LAŽJE BOSTE USPELI NA PODROČJU, KI GA OBVLADATE

Lažje boste uspeli v poklicu, za katerega že imate dobro razvit dar.
Lažje boste uspeli v poklicu, za katerega že imate dobro razvit dar.

Lažje boste uspeli v poklicu, za katerega že imate dobro razvit dar.

Predviden čas branja 4 minute

Uspeh v kateremkoli poslu je po eni strani odvisen od tega, ali so vaše sposobnosti za določen posel dovolj razvite. Brez dobrih glasbenih sposobnosti, ne more nihče uspeti kot učitelj glasbe. Različne sposobnosti predstavljajo orodja. Bistveno je, da imamo dobro orodje, bistveno je pa tudi, da orodje uporabljamo na pravilen način. Na splošno boste najbolj uspeli v poslu, ki zahteva vaše najizrazitejše sposobnosti, tiste, za katere ste po naravi najbolje opremljeni. Toda tudi pri tej postavki obstajajo omejitve.

Obogatite lahko v vsakem poslu, saj če nimate pravega talenta, lahko ta talent razvijete. To pomeni le, da boste morali sproti izdelovati orodje, namesto da bi uporabili tisto, ki vam je prirojeno. Lažje boste uspeli v poklicu, za katerega že imate dobro razvit dar. Lahko pa uspete v vsakem poklicu, saj lahko razvijete vsak osnovni talent, ni pa talenta, za katerega nimate vsaj osnovo. Lažje in z manj napora boste obogateli, če boste opravljali tisto, za kar ste najbolj opremljeni, vendar pa boste bolj zadovoljni pri bogatenju, če boste delali tisto, kar hočete delati.

Lažje boste uspeli v poklicu, za katerega že imate dobro razvit dar.

Nedvomno lahko delate tisto, kar si želite delati. Želja, da bi to počeli je dokaz, da imate v sebi moč, ki to početje dovoljuje. Želja je manifestacija moči. Tam kjer ni moči, bodisi razvite ali nerazvite, da bi se nekaj naredilo, ni nikoli želje, da bi se ta stvar naredila. Močna želja, da bi se nekaj naredilo pa je dokaz, da je moč, da bi se ta stvar naredila trdna in jo je treba le razviti in uporabiti na pravilen način.

Kakorkoli že, najbolje je izbrati posel, za katerega so vaše sposobnosti najbolj razvite, če pa imate močno željo, da bi se lotili določenega dela, izberite takšno, ki bi predstavljajo končni cilj vaših naporov. Delate lahko tisto, kar si želite, saj imate pravico, da sledite poslu ali poklicu, ki bo za vas najbolj prijazen in prijeten. Niste prisiljeni delati nekaj, kar vam ni všeč, in tega tudi ne počnite, razen če predstavlja način, ki vas bo pripeljal do dela, s katerim bi se radi ukvarjali.

Lažje boste uspeli v poklicu, za katerega že imate dobro razvit dar.

Če imate občutek, da niste v pravem poklicu, ne ukrepajte prenagljeno pri iskanju drugega. Na splošno je najlažje zamenjati posel ali okolje z osebno rastjo. Naj vas ne bo strah nenadnih in radikalnih sprememb, če se vam ponudi priložnost in če po skrbnem premisleku začutite, da je priložnost prava, nikoli pa ne ukrepajte prenagljeno, če dvomite v modrost takšne poteze. Na ustvarjalnem področju se nikoli ne mudi, pa tudi priložnosti ne manjka.

Ko se boste znebili tekmovalne miselnosti, vam bo jasno, da nikoli niste prisiljeni ukrepati prenagljeno. Nihče vas ne bo prehitel pri zadevi, s katero se želite ukvarjati; vsega je dovolj za vse. Če je eno mesto zasedeno, se bo drugo, boljše odprlo za vas; časa je na pretek. Če ste v dvomih počakajte. Takrat si prikličite v spomin vašo vizijo in utrdite vaše prepričanje in namen. V vsakem primeru pa, v trenutkih dvomov in neodločnosti, negujte hvaležnost.

Preberite tudi SPADATE MED ASTRO ZNAMENJA, KI POGOSTO MENJAJO SLUŽBO? in NIKAR NE ŽIVITE LE OD UPANJA