ALI JE LAHKO RAZMERJE POPOLNO?

Ne bo narobe, če poudarimo, da je človekovo telo edini dom, v katerem dejansko prebiva.
Ne bo narobe, če poudarimo, da je človekovo telo edini dom, v katerem dejansko prebiva.

Kaj menite, je mogoče doseči oziroma imeti popolno razmerje?

Predviden čas branja 4 minute

Popolno razmerje ni razmerje, ki popolnoma zadovolji, ampak tako, ki raste. Vsako razmerje ima obdobja, ko partnerja ne trpita drug drugega, a to še ne pomeni, da je razmerje slabo. Bolj kot si zaupata in se ljubita, večji zli duhovi se prikažejo na dan. Čim bolj se boste, sprostili v svoji ženstvenosti, bolj boste postali podobni Kali, boginji uničevanja. Ko se boste razjezili, je mogoče, da vas bo zares zaneslo. Bogato razmerje ni vselej krasno. Nesoglasja in prepiri se lahko redno pojavljajo.

Dovolite, da se izrazi, in spoznajte, da ste vse to sposobni prerasti.

Včasih dvomite, ali vam bo uspelo, a vztrajate. Vztrajno opazujete svoje notranje gradivo in udejanjate ljubezen. Intimno razmerje je delovanje. Sčasoma se spremeni. Razmerja ne morete dobesedno imeti, ker se vsak dan in nenehno spreminja. Vsak od nas si želi, da bi bila ljubezen lahka, toda pogosto je ljubiti težko, še posebej, kadar vas drugi ne ljubijo. Težko je ljubiti, kadar razmerje razkriva skrite strahove in neizpolnjene potrebe. V intimnem razmerju ni mogoče obstajati, ne da bi izkusili tudi trenutke trpljenja in bolečine.

Nekateri zmotno enačijo rast z odpravljanjem trpljenja.

Ne bo narobe, če poudarimo, da je človekovo telo edini dom, v katerem dejansko prebiva.

Verjamejo, da bolj kot rasteš, manj bolečine izkusiš v razmerju. Ko se zavemo načel ljubezni, polarnosti in uspešnega sporazumevanja, se je dobršnemu delu bolečine mogoče izogniti. Toda ljubezen dovoli, da se dvignejo na površje vse naše skrite strani in se prečistijo. Očiščevanje je pogosto boleče. V tem smislu je očiščenje tem bolj učinkovito, čim večja je ljubezen. Zato je kljub veliki ljubezni tudi trpljenje veliko.

Mogoče se najbolj naučijo ljubiti prav tisti, ki so jim bile zadane najgloblje rane. Morda verjamete, da boste v ljubezni trpeli tem manj, čim bolj boste rasli, to ni nujno res. Morda domnevate; Če se bom podala v novo razmerje in občutila ravno toliko bolečine kot v prejšnjih, potem se najbrž ne razvijam. Najbrž se nisem ničesar naučila. To prepričanje vas lahko odvrne od tega, da bi zaživeli v intimnosti. Vi in vsi, ki jih ljubite in jih imate radi, ste na poti med rojstvom in smrtjo.

Tudi vašemu partnerju ali ljubimcu se bo življenje nekoč izteklo. V resnični intimnosti je trpljenje vedno navzoče.

Ne bo narobe, če poudarimo, da je človekovo telo edini dom, v katerem dejansko prebiva.

Toda srce zmore biti odprto za dajanje in sprejemanje ljubezni celo, kadar trpi, celo sredi peklenskih muk. Toda vedenje o ljubezni, prepričanosti, da ste ljubezen, da ljubezen ne podleže smrti, so resnica. Trpljenje obstaja, toda obstaja tudi resnica in ta je ljubezen. Tisti, ki jih ljubite, bodo nekoč odšli. Bolečina prinaša vednost, da ne bo z vami za vekomaj in da vas ne bo ves čas ljubil. Kot ljubimec se odločate, ali sprejmete nekoga, ki bo umrl in vas tudi ne bo mogel vedno ljubiti.

Izbirate si nekoga, ki bo v razmerju z vami zaradi nerešenih vzorcev iz otroštva podoživljal svojo dramo s starši.

Če je bil negotov glede ljubezni, ki jo je sprejel od matere in očeta, bo negotov glede vaše ljubezni. Še naprej si bo želel, kar si je v otroštvu najbolj želel in nikoli dobril od svojih staršev. Ljubiti nekoga, ki umira, ki vam ne bo vselej vračal ljubezni, predajanje intimnosti z nekom, ki vas bo zaporedoma in nezavedno prizadel zaradi svojih vzorcev iz otroštva, če to ni pravo križanje, kaj je potem? Toda to trpljenje je le osnova za odpuščanje.

Preberite tudi POTREBUJTE LE LJUBEZEN, MOČ, ZABAVO IN SVOBODO in ZNAMENJA ZODIAKA, KI PO SLABI IZKUŠNJI NE ZAUPAJO VEČ