Nekatera nebesna znamenja so znana kot jutranja, druga rada dolgo spijo, tretja pa obožujejo svoj mir v tihem jutru.

Kako pa bi zjutraj funkcioniralo vaše znamenje, če bi se moralo prilagoditi preostalim enajstim?

URA JE 5.30

Devica zasliši budilko, vstane in pred prhanjem pobriše in očisti kopalnico. Po umivanju zob ščetko previdno pospravi v sterilno vrečko in jo da na posebno mesto, stran od drugih ščetk. Ko konča v kopalnici, se po alarmu dveh budilk pojavi kozorog in s police prinese svojo skrbno zloženo opremo za čiščenje zob. Vsi drugi še mirno spijo.

URA JE 5.45

Tehtnica zasliši uro in se prebudi ter odhiti najprej v omaro, kjer pregleda svojo dnevno izbiro, nato odhiti v kopalnico, kjer se skrbno uredi. Kozorog ali devica vmes ugasneta bojler, saj bo kmalu potekel čas cenejše elektrike. Vodnar hitro vstane, ko sliši jutranji vrvež, obleče športna oblačila in odhiti na jutranji tek. S sabo vzame leva, ki ga mora najprej zbuditi iz kraljevskega spanja. Vendar mora lev najprej poiskati hranilno kremo, da zaščiti obraz, ščetko pozabi na polici. Vodnar postaja nemiren, odhiti iz stanovanja, da ujame najlepši trenutek dneva. Tehtnica se medtem razburja, ker je nekdo uporabil njeno dišavo, kar je opazila, ker ni postavljena točno na svojem mestu.

Astrološka znamenja in jutro.
Vsi drugi še mirno spijo.

URA JE 6.00

Riba se prebudi iz sladkih sanj in najprej nadere tiste, ki se zjutraj glasno pogovarjajo, nato si pristavi kavo, da bo lahko sploh začela govoriti. Raka zbudi devica, ker je nestrpna, saj je ta še vedno v postelji, sama pa je že pripravila zelenjavni smuti. Rak se zavleče do kopalnice in si privošči dodaten odmerek tople vode, da zbistri misli. Riba je solidarna in ponudi vročo kavo tudi drugim. Tehtnica jo odkloni, saj mora najprej pojesti svoje kosmiče. Rak se odloči za sendviče, vendar zelo preproste.

URA JE 6.15

Bik počasi vstane iz postelje in v stanovanju najprej poišče kotiček zase, da zbistri svoje misli. Trušč ga vznemirja, zato najprej vzame slušalke in si zavrti svoj najljubši komad, zraven celo pleše, da se prebudi. Vmes poišče žlico ter si privošči evrokrem iz kozarca, kar devici nikakor ni všeč, zato mu poda kos kruha in nož. Tehtnica odhaja iz kopalnice smrtno užaljena.

Jutro z astrološkimi znamenji.
Jutro z astrološkimi znamenji.

URA JE 6.20

Škorpijon zasliši druge in hitro skoči iz postelje z vprašanjem, kateri dan je danes. Nato odhiti v kopalnico, ki bi po njegovem morala biti prazna. Ker ugotovi, da je voda bolj mlačna, najprej doživi kolerični izpad, nato se odloči, da si las pač ne bo umil. Riba medtem išče svoj nakit, ki si ga je zamislila ob dnevnem izboru oblačil. Vodnar in lev se zadihana vrneta z jutranje telovadbe. Vodnar spije zelenjavni smuti, ki si ga je skrbna devica pripravila za službeno malico. Lev z žlico zajame arašidovo maslo in si nalije mrzlo kavo. Dvojček je še v postelji, na mobilniku preverja svoja družabna omrežja in vse tisto, kar je v nočnih urah med spanjem zamudil.

URA JE 6.30

Oven in strelec zaslišita budilko ter oddrvita v kopalnico. Oven naredi na hitro nekaj trebušnjakov in počepov, strelec na hitro spije skodelico kave. Nato strelec spet vklopi bojler ter na stolu poišče svoja oblačila. Oven medtem sprašuje, kje so njegove spodnjice, ki jih je pustil v sušilniku. Ker jih ne najde, vzame tiste, ki so pri roki. Devica in kozorog zapustita stanovanje, saj morata predvideti, da je lahko na cesti gneča, kar bi pomenilo, da bosta zamudila v službo.

Jutro v stanovanju, kjer živi vseh 12 astroloških znamenj.
Astro znamenja in jutro. Strelec na hitro spije skodelico kave.

URA JE 6.45

Dvojček spet zadrema kljub hrupu v svoji bližini. Rak se še vedno ni popolnoma prebudil in razmišlja o tem, da bi se vrnil v objem postelje. Prebudita ga levovo glasno godrnjanje in komentiranje.

URA JE 7.00

Oven oprhan, oblečen, obut, maha z vrha stopnic in opozarja strelca, naj ne pozabi ključev. Tehtnica se previdno odplazi iz stanovanja in v velikem ogledalu še enkrat preveri, ali sta vsak las in detajl na svojem mestu.

Jutro z astrološkimi znamenji.
Dvojček spet zadrema kljub hrupu v svoji bližini.

URA JE 7.15

Devica zbudi dvojčka, ki se ne spomni, kam je dal polnit drugi telefon, zato nervozno hiti sem in tja. Bik z žlico praska po kozarcu. Zmanjkalo je evrokrema, zato vzame še arašidovo maslo in ribo prepričuje, naj še njemu pripravi solato za službeno malico, tako kot jo zna samo ona. Riba ne zna reči ne, zato bo pripravila sendviče še drugim. Škorpijon in rak imata spopad pred ogledalom, zadnje preverjanje videza in občudovanje samih sebe pred odhodom, vendar rak ni popolnoma zadovoljen, zato gre popravit še zadnje malenkosti.

VEČERNA ZABAVA Z 12 ZNAMENJI ZODIAKA

URA JE 7.30

Strelec počasi odide iz stanovanja ter razmišlja o dnevnem načrtu, medtem ko ga dvojček na vratih ustavi z vprašanjem, kje je njegova tablica. Strelec zamahne z roko in se optimistično poda v svet, medtem ko riba nervozno odhiti iz stanovanja v upanju, da je ni kdo zaparkiral.

URA JE 7.45

Dvojček se vrne, pozabil je denarnico. Ko jo najde, opazi, da bik še vedno stoji v kopalnici pred ogledalom in si dela frizuro. Bik počasi odhaja ter namenja tistim, ki so še doma, lepe misli. Raku prijazno ponudi prevoz v službo, saj že zamuja.

URA JE 8.00

Vseh enajst odide, medtem ko se lev prebudi v športni opremi in opazi, da so ga zaklenili v stanovanje. Ker ni paničen, pokliče v službo, si vzame dopust in preživi v stanovanju kraljevski čas sprostitve, dokler ne zasliši dvojčka, ki se je vrnil domov po svoj prenosnik s službenimi podatki.

Članek je bil objavljen: SENSA