Najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko, naj ji povem?

Najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko
Najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko

Sabina je izvedela, da najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko, Magdalena ji svetuje

Imam dolgoletno, pravo prijateljico, ki mi veliko pomeni, vendar sem pred kratkim od zanesljivega vira izvedela, da jo njen dolgoletni fant, kateremu popolnoma zaupa na skrivaj vara s sodelavko.

Dobila sem informacije, ki niso izmišljene in sedaj sem v veliki težavi, saj ne vem, ali naj to prijateljici povem, saj ji želim dobro in se mi smili, da ji on vse to počne za hrbtom, po drugi strani pa se bojim vpletati v njeno življenje in rušiti njene sanje. Saj ni hujšega kot informacija, da najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko. 

Ne vem kaj je prav, bojim se tudi, da bi mi, če ji povem zamerila ter da bi s tem uničila tudi najino prijateljstvo, česar pa nikar ne želim. Kaj naj naredim, da bom zopet mirna ob informaciji da najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko?

Sabina

Spoštovana Sabina, situacija, v kateri ste se znašli je zahtevna in potrebna konkretnega razmisleka. Kot pišete tudi sami so lahko takšne zadeve krive, da se prijateljstvo podre čez noč. Če nekomu zaupamo in z njim gradimo prihodnost, težko verjamemo, da ta nekdo počne nekaj slabega za našim hrbtom. Zato predvidevam, da imate močan občutek, da vam prijateljica, če ji vse to poveste ne bo verjela. Veliko žensk v takšnih situacijah obsodi prijateljico, da je ljubosumna in da ji zavida njeno srečo. V vašem primeru je to celo možno, saj ste samska.

Sabina je obremenjena, saj najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko

Prijateljica bi morda takoj začutila, da ji morda njene veze ne privoščite. V stanju takšnega šoka informacij skoraj nihče ne odreagira razsodno ali diplomatsko. Nikar ne pričakujte, da vam bo, če bi se odločili povedati vse skupaj, prijateljica v tistem trenutku hvaležna. Po vsej verjetnosti bi ona imela občutek, da ste prav vi, ki ji sicer želite le najboljše, podrla njene sanje in upe za prihodnost.

Najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko

Svetujem vam, da informacije, ki ste jih dobila za sedaj obdržite zase. Nikakor jih nikomer ne razlagate, ter še nekaj časa opazujete celotno situacijo. Da vam bo malce lažje, lahko prijateljici v pogovorih nekoliko namignete o splošni problematiki varanja. Vsaj toliko, da vidite njen odziv na vse skupaj.

Najboljšo prijateljico fant vara s sodelavko

V življenju skoraj vedno vse pride na dan, in morda je boljše, glede na to, da so informacije prišle do vas, brez da bi jih iskala, da počakate, da te informacije pridejo do nje na kakšen drug način, takrat vam bo vse skupaj zaupala tudi sama in lahko ji boste priskočila na pomoč, oziroma ji nesebično stala ob strani. Pomembno pa je, da se prenehate s celotno zadevo toliko obremenjevati in spomnite se, da se vse skupaj ne dogaja vam.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.