Čustvene situacije, ki vas lahko obremenijo

Čeprav si popolnoma prepričana, da si dobra oseba, te precizno opazovanje lastnih čustev lahko večkrat preseneti. Čustva, ki se ti sprožijo, ko pomisliš, kako je prijateljica vedno urejena do potankosti itd. so nekaj normalnega, zato jih ne zatiraj, ampak kdaj tudi o njih spregovori na glas. Preverite čustvene situacije, ki vas lahko obremenijo.

PREPOVEDANO SANJARJENJE

Ribica, tehtnica

Sanjarjenje, zidanje gradov v oblakih, če si ribica ali tehtnica vse to še kako dobro razumeš, vendar te lahko prepovedano sanjarjenje popelje daleč od realnosti na izgubljeno mesto, kjer te čakajo le neizpolnjene sanje. Tudi če sanjariš o lepem sosedu, ni s tem nič narobe, nikakor se ne rabiš tega sramovati, saj si s tem v življenju in razmerju ne povzročaš nobene škode.

Čustvene situacije, ki vas lahko obremenijo

Dokler se gibaš v zdravih mejah svojih fantazij, ti lahko takšno sanjarjenje le polepša dan. Teh čustev ne rabiš premagovati, saj se v prehodu na novo obdobje in nove dogodivščine običajno umaknejo sama.

NUDENJE PRETIRANE POZORNOSTI

Rakica, bikica

Pozornost do drugih je zelo lepa vrlina, vendar vse dokler z njo ne pretiravaš, v čemer sta rakica in bikica odlični mojstrici, saj želita ustreči vsem in vsakomur. Posvečanje pozornosti se prepleta v njunih krogih življenja in se seli od staršev, znancev do hišnih ljubljenčkov. Ta pozornost nikakor ne pomeni, da drugih ne maraš, vendar je tako lepo nameniti nekomu več dobrote in razumevanja, saj s tem ustvariš boljši občutek v svoji notranjosti.

Na seznamu vajinih ljubljenčkov se običajno znajdejo tisti, ki so do vaju bolj pozorni. Nič pa ni narobe, zato nikar ne bodi v zadregi, če si včasih preveč pozorna, ljubkovalnim imenom pa se v nepravih situacijah le izogni, da ne spraviš koga v zadrego.

OLAJŠANJE NAMESTO SOOČENJA Z ŽALOVANJEM

Ovnica, vodnarka

Žalovanje in sočutje te običajno spremljata ob izgubi bližnjih, ali ob prijateljih, ki izgubijo bližnje. Čeprav sta ovnica in vodnarka čisto prijazni osebi, ne znata sočustvovati na ustrezen način in ne delujeta, da jima je resnično hudo.

Čustvene situacije, ki vas lahko obremenijo

Olajšanje, povezano s slabo situacijo običajno skrbno skrivata zase, kar pa ne pomeni, da bi se morali tega sramovati in jokati na ves glas z ostalimi. Prednost jima podarja skrb za lastno dobro v boju za svoj obstanek, zato se v vloge žalujočih in žalostnih težko postavljata.

ZAVIST DO DRUGIH

Strelka, devica

Zavist je zoprna lastnost, s katero se strelka in devica v svojem življenju dostikrat srečata. Devica, ker želi imeti vse dodelano do potankosti in zavida tistim, ki jim to uspe, strelka pa, ker je premalo vztrajna in odgovorna in to večkrat zavida drugim, bolj vztrajnim. Čeprav vsi govorimo, da želimo vsem dobro, sta oni dve sposobni priznati, da zavidata uspešnemu lepemu sosedu in da si želita potovati tako kot sosedova deklica.

Čustvene situacije, ki vas lahko obremenijo

Če se kdaj znajdeta v situaciji, da so se bližnjemu podrla tla pod nogami, takrat bosta pozabili na zavist. Slaba vest bo izginila, če bosta to čustvo uporabljali pri popolnih neznancih.

SPREMLJANJE TUJIH TRAGEDIJ

Škorpijonka, levinja

Zanimanje o življenju, sreči in nesreči drugih ni najlepša gesta, vendar si škorpijonka in levinja, ki uživata v drami težko pomagata, da ne bi pokazali zanimanja za tuje nesreče. S tragičnimi zgodbami se poistovetita, da bi bili v očeh drugih bolj pomembni.

To predstavlja obliko nagnjenja k zanimanju za nesrečo drugih in hkrati dober občutek, da se njima ni nič zgodilo. Vse lepo in prav, vendar je priporočljivo, da naslednjič če bo v tvoji moči priskočiš tudi na pomoč.

ODPOR DO BOLNIKOV

Dvojčica, kozoroginja

Sočustvovanje z bolnimi in šibkimi je nekaj vsakdanjega, vendar se dvojčica in kozoroginja raje izogneta osebni vpletenosti v takšne neljube situacije. Podobni občutki ju spremljajo v prisotnosti invalidov in v raznih bolnišnicah, kjer med prvimi zbežita iz prostora.

Čustva

Izogibanje bolnim premore celo evolucijsko razlago, torej se dvojčica in kozoroginja morda izogibata zato, ker se bojita bolezni.

Če bosta skušali bolne razumeti in z njimi komunicirati, se vama obeta izguba splošnega strahu, ki vaju običajno vodi v slabo voljo.

Pripravljeno za Cosmopolitan.si

Preberite tudi ŽENSKE Z VIŠJO ČUSTVENO INTELIGENCO SO ROJENE V ZNAMENJU