Kitajsko znamenje petelin, pogumen vitez, ki se zna izpostaviti

Petelin je napovedovalec zore, ki zjutraj zbudi ljudi pravočasno. Že iz antičnih časov je znano, da ima petelin sposobnost vpliva na prihodnost. Tudi v grški mitologiji so prepričani, da lahko petelin čuti, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Torej, petelin velja za božjega ambasadorja.

blank

V kitajski astrologiji je petelin simbol posebnih ljudi, kot je npr. Don Kihot. To so vitezi, polni fantazije, ki mislijo, da so pogumni junaki, ki lahko rešijo svet. Za peteline je značilen na videz radikalen videz, znotraj pa so zelo konservativni in tradicionalni.

Petelini so kompetentni, dobri v organizaciji, resni, odkriti in odločni.

So dovolj pogumni, da lahko neposredno opozorijo na morebitne napake in ostro kritizirajo vsako brutalno vedenje. Petelini radi pomagajo šibkim, tudi če ne morejo ponuditi materialne pomoči, bodo podarili duhovno tolažbo, torej so zelo prijazni. Ker so perfekcionisti so vedno urejeni, seveda na svojstven, izstopajoč način.

Petelini so izjemni izvajalci, vedno namenjajo poudarek konkretnemu delovanju. Z impresivno osebnostjo pritegnejo pozornost kjerkoli se znajdejo. Imajo govorni talent in sposobnost pisanja, ter so ves čas pripravljeni govoriti o katerikoli temi. Kdor želi z njimi razpravljati bo zanje vsekakor bolj zaželen. Petelini so drzni, ambiciozni in pripravljeni prodreti čim višje. Ne glede na to, kako se stvari spreminjajo, nanje ne vplivajo, saj so moči, vztrajni in pogumni in radi premagujejo težave.

Znamenje petelin

Ena od pomembnih pomanjkljivosti rojenih v znamenju petelina je, da želijo vedno izstopati, biti prvi, najboljši in najlepši.

Velik pomen pripisujejo zanimanju, predvsem na področju prijateljskih odnosov.  Petelini so trmasti, varčujejo z energijo in nočejo priznati svojih napak. Ker ves čas poveličujejo svoje dosežke, se lahko drugi ob njih počutijo majhne.

Petelini so lahko tudi sebični, ne želijo priznati svojih napak in so zelo občutljivi na kritike.

Nasprotno, pa na vsak način poskušajo postaviti pred dejstva svojega nasprotnika. V življenju so preveč izbirčni in se na vsakem koraku trudijo biti popolni.  Dobro vodijo gospodinjstvo, radi rešujejo in se spopadajo s težkimi težavami in delom. Vendar pa se težko lotijo ​​inovativnih nalog, saj jim manjka kreativnosti. So zelo inteligentni, duhoviti, nadarjeni in ne želijo slediti drugim, ampak sebi.

Preberite tudi KITAJSKO ZNAMENJE PETELIN IN LASTNOSTI

V negativnem smislu so nagajivi, ozko misleči, govorijo nesramno, ne glede na čustva drugih. Pretirano izražajo svojo samozavest in pogosto navdušujejo druge s svojim zamišljenim, samozadovoljnim in površno spretnim značajem. Petelini celo življenje ne želijo delati za druge. Imajo napreden in pameten um, kar lahko močno spodbudi razvoj njihove kariere.

Kar zadeva ljubezensko in zakonsko življenje, petelini sledijo preprostim in sproščenim odnosom.

So polni romantike, radi obdarujejo. Ko najdejo pravo ljubezen, se zelo potrudijo, da ustvarijo harmonično vzdušje. Vendar pa jih spremlja tudi ljubosumje. Ljudje v njihovi bližini morajo biti pozorni na njihove čustvene vzpone in padce.

Kitajsko znamenje

Na področju zdravja in počutja se lahko pojavi visok krvni tlak ali želodčne bolezni, ki izvirajo iz petelinove hitre in nemirne narave.

Do dela imajo natančen odnos, zaradi česar se hitro izčrpajo. V vsakdanjem življenju vedno poskušajo odlično opraviti vsako nalogo, zato so v notranjosti večkrat nemirni in napeti. Poiskati morajo ustrezne in pravilne načine za sprostitev.

  • Moški petelini so pametni, sposobni, resni, odkriti in odločni, z odličnimi organizacijskimi sposobnostmi. Sposobni so ostro kritizirati ter si prizadevati v smeri za svojo za popolnost. Ne glede na to, kaj počnejo to so mojstri samozavestnega nastopa.
  • Ženske, rojene v znamenju petelina so preproste, praktične, občutljive, skrbne in obzirne. Na splošno so družinsko usmerjene in zelo dobro skrbijo za svojo družino. Vedno strastne in v prizadevanju za popolnost so ženske v tem znamenju bolj pragmatične kot moški. Namesto tega delujejo odločno in nikoli ne delajo stvari nepremišljeno.

Kako osvojiti petelina?

Bodite iskreni, direktni, ne kompliciranem, ne zavlačujte. V žepu imejte, če želite osvojiti petelina vedno kakšen sočen, strasten predlog, saj dolgčasa v ljubezenskih odnosih ne prenese.

Preberite tudi KITAJSKA ASTROLOGIJA IN KITAJSKI HOROSKOP