Katera rožica je pisana na kožo vašemu znamenju?

Da popestrite turobne dni, podarite osebi, ki vam veliko pomeni, ali ste ji hvaležni kakšno rožico. Ljudje smo si različni in tudi glede cvetja imamo zelo različen okus. Če želite koga za rojstni dan razveseliti s cvetlico ali šopkom, si lahko pri izbiri cvetja pomagate s cvetličnim horoskopom. Po vašem rojstnem datumu in mesecu boste izvedeli, katera rožica najbolj ponazarja določen značaj in naravo osebe.

OVEN

 • MAK

Impulzivnemu in neposrednemu značaju ovna so najbližje tople barve sonca in ognja, kot so oranžna, rumena in rdeča, njegova cvetlica je mak, poleg njega pa še orhideja, lilija in vijolica. Njegova lepota je omamna. Ujeti se v nevidno mrežo maka je izredno lahko, izvleči se iz nje pa veliko težje. Njegova pot je trnova, toda navajen je premagati vse ovire. Predvsem se mora vedno zavedati svoje veličine in nikoli obupati.

BIK

 • VRTNICA

Značaju in lastnostim bika, kot sta poštenost in zanesljivost, ustrezajo rožnata, zelena in svetlo modra barva, od rož pa vrtnica, poleg te pa še šmarnica in bezeg. Priljubljena je predvsem zaradi lahkotnega značaja, družabnosti in neuničljivega optimizma. Je velikodušna in radodarna, rada se poveseli v dobri družbi. Je pa tudi malce sebična in lastnih interesov ni pripravljena žrtvovati za nobeno ceno. Romantika ji je blizu.

Katera rožica je pisana na kožo vašemu znamenju?

DVOJČKA

 • ORHIDEJA

Značajskim lastnostim dvojčkov, ki imajo radi rumene, bele in modre rože, od vseh cvetlic najbolj ustreza orhideja, poleg te pa marjetica in anemona. Pogosto jo obišče sreča, zato je navajena dosegati uspehe. Je zelo samozavestna in zaupa v svoje sposobnosti, tako da ima močno samopodobo. To ji včasih preprečuje razumen pogled na dogodke in ljudi. V določenih situacijah je preveč občutljiva.

RAK

 • LILIJA

Občutljivemu raku, ki je včasih lahko vesel, drugič pa zaprt in potrt, so najljubše barve srebrna, bela in zelena, njegova roža je lilija, poleg te pa še vrtnica, jasmin in gardenija. Je prevarantka, skrivnostna in neukrotljiva. Ljudi z lahkoto zapelje v zmoto. Na poti uresničevanja začrtanih ciljev ji gre vedno vse kot po maslu in lahko ji samo zavidamo. Nikoli ne odneha, naj bo še tako težko. Samozavest ji ni tuja.

LEV

 • SONČNICA

Energiji in volji do življenja, ki so značilnosti leva, se najbolje podajo rumena, oranžna in rdeča, njegova cvetlice so sončnica, narcisa in gladiola. Njihova osebnost je nepredvidljiva. Ta bitja so po eni strani sposobna temeljito spremeniti svoje okolje na vseh ravneh ali pa ves svoj zaslužek porabiti v dobrodelne namene. Morajo se naučiti živeti v harmoniji s samim seboj in se znebiti nestrpnosti.

Katera rožica je pisana na kožo vašemu znamenju?

DEVICA

 • MARJETICA

Devica s prirojeno željo po popolnosti ima med barvami najraje zeleno, belo, nebesno modro in vijolično, njena cvetlica je marjetica, rada pa ima še bezeg in lilijo. Že skoraj vsaka neznatna sprememba jo pahne v obup. Varnost in oporo išče v zanesljivem domu in složni družini, od koder črpa notranjo moč in pot do novih, predvsem duhovnih spoznanj. Je zelo družabna in simpatična za okolico.

Rožica za vaše astrološko znamenje

TEHTNICA

 • VIJOLICA

Tehtnica skuša doseči ravnotežje in ubranost, njeni osebnosti ustrezajo rožnata, zelena in nebesno modra, njena cvetlica je vijolica, poleg nje pa še vrtnica, potonika in krizantema. So energični, izredno sposobni in nekoliko zaljubljeni sami vase. Zaradi svojega magnetičnega šarma so zelo priljubljeni pri nasprotnem spolu. Toda za njihovo naklonjenost se je treba aktivno in iznajdljivo boriti.

ŠKORPIJON

 • PERUNIKA

Lastnost škorpijona je, da se ne glede na omejitve in tveganje nikoli ne preda. Njegove barve so rumena, rdeča in vijolična, njegova roža je perunika, poleg te pa še artičoka, pelargonija in dalija. Je radoveden, hiter, spontan in nagnjen k tveganjem. Ženske so sposobne očarati še tako nedostopnega moškega. Močnejši spol je privlačne zunanjosti in ženske se ob njih zelo dobro počutijo.

STRELEC

 • GRAH

Strelcu, ki želi imeti vse načrtovano že vnaprej, so najljubše barve oranžna, rumena, škrlatna, modra in zelena. Njegova cvetlica je njivski grah, rad pa ima še barvite marjetice, dalije, nageljni in lilije. Je izredno premišljen, zato rad vnaprej podrobno premisli vsak korak in hitro najde izhod iz zapletene situacije. Je tudi dober svetovalec, ki zna prisluhniti ljudem v stiski in jim razumno svetovati. Težko ga presenetimo.

Katera rožica je pisana na kožo vašemu znamenju?

KOZOROG

 • AZALEJA

Vztrajnemu, zavzetemu in zanesljivemu kozorogu najbolje ustreza azaleja, njegove barve so rumena, modra, zelena in bela, rad ima dolgo cvetoče rastline, kot so narcisa, vijolica, gardenija in kaktus. Njegov glavni adut je skromnost. Najprej se skriva v senci, tako da samo opazuje in analizira. Ko pa se odloči, da se bo postavil v ospredje, pred njim ni varen prav noben tekmec. Zagotovo vedno dobi tisto, kar potrebuje.

VODNAR

 • ŠPANSKI BEZEG

Vodnarju, ki se znajde v vsakem položaju, so najljubši različni modri, vijolični in zeleni odtenki vode, njegovo cvetje so opojno dišeči španski bezeg, tulipani in hortenzije, torej rastline, ki ljubijo vodo. Dober, morda nekoliko preveč zadržan in zaprt vase. Je ranljiv in boječ, kar pa ga vseeno ne ovira na poti do cilja. Predstavnik te cvetlice je delaven človek, ki zmore vse, kar hoče. Zanj ne obstajajo omejitve.

RIBI

 • SPOMINČICA

Ribi s smislom za prepoznavanje misli drugih imata radi nebesno modro barvo spominčice, vse modre odtenke, škrlatno in zeleno. Poleg spominčic so njihove rože še lilije, kamelije in narcise. Njihova narava je nemirna. Naložijo si precej več dela, kot ga lahko opravijo. Zaradi njihovega nemirnega pristopa okolica pogosto spregleda njegove pozitivne lastnosti, kot so dobrota, sočutje in ustrežljivost.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi HIŠNI LJUBLJENČEK ZA VAŠE ASTRO ZNAMENJE