PREVARA SE DOŽIVLJA NA VSE MOŽNE NAČINE

Ste kdaj doživeli prevaro?
Ste kdaj doživeli prevaro?

Ste kdaj doživeli prevaro?

Predviden čas branja: 3 minutes

Prevara se doživlja na vse mogoče načine. Seveda, ko govorimo o prevari, v resnici mislimo na prešuštvo. Nekdo bo že iskren pogled, usmerjen k drugi osebi, doživel kot nekaj nedovoljenega, kot izdajo zaupanja in celo kot prevaro. Nekdo pa bo tudi poljub z neko tretjo osebo imel samo za eksperimentiranje. Razlikujemo se celo pri razumevanju spanja s tretjo osebo. Nekateri ljudje niti tega ne razumejo kot prevaro, če se je zgodilo samo enkrat in če zraven ni bilo čustev. Ne obstaja pravilni in napačni način razumevanja prevare.

Obstaja samo vaš način in način vašega partnerja in pomembno je, da sta kompatibilna.

Ste kdaj doživeli prevaro?

Ko se zgodi prevara, smo nagnjeni k poenostavljanju resničnosti. Nagnjeni smo k iskanju krivca in se sploh ne želimo ukvarjati s pravim pomenom tega dejanja. To je logično, ker nas prevara navadno zelo prizadene, zato niti ne želimo globinske analize, temveč samo trenutno zadoščenje. Tega pa nihče ne omogoča bolj kot krivec. Če okrivimo svojega partnerja ali tretjo osebo, čutimo vsaj delno olajšanje, ker smo del svoje žalosti spremenili v jezo in jo usmerili navzven.

Najodgovornejša je  oseba, ki je izvedla prevaro, nato sam par, zanemarljivo pa prevarana tretja oseba.

Vse drugo je znanstvena fantastika, umotvor nezrelih umov, ki iščejo poceni opravičilo za svoje nekorektno ravnanje. Če imate težave v zvezi, se te rešujejo v zvezi, ne pa v tuji postelji. Zreli ljudje vsaj poskušajo rešiti stvari na pravem mestu, na mesto da jih še dodatno zapletajo. Prizadetost zaradi prevare je tako boleča zato, ker se dogaja na več ravneh. Prizadeti smo kot partner, ker je izdano naše zaupanje. Prizadeti smo kot ženska ali moški, ker se počutimo neljubljene ali nezaželene. Prizadeti smo kot oseba, ker smo verjeli v nekaj kar se je izkazalo za lažno, in pogosto je sram, ker to izkušnjo doživljamo kot osebni poraz.

Pogosto nismo pripravljeni pogledati resnici v oči in privoliti v prekinitev zveze, ker bi to doživeli kot velik neuspeh in ne vemo kdo smo, če nismo nekomu žena ali fant.

Ste kdaj doživeli prevaro?

Namesto da priznamo svojo negotovost in poskušamo najti kakovostno rešitev, želimo samo vse pomesti pod preprogo in nadaljevati, kot da se ni nič zgodilo. Tako bomo odgovornost prevalili na pocestnico, ki ga je mesece obletavala, ali na kretena, ki jim je samo hotel dokazati, da je boljši od mene. Pogosto pa se bo tudi vaš partner opravičeval z nesmiselnimi pritlehnimi izgovori, ki resnično nimajo zveze z zdravim razumom. Skratka, če je za vas primarni krivec tretja oseba, ste verjetno šibki, nagnjeni k samo zavajanju in nimate poguma resnici pogledati v oči.

Lahko torej uživate v vlogi ljubimca, toda premislite, ali je modreje biti ljubimec neke osebe ali pravzaprav življenja samega, kajti če ste ljubimec življenja potem lahko pritegnete partnerja, ki ga lahko ljubite s polnim srcem in ki bo tudi vas ljubil enako. Varamo torej, če nismo dovolj kompatibilni s svojim partnerjem in če nismo dovolj zreli, da svoje težave rešujemo tam, kjer so nastale.