NIKA JE RAZOČARANA, SAJ PRIJATELJICA ZAPRAVLJA NJEN DENAR

Bralka Nika je razočarana, saj prijateljica zapravlja njen denar in se ne ozira na njene prošnje
Potrebujete nasvet?

Bralka Nika je razočarana, saj prijateljica zapravlja njen denar in se ne ozira na njene prošnje

Z najboljšo prijateljico sva povezani že od otroštva, zato njeno drugačnost vsa leta nekako toleriram, v zadnjem času pa so se začele dogajati zadeve, ki mi niso všeč. Ona je izgubila službo, vendar tega nekako ne zna sprejeti, niti se ne želi prilagoditi temu, da pač ne živi več na visoki nogi kot včasih.

Sama sem bolj šparovne narave in si ne dovolim, da bi ostala popolnoma brez denarja, zato se je tudi začela obračati name.

Bralka Nika je razočarana, saj prijateljica zapravlja njen denar in se ne ozira na njene prošnje

Sposojati si je začela večje zneske denarja, najbolj pa me je zmotilo to, da je moje prihranke. Za katere sem trdo delala porabila za nakup najnovejših modnih kosov in se z njimi pred mano celo pohvalila. Ko sem ji lepo razložila, da bi potrebovala denar, ki sem ji ga posodila, me je enostavno nadrla, da kaj ji težim. Saj imam na svojem računu še dovolj denarja in naj jo razumem, da se bo njej podrl svet, če ne bo sledila zadnjim trendom. Izgubljena sem, saj ne vem več, kje je meja. Naj odnos prekinem in na trd način zahtevam denar nazaj, ali naj še naprej dovoljujem izkoriščanje?

Nika

Nasvet za bralko Niko

Spoštovana Nika, dobrota je v današnjih časih lahko velika sirota, kar ste s pomočjo svoje prijateljice spoznali tudi sami. Prav je, da ste ji, ko ste smatrali da pomoč oziroma denar potrebuje priskočili nasproti, ni pa prav, da ona vidi rešitev zase v denarju, ki ste ga skrbno nalagali vsa leta in ga predvidevam, želite nekoč porabiti za uresničitev svojih želja.

Najbolj vas je verjetno zmotilo, da ste brez težav priskočili na pomoč v upanju, da prijateljica potrebuje denar za svoje preživetje in razumljivo je, da se vam je nekako zasmilila.

Bralka Nika je razočarana, saj prijateljica zapravlja njen denar in se ne ozira na njene prošnje

Vendar ste si na to vprašanje odgovorili že sami. S tem da ji še naprej posojate denar, ne delate več nič dobrega, saj vznemirjate sebe, strah vas je, če vam bo kdaj vrnila, poleg tega pa se vam občutno povečuje notranja napetost, ko vidite njo v popolnoma novi trendi garderobi, sami pa dlje časa razmišljate kako kupovati. Menim da je čas za direkten pogovor, v katerem ji objasnite tudi to, da ji v stiski vedno stojite ob strani, da pa ste bolj mirni, če je vaš denar na vašem računu, torej se nekako dogovorita, da vam ga vrne.

Razmislite pa tudi o pristnosti in iskrenosti tega prijateljstva, saj imam občutek, da ste v ta odnos začeli konkretno dvomiti. Naj vas ne bo strah soočenja z njo, saj vas bolj kot vas je že obremenila, ne more obremeniti ali razočarati. Tega, zakaj želite nazaj svoj denar pa nikakor niste dolžni razlagati, tudi če gre samo za vaš boljši občutek.

Pripravljeno za Govori.se