Temna plat bika, ki pride včasih na plano

Bik je simbol delovne sposobnosti, senzualnosti, pretiranega uživanja, vseh instinktov, zlasti močnega instinkta samoobrambe in nagona po samoohranitvi. Samozavestni in uravnoteženi biki preveč ljubite udobje in radi dobro jeste, vendar kljub temu ne zanemarjate duševne hrane. Večkrat v življenju se vaši kilogrami spustijo in dvignejo in hrana je nekaj, kar vam lahko povzroči tudi težave.

Ljubite mir, in ne sme se vas dražiti, ker lahko pobesnite in poteptate vse, kar vam je v napoto. To se sicer zgodi malokdaj, toda tedaj je najbolje, da se vam umaknejo. Ljubite red in ste radi vedno lepo oblečeni. V svoji natančnosti niste nergavi. Ker ste sicer krepke narave, vas le malokaj lahko podrejo negativne kritike drugih, zato jim greste včasih na živce.

Temna plat bika in ljubezen

Zelo radi razburjate nasprotni spol, zato ob težko vzdržijo tisti, ki so labilne narave. Vendar, čeprav zaljubljeni in polni strastnih čustev, vaša notranjost ne bo nikoli pozabila tudi na denarno plat, saj želite namreč varno prihodnost. Nemir vas zelo moti, čeprav ne pomislite, da ste zanj včasih sami krivi.

Temna plat bika
Temna plat bika

V ljubezni ljubite previdnost in želite v vezo vnesti kar precej romantike, včasih pa so vaša merila tako visoka, da jih nasprotna stran težko dosega. Tisti, ki vas je zapustil, si je naprtil veliko krivdo. Kot zapuščeni, se običajno zaženete v pustolovščino ali pa ne zaupate več nikomur. Ste praktičen, trden mislec, niste zahtevni, razen pri zvestobi, ki meji že skoraj na posesivnost. Če želite doseči svoj cilj in vam to nekdo preprečuje, postanete neugodni in provokativni.

Biki zelo radi delate, čeprav niste vedno najhitrejši.

Toda tisto, česar se lotite ima vedno rep in glavo. Večkrat pa zgrešite zastavljeni cilj in tedaj je vaša duša v hudi stiski. Ljubite dolgotrajne diskusije, kjer imate radi prvo besedo in tudi ugovarjate, če mislite da kdo nima prav.

Varovati se morate predvsem bolezni grla, vratu, ramen, ledvic, pljuč, ušesa in presnove, sicer pa za bolezni niste občutljivi. Znate pa se koristno posluževati bolezenskih simptomov. Bolj morate skrbeti za vaše psihično stanje, se izogibati stresnim situacijam, manj hiteti, več počivati.

Kljub vaši marljivosti se vas loti vročina pred npr. izpiti, sestanki in včasih ste sposobni zabresti v pravo histerijo. Konservativizem lahko premagate z nadzorom svoje energije in le tako boste našli svoj notranji mir.

Vas zanimajo tudi ostale vaše karakteristike? Seveda pozitivne narave!