VEDEŽEVANJE Z RUNAMI

Vedeževanje z runami – Poznamo več načinov vedeževanja z runami. Za preprost odgovor da/ne lahko ravnate kot pri tarotu. Bodite pa previdni, runski simboli so si zelo podobni! Dobro jih morate poznati, da boste vedeli, ali stojijo pravilno ali so obrnjeni narobe. Najboljši način je, da položite na ravno podlago deset runskih kamnov in se ravnate po navodilih, kakršna veljajo za deset kart tarota. Za natančnejšo napoved, položite dvanajst runskih kamnov v krog, prvega na mesto, kjer je na urni številčnici številka 9, in nadaljujte v nasprotni smeri urnega kazalca. V tem primeru predstavljajo runski kamni dvanajst zodiakalnih hiš; če ste se pripravljeni naučiti, kaj pomeni vsaka hiša, boste lahko svojo razlago razširili.

Vedeževanje z runami, s kartami in astrologija so področja, ki se prekrivajo.

Planeti so povezani s številnimi runami, z vsako na svoj način, saj je njihov vpliv zelo raznolik; ena runa je lahko povezana z enim področjem vpliva posameznega planeta, druga pa z drugim. Za podrobno razlago run nas lahko pokličete in z veseljem vam bomo razložili njihovo globino.

Vas zanima prihodnost?Vedeževanje z runami vam podaja odgovore.
Rune so odlična tehnika vedeževanja.

UPORABA RUN ZA VIŠJO ZAVEST IN STABILIZACIJO

VEDEŽEVANJE Z RUNAMI

MANNAZ – jaz, človek, individum, bistvo življenja

Runa osebnega jaza, notranje magične posvetitve. Drugim runam daje podporo in pomoč pri odločitvah in razpletu. Združuje intuicijo in logiko, ter krepi razum, da najdemo pravilno rešitev. Izboljšuje spomin, ter lajša glavobol. Uči nas, da spoznavamo svojo notranjo globino in se zavedamo samega sebe takšnega kot dejansko smo. Spomni nas tudi na to, da smo zadovoljni in srečni s seboj in svojimi bližnjimi, namesto da iščemo pomanjkljivosti, kajti nikoli ne vemo, kdaj se nam vse to kar imamo lahko prekine! Pomaga nam, da nehamo obsojati, nas usmerja da smo tukaj zdaj, ne v iluziji, podpira nas da lažje spoznamo in se osredotočimo na ti kar je, ne na to kar je bilo ali kar bo.

ANSUS – znanje, poslanstvo, komunikacija

Spomni nas, da stvari niso takšne kot so videti in da rabimo postaviti jasne cilje sebi in drugim. Je ena najmočnejših run, kot nekakšen šaman med svetovi. Lastnost te rune je poslanstvo, prejemanje sporočil, znamenj, darov. Prinaša starodavno znanje, da smo resnično » razsvetljeni ». Sporočilo je vedno klic k nečemu novemu, boljšemu v našem življenju. Veže energije, ki nam dajejo jasnost misli, modrost, samozaupanje, srečo pri izpitih in poslovnih potezah, razgovorih. Deluje tudi na povečanje aktivnosti magične energije. Ponazarja komunikacijo in strmenje h duhovnosti, ter varnost v času velikih sprememb. Hkrati nas opozarja, da moramo najprej poskrbeti zase, nagovarja našo osebnost, da povežemo naše podzavestne motive z zavestnimi nameni.

RAIDO – potovanje, kočija, urejeno zaporedje dogodkov in energij, raziskovanje

Ta runa nakazuje urejen tok poti, potovanja, selitve, premike, razburjenje in nemir ali navdušenje nad idejo, ki ni nujno izvedljiva, pa tudi pošten in iskren pogovor.  Ukvarja se s komunikacijo, z uglaševanjem nečesa, kar ima dve plati, dveh elementov in s končnim združevanjem na koncu potovanja, ko se združita kar je zgoraj in kar je spodaj v eno dušo. Ponazarja notranje vzpenjanje. Uravna kakršna koli pretiravanja, zaletavosti in prekomernosti v življenju. Je runa veselja, ker se stvari zaključujejo. Razbremenjuje našo preteklost in nas podpira na naši poti. Ščiti vas v smislu fizičnega in duhovnega potovanja.

