HELENA JE NEZADOVOLJNA Z LJUBOSUMNO NAJBOLJŠO PRIJATELJICO

Bralka Helena ima težavo, saj je njena najboljša prijateljica zelo ljubosumna
Ste se znašli v težavah? Potrebujete nasvet 090 44 11

Bralka Helena ima težavo, saj je njena najboljša prijateljica zelo ljubosumna

Predviden čas branja: 3 minutes

Že nekaj časa me spremlja občutek, da me najboljša prijateljica, s katero sva povezani že več kot deset let izkorišča, oziroma se vse vrti okoli nje, moje zadeve so zanjo popolnoma nepomembne. Ves čas menjava partnerje, ves čas ima konflikte v službi in vse kar kdorkoli reče ali naredi kritizira. Ko sem ji že večkrat skušala vse to povedati, razložiti na umirjen način, je dobesedno eksplodirala, da jo želim spreminjati in da je ne sprejemam takšne kot je.

Kar seveda ne drži, saj jo spoštujem in jo imam rada takšno kot je, le dušim se v vsem njenem negativizmu, ki se stopnjuje.

Bralka Helena ima težavo, saj je njena najboljša prijateljica zelo ljubosumna

Ko sem šla nekajkrat na kavo z drugo prijateljico, sem takoj dobila pod nos, da so mi drugi bolj pomembni od nje in zakaj je nisem poklicala, če sem želela na kavo. Preprosto noče razumeti, da se moje življenje ne vrti samo okoli nje, s svojo posesivnostjo povzroča v meni napetosti in vedno bolj opažam, da ob njej nikakor nisem sproščena. Vendar priznam, bojim se prekiniti odnos z njo, saj je zelo maščevalne narave, strah me je da bi moje življenjske skrivnosti raztrosila naokoli. Kaj mi svetujete, saj tako ne morem več živeti?
Helena

Nasvet bralki

Spoštovana Helena, prijateljstvo je dragoceni dar, ki ga moramo negovati in spoštovati, vendar mora vse to potekati obojestransko, v nasprotnem primeru to prijateljstvo ni več najlepše darilo, ampak le velika obremenitev, kot opažate tudi sami. Že nekaj čas se nahajate v zoprnih energijah, vaša prijateljica pa tega noče opaziti, saj je globoko prepričana v svoj prav. Ona se nahaja v svojem svetu in morda sploh ne zaznava vaših občutkov, ali pa jih enostavno ne želi zaznavati. Njeno počutje in kritike resnično niso v vaši domeni, zato se boste žal morali odločiti.

Že sami ste opazili, da ni niti sledu o tem, da bi se ona želela prilagoditi ali spremeniti, torej je na vrsti vaša odločitev, da končno poskrbite zase.

Bralka Helena ima težavo, saj je njena najboljša prijateljica zelo ljubosumna

Svetujem vam, da ji morda raje napišete vse kar vas muči in obremenjuje, saj pravite, da se z njo o teh stvareh ne da pogovarjati. Povejte ji, da jo imate radi in da vam vajin odnos veliko pomeni, vendar da niste več pripravljeni biti žrtev teh manipulativnih igric in njene slabe volje. Ne bojte se, da bi bilo vse skupaj še slabše, saj ste zaradi nje že sedaj veliko bolj obremenjeni kot zaradi svojih zadev.

Včasih je potrebno določene odnose enostavno prekiniti, saj so lahko preveč uničevalni, kar bi za vašo zgodbo lahko trdila. Prebudite se in raje pojdite na kavo s kakšno bolj pozitivno in iskreno prijateljico, vaša prijateljica, ki želi, da se vse vrti okoli nje pa bo vse skupaj že nekako prebolela, s tem se vi nikar ne obremenjujte.

Pripravljeno za Govori.se