Vam je bila kreativnost podarjena že ob rojstvu?

Umetnost je nekaj lepega, nekaj, kar si želimo občutiti, doživeti in se tega še dolgo spominjati. Dejstvo pa je, da so nekateri ljudje umetniki že po duši, drugi pa so rojeni bolj za druga področja. Ali vam je kreativnost podarjena že ob rojstvu?

Oven

Oven je tisti, ki mu kreativnih idej zagotovo ne primanjkuje, težava je, ker jih ima preveč in premalo časa, da bi vse izpeljal do konca. Pogosto se zažene v umetniške dejavnosti, da bi z njimi sprostil svojo napeto energijo, vendar tudi hitro odneha ter predvideva, da se bo čopič verjetno posušil, in že ga zanima novo področje.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: govorništvo

Ustvarjalnost

Bik

Biki zelo radi ustvarjajo. Svojo umetnost odlično izražajo v kuhinji in s svojimi sposobnostmi ustvarijo hrano za oči. Ko so utrujeni ali napeti, jim ustreza mirna in meditativna glasba, v kateri najdejo svoje bistvo. Znajo se izražati na poseben način, zato si boste umetnine izpod njihovih rok še dolgo zapomnili.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: glasba

Dvojčka

Dvojčkom je kreativnost sicer že položena v zibelko, vendar so preveč površni in premalo vztrajni ter potrpežljivi, da bi znali z dejavnostmi, povezanimi z umetniškimi podvigi, morda tudi kaj zaslužiti. Njihov najboljši prijatelj so abstraktne slike, ki bodo imele zanje čisto poseben pomen, ne bodo pa popolnoma dovršene.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: slikarstvo

Ustvarjalnost

Rak

So rojeni umetniki, kar lahko opazimo že po njihovem oblačenju, ki je posebno. Najbolj jim leži oblikovanje, slikanje in risanje. Popolne oblike, ki jih ustvarjajo, so odlična iztočnica za njihov osebni in finančen napredek. Na kožo so jim pisane svetle barve, s katerimi znajo resnično ustvariti čudeže in popolno lepoto.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: oblikovanje

Lev

Zaradi živahnih misli in prodornosti so kreativni podvigi za ognjene leve nov izziv, s katerim se bodo lahko pohvalili. So odlični igralci, ki umetnost igranja jemljejo precej resno. Za slikarstvo in risanje niso preveč nadarjeni, saj njihove misli potujejo hitreje kot njihove roke. Slik, ki se jim ne zdijo popolne, pa širši množici raje ne bodo razkazovali, da se ne osmešijo.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: igra

Kreativnost

Devica

Devica se z ustvarjanjem v prostem času, kar tako, za dušo, ne bo zadovoljila. Želela bo ustvarjati nekaj oprijemljivega, zato umetnost v njenem življenju ni ravno prioriteta. Svojo energijo odlično sprošča s plesanjem in glasbo, za kar je zelo nadarjena. Njen posluh je odličen, le več mora vaditi.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: ples

Tehtnica

Tehtnicam vlada zrak, ki jim omogoča odlično komunikacijo, zato so umirjeni in diplomatski govorniki ali bralci različne literature. Odlično se znajo tudi izražati na slikarskem platnu, v zibelko pa jim je zaradi elegance, ki jo premorejo, položena možnost za odlično kiparsko ustvarjanje, ob katerem popolnoma preusmerijo svoje misli.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: kiparstvo

Umetnost

Škorpijon

So umetniki, ki jih zanima še mnogo drugih stvari, zato je kreativnost pri njih pogosto neizražena, saj ne sledijo svojim sanjam. Strasten čustveni naboj bodo najraje izrazili z glasbo in plesom. Na kožo so jim pisani živahni in hitri gibi. Risanje in slikanje jih zanima, ko so v duši prazni ali žalostni, takrat lahko ustvarijo čudovite unikatne izdelke.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: glasba

Strelec

Strelci so že po duši kreativni ljudje, ki življenje zajemajo s polno žlico. Umetniški slog se nekako ujema z njihovo naravo, zato tudi vse življenje ustvarjajo. Ker so zelo skromni, potrditev ne potrebujejo. Uživajo v glasbi, še zlasti v dobri družbi, od kreativnih dejavnosti pa se najbolje znajdejo s čopičem in platnom.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: slikarstvo

Kozorog

Čeprav je kozorog usmerjen k trdemu delu in napredku, premore tudi nekaj kreativnosti. Uspešen je pri dejavnostih, kjer je treba razmišljati in slediti, zato je oblikovanje nakita ali drugih izdelkov zanj več kot odlična izbira. Na plesišču in v likovnem ateljeju pa spada med tiste, ki so znani kot malce bolj leseni.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: oblikovanje nakita

Umetnost

Vodnar

Za aktivnega vodnarja je umetnost nekaj lepega, nekaj, kar mora čutiti. Čeprav je prvi v vrsti, ko gre za kakšne zgodovinske oglede, ga ples, glasba in slikanje ne zanimajo preveč. Veliko bolj bo njegova kreativnost prišla do izraza pri računalniškem oblikovanju, kjer bo s svojo iznajdljivostjo ustvaril čudovite oblike.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: grafično oblikovanje

Ribi

Riba je rojen umetnik, ki tudi živi na svoboden način in se skriva pred vsemi resnimi omejitvami. Najbolj se izraža skozi oči, zato je fotografiranje odlično področje, da popolnoma izrazi svojo prirojeno aktivnost. Na kožo so ji pisane tudi delavnice, seveda povezane s področjem umetnosti, ali pa literarni večeri, kjer se bo sprostila.

PODROČJE, KI JIM JE PISANO NA KOŽO: fotografija

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi PRAVI UMETNIK IMA DUŠO, KAKO GA PREPOZNATI?