JERBA – žetev, nagrada ali kazen, kar sejemo

Simbolizira razvojni cikel leta, ter pobiranje sadov. Hkrati vas opozarja, da ne smete pričakovati hitrih rezultatov, saj se vse dogaja ciklično in v primerno določenem časovnem obdobju. Uči vas potrpežljivosti, saj je dober rezultat pogojen s stalno skrbnostjo, previdnostjo in se nadaljuje z ustvarjalnostjo. Smiselno podporo vam daje, ko nemirni čakate na rezultate izpitov ali razgovorov. Nanaša se na katerokoli delo ali trud, prizadevanje, v katerega imamo zaupanje.

TIEWAS – pravica, odločnost, borba, zmaga, samospoštovanje, disciplina, vztrajnost

Je runa zaščite, ki nas obvaruje v naših borbah pred zunanjimi vplivi. Ponazarja energijo razlikovanja, lastno podobo meča, ki nam omogoča odsekati stran staro, mrtvo, nekoristno in nepomembno. Ta runa predstavlja oblikovanje osebnosti. Z njo je povezano sonce, moška energija in aktivni princip, zato uporabimo njeno delovanje ko obtičimo in so vsa dejanja samo miselna, ko nismo zmožni ukrepanja in akcije. V njej je prisotna močna potreba po zmagi in napredku nad seboj, ki je življenjska naloga, katera zahteva zavedanje, osredotočenje in močno željo, trdno voljo, da vztrajate na svojem potovanju sočutno in s polnim zaupanjem!

INGWAZ – toplina, dom, plodnost, zaključek

Runa Ingwaz je podobna Luni, vaši intuitivni strani, s svojo potrebo po usklajevanju in zadovoljevanju na področju odnosov. Ponazarja hrepenenje biti želen. Ta močna runa pomeni, da imate moč, da dosežete usklajenost in odločnost za nov začetek. Označuje tudi čas osvobajanja in novo življenjsko pot. Pomaga pri dvigu iz zaprtega, obstoječega, nepomičnega stanja (ko obtičimo in se vrtimo v začaranem krogu). Ojačanje te rune vam lahko olajša obdobje bolečine, žalosti in strahu pred novimi začetki.

SOWILO – vzpon, uspeh / zmaga, notranja moč, zdravje, pozitivna energija, jasnost

Predstavlja sonce, moč osebnosti, ustvarjalnost, zmago, levitev, sintezo nasprotij, nov, jasen pogled na življenje in svet. Je runa časti, ponosa, gonilne sile zavesti. Vsebuje aktivnost, nemir, toploto, željo po uživanju življenja in intelektualnem razvoju. Je zora novega dne, je preporod. Je tudi edina runa, ki se s svojim pomenom odločno zoperstavlja pasivnosti, negativnemu razmišljanju in bolezni. Aktivira zaupanje v boljši jutri. Govori nam, da bomo našli odločnost in pozitivno silo za samouresničevanje.  Čeprav runa oznanjuje dobro zdravje in zavzetost pri delu, študiju, projektih, pa govori tudi o napetostih v partnerstvu. Gre za to, da osebi postane vsakdanje partnerstvo rutina in s tem moreče.
Pomaga nam pri razjasnitvi nejasne situacije in pravilnih odločitvah.

Vedeževanje z runami – KENAZ – bakla, ogenj, žar, notranja luč, odprtost, modrost, navdih, rešitev problema

Je runa odprtosti in obnovljene jasnosti, ki pomaga v tvojem življenju premagati temo, ki ovija nek del tvojega življenja, da lahko zadihaš svobodo, ter prejmeš in spoznaš veselje brezpogojnega, neobvezujočega dajanja. Izraža nepojasnjeno strast, ki jo je težko razložiti z razumom. Tu ni stalnosti, je magična zanesenost. Je runa razkritja in odpustitve. Vzpodbuja osredotočanje volje, jasnost izražanja in ustvarjalnost. Preganja sence nevednosti, nudi zaščito, ki pomeni, da več kot imaš svetlobe, bolje lahko vidiš kaj je v tvojem obnašanju zastarelo in nepomembno, potencira strast in stabilnost.

SPOZNAJTE RUNE, KI IMAJO ČAROBEN POMEN.