Za razrešitev svojih dvomov, pokličite svetovalce.