Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja bik

BIK IN DVOJČKA

Bikova privlačnost do Dvojčka je neizrazita zmes ambicioznosti in osvežitve. Med njima so temeljne razlike, kar zahteva veliko dela, da njuno razmerje preživi. Na začetku zveze vidi Dvojček v partnerju Biku izziv, osvežitev in dobi odgovor na začetno strast. Kaj kmalu pa Bik ne zadošča več pričakovanjem in le-ta čuti potrebo po novih ljudeh in krajih. Bik brani svoj že poznani teritorij, posveča se delu, ki mu ni tuje. Znamenji sta značajsko različni in tako vidita stvari iz različnih zornih kotov.

Biku vlada Venera, boginja ljubezni in užitka.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja bik

Je predvidljiva in bolj praktična, ljubiteljica umetnosti z darom lepote in z glasbenim talentom. Nasprotno Dvojčku vlada čarobno živahni Merkur, ki nenehno vpliva na njegovo aktivnost. Le-ta je nemirnega duha, hrepeni po novih dogodivščinah in je vedno na poti. Našteto je lahko za stabilnega Bika, ki je pristaš varnosti in discipline, moteče in s tem je ogrožena njuna veza.

Preberite tudi KAJ PA ČE SVA ROJENA V ISTEM ASTROLOŠKEM ZNAMENJU?

Bik je vselej zagovornik že preizkušenega, zavedajoč se realnih možnosti, in ni pripravljen popustiti živahnemu Dvojčku, ki mu družabno življenje in uživanje svobode pomenita način življenja. Dolgoročno njuna zveza zahteva veliko strpnosti, kar pa še ni zagotovilo za srečo! Sprejemljiva kombinacija!

BIK IN VODNAR

Bik in Vodnar imata različen pristop do življenja in tudi ljubezen vidita iz različnih perspektiv. Njuna spolna privlačnost je zelo intenzivna tudi s pomočjo fascinantne razlike. Na dolgi rok ju zaradi njunih temeljnih razlik čaka veliko dela. Vodnar je ljubitelj odkrivanja novih ljudi, poti in različnih kultur, nosilec svežih idej.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja bik

Nasprotno je Bik zagovornik varnega, že znanega ozemlja. Je ljubeč, tudi posesiven, uživa v objemu doma, za kar je zaslužen njegov vladar, čustvena Venera, boginja ljubezni in užitkov, kar mu prinaša dar lepote, pa tudi glasbeni talent. Vendar Vodnarjev Saturn postavlja smernice in bo vzpostavljena vez vse dotlej, dokler obstaja zagotovilo za dobro krmarjenje in topla postelja na koncu avanture.

Obe znamenji sta trmasti in ko pride do razhajanj, le-to težko brzdata.

Enako se drugačnost pokaže pri razporejanju denarja, Bikova varčnost za težke dni zmoti Vodnarja, ki verjame, da mu znanje in izobrazba zagotavljata finančno stabilnost. Močna zunanja vez skupnih interesov pripomore k poti na dolgi rok, v nasprotnem primeru Vodnar pripravi kovčke in se od Bika z velikodušnim objemom poslovi. Nekoliko slabša kombinacija!

BIK IN KOZOROG

Druženje dveh znamenj, kot sta Bik in Kozorog, je kot igra tekme v nebesih. Povezuje ju toliko skupnega, da je preprosto čarobno biti v družbi z osebo, ki premore toliko dobrega okusa. Oba s talentom privabljanja najlepših stvari v življenje delujeta kot odlična ekipa tako poslovno kot zasebno. Previdni Saturn, vladar Kozoroga, vpliva na njegovo odgovorno naravo s sposobnostjo, da si prizadeva za dolgoročne cilje.

Z Bikom, ki mu vlada vesela in ljubeča Venera, sta v sozvočju.

Preberite tudi PARTNERSKI ODNOSI IN ZNAČILNOSTI ASTRO ZNAMENJ

Za njiju obstaja čas za prizadevanja in čas za počitek in uživanje. Skupaj tvorita idealne možnosti do popolnega ravnovesja. V osnovi sta si po temperamentu blizu. Poznavalca užitkov zmoreta strastno spolno življenje. Kozorog je navdušen in pustolovski, kadar je vzburjen, če pa se počuti ogroženega, zna biti posesiven in ljubosumen. Bik je lahko pomirjen, vedoč, da bo zvesti Kozorog vselej na razpolago.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja bik

Zaradi svojih čustvenih zadržkov v mladosti je Kozorog nekoliko negotov. Svoj potencial doseže pozneje v življenju. Bikova pomoč je odlično dopolnilo na njuni ustvarjalni poti. Življenja ne jemljeta zgolj kot možnost živeti in preživeti.

Želita se aktivno vključiti in narediti več za boljši jutri.

Sodelujeta pri dobrodelnosti in svoj prosti čas namenita humanitarnim organizacijam. Dolgoročno delujeta kot stabilna sopotnika, ki cenita užitke in družinske odnose. Živita po načelu: več vložim, več se mi v obliki dobrega vrne. Zelo dobra kombinacija!

BIK IN ŠKORPIJON

Ob srečanju Bika s Škorpijonom še zrak postane čistejši, kajti nasprotja, ki se tako privlačijo, ustvarjajo toplino. To je obojestranska ljubezen na prvi pogled. Vladajoča Mars in Pluton, ki vladata Škorpijonu, in čustvena Venera, vladajoča Biku, pripomorejo k fascinantni energiji znakov in ko zaplešeta planeta Mars in Venera, je spalnica v plamenih. Ljubosumje, posesivnost, telesno poželenje, osnovna stališča so skupni imenovalec Škorpijona, za katerega so lastne potrebe pomembne in apetiti močni.

Oba partnerja kljub ljubezni potrebujeta veliko medsebojnega razumevanja, da se Škorpijon ne spusti v boj za oblast.

Ljubezen in horoskop: ljubezensko ujemanje znamenja bik

Partner Bik je nagnjen k brezskrbnosti, kar v Škorpijonu sproži strupene puščice in obstaja realna možnost, da se v Biku prebudi zver. To je za Škorpijona izziv, saj slovi po svoji legendarni moči manipuliranja. Bik se z lahkoto zaveže k lojalnosti in na zastavljena vprašanja preprosto odgovarja, samo vprašati je treba. Bik živi po načelu “živi in pusti živeti“.

Oba imata močan karakter in mnenja, ki imajo težo.

Skupni jezik najdeta od pogovorov o hrani pa vse do politike. Njuno strastno, erotično razmerje je naravnano k skupni prihodnosti. Zveza pa trajno harmonična, pričakovanja izpolnjuje tudi takrat, ko je ob spletu okoliščin treba sprejeti tveganja. Vselej je pogovor tisti, ki rešuje nastale težavice, obenem pa lepša vsak trenutek njune skupne poti. Zelo dobra kombinacija!

Preverite ujemanje bika z ostalimi astrološkimi znamenji.