DARJA SE SPRAŠUJE, ČE JE PRAV, DA SI NE ŽELI RESNE VEZE

Bralka Darja se sprašuje, če je prav, da si ne želi resne veze, oziroma razmerja
Potrebujete nasvet?

Bralka Darja se sprašuje, če je prav, da si ne želi resne veze, oziroma razmerja

Sem 38 letna ženska, urejena, lepega videza, izobražena, skratka zadovoljna z življenjem. V zadnjih letih sem bila v nekaj resnih zvezah, vendar sem žal vedno prišla do popolnoma enakega zaključka, da ni primeren zame, da se ne dopolnjujeva, da ruši moj mir in še bi lahko naštevala. Pa nisem negativna, daleč od tega.

Vedno najdem pozitiven pomen v vsaki stvari, vendar žal ugotavljam, po zrelem razmisleku, da mi resna veza, otrok in družina nekako ne odgovarjajo.

Bralka Darja se sprašuje, če je prav, da si ne želi resne veze, oziroma razmerja

Uživam v moški družbi, obožujem spolnost, vendar ko začetna strast mine vedno nekako zapadem v dvome in strahove, ter paniko, da pa je sedaj konec moje svobode in sproščenega življenja, saj imam vendar svoje rituale, ki se jim ne želim odreči zaradi moškega. Razmišljam narobe? Življenje si želim živeti s polno paro in v resni vezi ne vem če lahko izpolnim svoja pričakovanja. Torej je boljše, da ostajam samska in se enostavno z moškimi samo družim?
Darja

Nasvet za bralko

Spoštovana Darja, zanimivo razmišljanje. Presenetila ste me s svojo samozavestjo, ki je večini žensk v današnjih časih primanjkuje in se podrejajo določenim stereotipom, ki jih narekuje družba. Vaše razmišljanje je dovoljeno in seveda je vaša odločitev, kako in s kom boste preživela svoje življenje.

Če vam odgovarja samsko življenje, se nikar ne obremenjujte s pripombami drugih in ga živite.

Ker ste se zavestno odločili, da si otrok in družine ne želite, vas to tudi kasneje ne bi smelo obremenjevati. Skušajte uživati še naprej v svojem tempu življenja, ki vas očitno odlično dopolnjuje. Tiste prijateljice, ki vas resnično spoštujejo, bodo vašo odločitev razumele in jo podprle, tiste, ki vas obsojajo in označujejo z raznimi besedami pa naj se umaknejo iz vašega življenja, saj obtoževanja resnično ne potrebujete.

Bralka Darja se sprašuje, če je prav, da si ne želi resne veze, oziroma razmerja

Očitno spadate med tistih nekaj žensk, ki jim globoka čustva in nežnosti niso ključnega pomena, s čimer pa ni popolnoma nič narobe.

Počnite še naprej kar vam je všeč, saj ste oseba, ki ima urejene svoje misli in zavest, kar je v današnjem času redkost, saj se večina podreja raznim stereotipom, tudi če so potem v teh kombinacijah nesrečni in nezadovoljni. Zaupajte vase in hodite še naprej z dvignjeno glavo po svoji poti. Pustite se presenetiti, morda pa vas kasneje vseeno prepriča kakšen zanimiv moški.

Pripravljeno za Govori.se