ALI JE MOŠKI IMENOVAN MEHKUŽEC DOBRA IZBIRA?

Kaj lahko pričakujete od moškega, ki deluje kot mehkužec?
Kaj lahko pričakujete od moškega, ki deluje kot mehkužec?

Kaj lahko pričakujete od moškega, ki deluje kot mehkužec?

Predviden čas branja: 4 minute

Dandanes med moškimi kroži prav nenavadna predstava, ki pa še huje, naleti na odobravanje tudi pri mnogih ženskah. To je predstava, da je idealen mož blag in popustljiv moški. Mačo je žrtev, naj živi mehkužec!; bi se lahko izzivalno reklo. Mačo je težaven moški. Skrbel je in skrbi izključno le zase. Ženska je zanj prijeten, čeden privesek. Zato to počne, kar žel on. Gorje, če ne! Ženske so tega moškega napadle in se osamosvojile. Moški pa je pametno, zdrsnil v novo vlogo, vlogo mehkužca. Sedaj se prikazuje kot čisto blag, zelo kooperativen, vselej naravnan na žensko.

Skrajno priden in dober. Vendar pozor! Mehkužec je od vseh moških tipov eden najhujših.

Kajti on včasih leta in leta samo požira, vrne pa nič, kaže se kot povsem sodelujoč in prijateljski, a kaj hitro bi izginil z drugo žensko. Tedaj se mehkužec izkaže kot tip, ki je trd kot kamen. Svojo dolgoletno partnerko zapusti ne da bi trenil z očesom. On lahko še tako joče, je še tako zelo obupana in ga prosi za zasluženo razlago. On pa ostane povsem prijazen, vendar trd in globoko v srcu leden. Mehkužec je v mnogih primerih povsem nedotakljiv, vendar lahko to čudovito prikriva za svojo masko velike prijaznosti.

Kaj lahko pričakujete od moškega, ki deluje kot mehkužec?

Šele ko ima občutek, da je že dovolj pogoltnil in lahko odide, postane jasno kaj vse je skrival za svojo masko.

Ob tem pa je v mnogih primerih prav sam povzročil tisto, kar zatem očita svoji pretreseni partnerki. S tem, da nikoli ni postavil mej, da je v vsem brez besed sodeloval, da svojih čustev ni izrazil, je svojo partnerko pripravil, da ga je vedno bolj testirala, ga vse bolj izzivala, postala vse bolj muhasta in zadrgnjena. Vendar mehkužec drugače ne more. On ne more biti odprt, on ne zna postaviti meja. On v osnovi ne more dati, temveč jemlje v tem smislu, da nenehno vse prenaša.

Postaviti meje, jasno povedati, kar hočemo, je popolnoma nasprotno in hkrati nujno dejanje, ker tako drugi spozna naše stališče, ve, kaj hočemo in s čim lahko računa. Ženska potrebuje varnost in želi poznati stališče moškega. Vedeti želi, ali lahko postavi zunanje meje in s čimer bo ščitil družino. Ženska želi vedeti, kako daleč lahko gre. Svojega moža želi spoštovati s pomočjo pozitivnih meja.

Kaj lahko pričakujete od moškega, ki deluje kot mehkužec?

Iz tega razloga vsakemu moškemu lahko rečemo, če je vaša žena muhasta, ste zato odgovorni sami.

Zakaj ji dopuščate, da vam skače po glavi, namesto da bi ji jasno povedali, kaj mislite, kaj čutite in kaj hočete. Mehkužci si stvar zelo poenostavijo. Kažejo se kot nežni, blagi in mehki in topli in s tem prikriva, da se ne misli spustiti prav v nič. Nekatere ženske so že globoko prizadete bodisi s strani očeta, ali s strani prijateljev in mislijo, da je ta mehek moški to, kar so od nekdaj iskale.

Ko pa ženska hoče več, ko bi končno že rada naletela na mejo, ne pa samo drezala v vato, še mehkužec odtegne s pomočjo prijaznosti, dokler mu ni dovolj in preprosto odide. Pri tem pa je ženska, potem ko jo je mačo tako zelo razočaral vlagala vanj veliko upanja. Mačo ji je sicer postavil meje, vendar ne v obliki dejanja, ampak jemanja. Tako se je obnašal mačo in tako se obnaša še danes. Njegova žena mora biti ljubka, prijetna, privlačna in preprosta za vzdrževanje.